כימיקלים בפירות וירקות הם לא דבר חדש, אך בתחקיר "זהירות ירקות" נחשפנו לגודל הסכנה. צבי אלון, מנ"כל מועצת הצמחים, הגיע לאולפן על מנת להרגיע, ולהסביר: "הפירות והירקות בארץ ישראל הם מהבריאים והמזינים ביותר שיש במדף". לפי אלון, אנחנו גם מטפלים בירקות שלנו יותר טוב ממדינות אחרות בעולם: "אנחנו עובדים לפי תקן, ואנחנו מאד דומים לתקן האירופי. אנחנו מקפידים יותר מהאמריקאים".
"אנחנו יכולים להיות אופטימיים, ואני אומר זאת באחריות"
מנכ"ל מועצת הצמחים לא מוטרד מכל ההאשמות והרעש סביב גידולי הירקות והפירות, להיפך, הוא אפילו אופטימי: "אנחנו מוציאים כל חומר מסוכן ויכולים להיות אופטימיים, ואני אומר זאת באחריות". בכל זאת, צבי אלון גם מודה: "צריך לשטוף את הירקות והפירות במים וסבון".
למרות כל האזהרות, אנחנו הרי לא נפסיק לקנות ירקות ופירות. אז איך אנחנו בכל זאת יכולים למזער נזקים? פאולה רוזנברג, מומחית לרפואה טבעית, מסבירה: "צריך לבחור את הירקות שאנחנו לוקחים, וגם יש לדעת שירקות בעלי עלים יותר מרוססים בקיץ". ומעבר לכך, טיפ נוסף שמסרה רוזנברג: "אם נקפיא את הירקות אפשר להימנע מהדברה מוגברת, ותמיד לדאוג לסביבת נקייה בבית".