בשנים האחרונות יום האם הוחלף ליום המשפחה, ספק למען שוויון המינים, ספק למען אפליה מתקנת לאבות, כשהתא המשפחתי כולו לוקח מהזרקורים של אם המשפחה. למרות הגישה השוויונית, יש אנשים הקוראים לחזור ולתת כבוד לאם המשפחה בלבד. "אני נהנה ביום המשפחה כאב, אבל לא הבנתי למה זה האלטרנטיבה ליום האם" טוען ד"ר הני זביידה, מרצה בחוג למדעי המדינה, האקדמיה עמק יזרעאל אשר כתב טור דעה על החזרת יום האם. "יש תחושה שחלק מהדברים שנלקחו מהנשים היה גם היום הזה שיוחד רק להן" הוסיף.
בשנים האחרונות יום האם הוחלף ליום המשפחה, ספק למען שוויון המינים, ספק למען אפליה מתקנת לאבות, כשהתא המשפחתי כולו לוקח מהזרקורים של אם המשפחה. למרות הגישה השוויונית, יש אנשים הקוראים לחזור ולתת כבוד לאם המשפחה בלבד. "אני נהנה ביום המשפחה כאב, אבל לא הבנתי למה זה האלטרנטיבה ליום האם" טוען ד"ר הני זביידה, מרצה בחוג למדעי המדינה, האקדמיה עמק יזרעאל. "יש תחושה שחלק מהדברים שנלקחו מהנשים היה גם היום הזה שיוחד רק להן" הוסיף.
העיתונאית נרי ליבנה חולקת על דעתו של זביידה וטוענת שלהיות אמא זה אמנם קשה, אך להיות ילד זה הרבה יותר קשה: "היום הזה מייצג שאריות של תפיסה שאפשר לראות בסדרה מד מן, שמנציחה את האמא שיושבת בבית ועושה את הכל ופעם בשנה בעלה אומר לה 'קחי עגילים'".
זביידה טוען שאין בכוונתו לבטל את יום המשפחה, אך אין הוא אמור לבוא במקום יום האם: "מלבד שאר ימות השנה שכן מעריכים אותן, צריך להעניק יום אחד בו נותנים הוקרה לאחד התפקידים הכי חשובים" הוסיף זביידה.
מנגד, ליבנה מחזיקה בדעתה שתפקיד האב הוא לא פחות חשוב: "לא זכור לי שילדי ביקשו ממני להיוולד, הם לא חייבים לא שום דבר. מה יעשו משפחות אחרות כמו חד הורית, חד מינית ועוד" טענה. צפו בדיון על מקומו של יום האם כחלק מהתכנית "יום חדש" עם דרור גלוברמן ויואב לימור והביעו את דעתכם בטוקבקים