מדי שנה מגיע השף והקונדיטור ערן שוורצברד, אל חברי הנבחרת של מאסטר שף שנדרשים כמיטב יכולתם לשחזר את האתגרים המורכבים שהוא ממציא עבורם. הערב (ד') הם יצטרכו לשחזר את "אגרטל הפרחים", מנת קינוח שמורכבת מלא פחות מ-12 שלבים שונים.
"למתוח את קצה היכולת"
"הקושי במנה הזאת הוא לעמוד בלוחות הזמנים עם כל-כך הרבה מרכיבים", מספר השף שהתארח בתכנית 'הבוקר של קשת', "יש לנו בעצם אגרטל שבנוי מבראוניז, קרם של שוקולד, קראנץ' של נוגט וכדור אספרסו. ההיי לייט הוא להכניס את המנה לשקית הצלופן".
מאיפה הרעיון לייצר שקית מסוכר?
"לקח לי חודשיים להרכיב את המנה ולבנות אותה, כדי למצוא את האתגר האולטימטיבי למתמודדים", מתאר שוורצברד, בעוד יואב גלית ולירון טועמים את המנה ורק מהמבטים אפשר להסיק שמדובר בתענוג צרוף. "אחרי המון השתלמויות בחו"ל, ראיתי את הצלופן בתחרות שהייתי באיטליה בשנה שעברה, בעצם כשהגיע האתגר עבור מאסטר שף זאת הייתה ההזדמנות להשתמש ברעיון".
איך המתמודדים הגיבו?
"הם היו בהלם, כי זה באמת למתוח את קצה היכולת. גם עבורנו בתור קונדיטורים מוכשרים, להגיע לרמות כאלו זה לא פשוט".
>>הלם באולפן מאסטר שף: "יש גבול לכל תעלול"
האם המתמודדים יעמדו באתגר אגרטל הפרחים? מאסטר שף, הערב (ד') ב-21:00