אחרי שכבש את כל הבמות האפשריות הגיע יהורם גאון אל "בית ספר למוסיקה" כדי לעזור בחינוך של דור העתיד. גאון עבד במהלך הקריירה עם הגדולים ביותר, הפך למבצע הבכיר של כותבים כמו נעמי שמר וחיים חפר, והוציא לא פחות מ-20 אלבומי סולו. לקראת מסיבת הסיום של בית הספר ניסינו לבדוק מה הוא הספיק ללמוד, וכמובן גם מה הוא רוצה ללמד.
אתה זמר עם ניסיון, ובטח עברת הרבה הרפתקאות. ספר על חוויה ייחודית שהייתה לך.
"כששיחקנו בקזבלן היו 600 הצגות. אחרי 400 הצגות משהו קורה למוח, עובד עצמוני, אין שליטה עליו. כשהופענו בבאר-שבע באחת הפעמים היו 2 הצגות ביום, ואני נסעתי במכונית והיה חשוך וערפל. אני לא ידעתי אם אני נוסע להופעה או חוזר ממנה. רק משחת איפור שהייתה מרוחה על פניי גרמה לי להבין שאני חוזר מההופעה. מדובר בכהות חושים טוטאלית".
מה הטיפ הכי חשוב שקיבלת בקריירה?
"אף פעם לא לחשוב על הדברים בזמן ביצועם על הבמה, אלא לתת לדברים לזרום. מחשבה על הבמה אחרי כל האימונים היא גורם מעכב".
אתה זוכר את ההופעה הראשונה שלך?
"ההופעה הראשונה בכיתה ב', הייתי כהן גדול בסוכנות היהודית והופעתי עם השיר 'השקיפה ממעון קדשך' מול אלפי אנשים ומאז מינו אותי תמיד בטקסים לכהן הגדול".
מי היווה לך השראה מוזיקלית?
"אפשר לומר שהמנטור שלי היה אבי, היה 'בעל קורא' - קרא את התורה מדי שבת. הוא דאג להקפיד בשבתות וחגים שישירו בבית שירים. רוב השירים שאני מכיר למדתי ממנו. הוא האדם שהשפיע עליי, מנטור לכל החיים!".
יש אלבום או שיר שהיית רוצה לכתוב בעצמך?
"אם הייתי רוצה לכתוב הייתי עושה זאת בעצמי, אך אני מעדיף לפנות לאנשים. כשאני קורא טקסטים של חיים חפר או נעמי שמר יש לי חוסר ביטחון ואני מעדיף לפנות לאחרים שיכתבו לי, כשאפשר כמובן".
אתה שומע מוסיקה גם בבית?
"היום אני לא שומע מוסיקה בבית. מאחר שכל מה שסובב אותי זה מוסיקה, שירים ולחנים אני מעדיף לשמוע בבית דיבורים, מלל. ועדיף דברים חכמים".
הופעה בעיצומה של מלחמת יום כיפור
מלבד אלבומי הסולו, לזכות יהורם זקופים 19 אוספים, 12 סרטי קולנוע ו-5 מחזות בתיאטרון, ועד היום הוא שותף ליצירה תרבותית ענפה. לא רבים יודעים זאת, אבל גאון הוא קונסול הכבוד של מדינת צ'ילה בישראל והסרט "מבצע אנטבה" בו גילם את דמותו של יוני נתניהו היה מועמד לאוסקר. האם כל הרזומה העשיר הזה עוזר ליהורם ללמד את הכיתה שלו ב"בית ספר למוסיקה"? מהטיפים שהוא נותן להם, אפשר ללמוד שכן: "הטיפ שלי לילד שעולה לבמה הוא להאמין שהוא הכי טוב בעולם ושאין טוב ממנו בשום אופן. לחשוב ההפך, או מחשבות של 'אני לא יכול', 'אני מיואש' וכדומה יגרמו לכך שבאמת לא אצליח".
מה הרגע הכי מרגש בקריירה שלך?
"הכי ריגש אותי בקריירה ההופעה שלי במלחמת יום כיפור, בצוות טנק, מול 4 אנשים. הופעה שאסור היה לי לנגן באקורדיון כי פחדנו שהמצרים ישמעו. אחרי ההופעה החיילים יצאו למלחמה ועד היום אני לא יודע מה עלה בגורלם".
תנסה לחזור בעצמך אל בית הספר – איזה סוג של תלמיד היית?
"הייתי תלמיד בסדר בעיקר במקצועות ההומאניים, במקצועות הריאליים אני מנוע מלהגיד".
"בית ספר למוסיקה", כרטיסים למסיבת הסיום, רביעי ושבת בשעה 21:00