הסכמי שלום בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין נחתמו אמש (שלישי) על מדשאת הבית הלבן בוושינגטון ומי שהייתה שם לתעד את הרגעים ההיסטוריים היא הכתבת המדינית של חדשות 12, דנה ויס.
לפני טקס החתימה פנתה ויס ליונית לוי והודיעה על כוונתה לערוך מחווה מיוחדת. "אני הולכת לעשות מעשה, יונית, שלום בשידור", הודיעה ופנתה לכתב מאיחוד האמירויות מתוך רצון לראיין אותו, אך הוא היה מרוכז בשידור חי ולא התייחס. "זה שדר מאיחוד האמירויות שאנחנו מפריעים לו בשידור?", שאלה יונית בבדיחות, "ללמדו מה זה ישראלים. דנה, אנחנו רק חותמים היום על ההסכם, אולי ניתן לו עוד איזה יום יומיים לפני שאנחנו מפריעים לו בשידור?", צחקה.
ויס התייחסה לאירוע ב"חדשות הבוקר": "ראיתי שזה הפך ויראלי ואני חייבת לומר שחשבתי שזה יהיה קטע נחמד", הודתה ויס, "אם אליי היו ניגשים באמצע שידור הייתי שמחה ועושה מזה חגיגה. זה לא הלך. מיד אחר כך נפגשנו, שוחחנו ואמרתי לו שאני מצטערת שהפרעתי לו בשידור. הוא אמר 'הכל בסדר', התראיין וקבענו לשדר יום אחד בירושלים או בתל אביב".
"מבחינה אישית זה היה מאוד מרגש", המשיכה ויס, "הצטרפתי לחברת החדשות חודשיים אחרי החתימה על הסכמי אוסלו וליוויתי בשלל תפקידים את כל העליות והמורדות, השלום וההחמצות של השלום והמלחמות. לעמוד פה בבית הלבן כתף אל כתף עם עיתונאי מהאמירויות ולהיות מסוגלים לדבר, זה שינוי, הזדמנות, שחר של יום חדש".
ויס הוסיפה כי "ראש הממשלה אמר בנאום שלו, 'בואו נשים בצד את המחלוקות הפוליטיות ואת הציניות ונסתכל על גודל האירוע' ונדמה לי שזה באמת היה מאוד מרגש. לא מדינה אחת אלא שתי מדינות ערביות עומדות ליד ראש הממשלה בנימין נתניהו ולצידו של הנשיא טראמפ ומדברות על שלום, תקווה, שגשוג ודרך חדשה שהמזרח התיכון צועד בה".
"זה ללא ספק היה אירוע היסטורי. מצאנו ב-2020 נקודת אור בכל זאת, וזה השינוי הכל כך מהותי במזרח התיכון כמו שהכרנו אותו", המשיכה ויס, "ישראל זה כבר לא בושה והיחסים האלה שנרקמים בחשאי כבר הרבה מאוד שנים יוצאים לאור, זה שינוי משמעותי ובסוף, גם שלום של אנשים. האמירויות יכולות להיות טורקיה החדשה עם טיסות והתיירות, שלום שהישראלים אוהבים".