"מאסטר שף" חוזרת הערב (רביעי, אחרי החדשות, קשת 12) לעונת העשור ולכבוד המאורע המרגש, צוות השופטים אתגר את המתמודדים עם משימת אודישן קשה במיוחד - כל מתמודד יצטרך להגיש מנה שהיא בעצם מחווה לאחת המנות האייקוניות מהעונות הקודמות. "זה משהו כמעט בלתי אפשרי בעיני", אומר השף חיים כהן הבוקר לניב רסקין, "ללכת למנה שאמרנו שזאת מנה אייקונית. לך תביא וריאציה לזה, אנחנו טועמים ויש פרספקטיבה - יש למה להשוות. זה קושי גדול".

"בשבילי 'מאסטר שף' היא עדיין הבמה שכל אחד יכול להגיע אליה", המשיך השף. "זאת במה שנותנת לאנשים רגע לטובה בחיים שלהם - לשיפור, לקפיצה, לתיקון. גם הפעם אנחנו רואים מגוון גדול של אנשים מכל הסוגים, הצבעים, העדות והמגדרים - זה החלק שבשבילו שווה לקום בבוקר לתוכנית הזאת".

אחרי עשר עונות, אפשר עדיין להפתיע אתכם?
"אפשר, ומפתיעים אותנו. יש מנות שאני אומר - למה לא אני".

איזו מנה אייקונית אתה היית מגיש אם היית מתמודד?
"לא הייתי רוצה להתחרות. איזה גיהינום זה, לעמוד מול החמישה"

אחת המנות האייקוניות שהוגשו בתוכנית היא מנת ה"קאצ'ו א פפה" שהכין מסימיליאנו דה מטאו - מנה שהעניקה לו את הזכייה בעונה החמישית. "כל הסיפור שלי זה שהגעתי לאודישן כי חיפשתי עבודה", סיפר מסימיליאנו. "אמרו לי ללכת לשם כי אולי אני אמצא שותף לפתוח איתו מסעדה או עבודה טובה במטבח אצל מישהו. בסוף זכיתי".

חיים כהן מדבר על עונת העשור של "מאסטר שף" (צילום: מתוך "חדשות הבוקר" ,  קשת 12  )
מתוך "חדשות הבוקר" עם ניב רסקין | צילום: מתוך "חדשות הבוקר" , קשת 12

מה אתה עושה היום?
"אני שף פרטי ועושה סדנאות בישול. לא פתחתי עדיין מסעדה כי יש לי ילדים קטנים, עם מסעדה צריך להתחתן".