גבר בחופשת לידה הוא לא קונספט חדש, אבל מי מכם באמת מכיר אחד כזה? לפי נתוני ביטוח לאומי ב-2017 ישנה עלייה של יותר מ-30 אחוז מהגברים שביקשו לעצור את המירוץ ולבלות את החודשים הראשונים צמוד להבייבי'ז שלהם. נשמע הרבה, הא? ובכן, אין מה לנתר משמחה שכן כשמכמתים את זה למספרים מדובר ב-700 גברים ב-2017 לעומת 520 גברים ב-2016 של אבל בהחלט יש מקום לתקווה.
נדב לוי, הוא אחד כזה שעשה בחירה. עם שתי בנות (שנה וחצי וחצי שנה), אשתו עובדת והוא בחופשת לידה. "אין חוויה שמתארת את הקשר הזה שנוצר עם הילד בזמן הזה שהייתי איתן בבית", אומר לוי בחדשות הבוקר עם ניב רסקין. "מי שלא חוה את זה, לא יוכל להבין. זה לא רק עניין של פספוס של רגעים, אלא קשר שנוצר והוא לא ניתן להסבר. אתה כל הזמן חושב רק על הילד. זה הופך להיות סדר יום שזה רק הילד. ולגבי שאלת הקריירה? אמרו לי כמובן. הסתכלו עליי קצת מוזר. מה, אתה גבר? אתה אמור לעבוד ולהביא כסף ושהאישה תטפל בבית ובילדים. זו טעות. זה לא ככה. לא מרגיש ששילמתי מחיר על הקריירה, רק קיבלתי".
ועדיין כאמור מדובר במיעוט. 700 גברים בשנה לעומת 130,000 נשים כל שנה שעושות זאת. אכן ישנה עלייה יפה אבל עדיין המספרים מאוד קטנים. "מדובר בחוק שחוקק ב-1998 שמאפשר לגברים לצאת לחופשת לידה בתשלום מלא", אומרת העיתונאית טלי חרותי סובר. "אז למה לא עושים זאת יותר גברים? ובכן, צריך להזכיר שנדב שייך לדור ה Y, דור צעיר שאולי יביא את השינוי. אבל ידוע שישראל היא מדינה שמרנית. עדיין מצופה שהאמא תעשה זאת ולא האבא. הבעיה היא בעובדה שגבר צריך לבקש אישור לעשות זאת. מעסיקים מסתכלים על זה בעין עקומה. ולגברים יש התחושה שהם עושים משהו מחוץ למים שלהם. ובעולם? ובכן בשבדיה 90 אחוז מהגברים יוצאים לחופשת לידה. מדובר בשינוי של תפיסה חברתית. מבחינה כלכלית, זה יוצר הורות שוויונית ויוצר שיחה על פערי שכר, מה שהופך את זה לעניין כלכלי ביותר".
>> שלוש שנים חופשת לידה על חשבון המדינה: איך נראית חופשת לידה בעולם?