שבוע בדיוק לפני פתיחת שנת הלימודים, שר הבינוי והשיכון וחבר קבינט הקורונה, ח"כ זאב אלקין, אומר הבוקר כי למרות המודלים האופטימיים שמראים כי צפויה ירידה בתחלואה לקראת סוף ספטמבר, פתיחת שנת הלימודים היא סיכון שחברי הקבינט החליטו לקחת בניגוד לעמדתו, אך גם הוא מבין את המשמעות של התאריך האיקוני. "זה לא סוד שאני הצעתי לדחות את פתיחת שנת הלימודים ל-1 באוקטובר", אמר הבוקר אלקין לנסלי ברדה, "אבל בדיון האחרון בקבינט אמרתי שאני בהחלט מוכן לקבל ולתמוך בפתיחת שנת לימודים בתנאי שאנחנו נהיה רציניים וננקוט בצעדים אחרים כדי לאזן ולהקטין את הסיכונים. למשל, להחמיר לגבי מספרים בהתקהלויות ובחתונות, ללכת על הביטול של דרכון ירוק למי שעברו יותר מחצי שנה מהחיסון והוא יכול לקבל את החיסון השלישי ולא לוקח אותו".
לדבריו, "פתיחת שנת הלימודים זה ערך גבוה יחסית לדברים אחרים ולכן אם הולכים לפתיחה, שיש לזה הצדקה מסוימת, צריך לעשות צעדי זהירות במקום אחר ולצערי עדיין לא עשינו את זה. לפי חלק מהמודלים שהוצגו לנו על ידי המומחים אנחנו נוכל לעבור בשלום את האירוע של פתיחת שנת הלימודים למרות שלא עשינו עוד מגבלות, אבל לא כל המודלים הם כל כך אופטימיים. יש פה סיכון מסוים שהקבינט החליט לקחת".
אלקין לא מסתיר את היותו הסמן השמרני בקבינט ואומר כי לא תומך בעמדתו של שר האוצר אביגדור ליברמן שמתנגד להטלת הגבלות נוספות על המשק. "הייתי השר היחיד שהצביע נגד ההחלטה במתכונת הנוכחית שלה בקבינט הקורונה האחרון, אז בוודאי שאני לא סבור כמו השר ליברמן שצריך לפתוח עוד דברים שכרגע נמצאים בהגבלות. אגב ברור שנגיע לשם. לפי כל התחזיות אחרי שנעבור את ספטמבר התחלואה תתחיל לרדת גם בגלל המספרים הגבוהים של החיסון השלישי וגם בגלל העקומה הכוללת של כמות המחלימים. בזה יש תמימות דעים בין כל המומחים, אבל כדי שנגיע לשם כדאי להיות זהיר במשך החודש הקרוב ובוודאי אני לא תומך בהצעה של שר האוצר לפתוח עוד דברים ולהוריד מגבלות שכבר קיימות. נהפוך הוא, אני חושב שאם פותחים את שנת הלימודים כדאי לקחת עוד כמה מגבלות עלינו כדי לעבור את האירוע של ספטמבר בביטחון".
בתוך כך, ראש הממשלה נפתלי בנט ייפגש היום עם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, שלדברי אלקין משמעות גדולה ביחסים בין מדינת ישראל למפלגה הדמוקרטית. "זאת פגישה מאוד חשובה לגבי השאלה מה תהיה האווירה ביחס לישראל בממשל הדמוקרטי החדש. הרי היו הרבה נבואות שחורות בעקבות הנתק ויחסים מאוד מתוחים בין נתניהו למפלגה הדמוקרטית ובסופו של דבר הממשל החדש עשוי או עלול להפנות גב לישראל במידה כזאת או אחרת או ללחוץ עליה בנושאים שקשים לישראל כמו הנושא הפלסטיני. בנט הצליח לשנות את השיח, מדברים על יחס אוהד לממשל החדש, מדברים על כך שהנושא האיראני יהיה במרכז ולא הנושא הפלסטיני ולשמוע את זה בתדרוכים מאנשי ממשל דמוקרטי זה לא ברור מאליו. מדברים גם על תהליך לביטול ויזות לארצות הברית שזה סוג של מחווה שמזכיר המדינה האמריקאי מתדרך שהוא מוכן לקחת את הנושא הזה ולהוביל אותו. רואים פה סוג של אתחול יחסים עם הממשל הדמוקרטי שזה מאוד מאוד חשוב אסטרטגית למדינת ישראל".
בנושא הסוגיה האיראנית הוסיף אלקין כי "אני מניח שזה יהיה במרכז השיח בין שני המנהיגים ולישראל יש הרבה מה לומר גם ברמה המעשית, גם לגבי מידע מודיעיני וגם לגבי תפיסת עולם שלנו איפה הסכנות הגדולות מהמשטר האיראני. אגב לא רק בפיתוח גרעין אלא גם בתהליך השתלטות על האזור ועצם העובדה בממשל דמוקרטי הנושא האיראני יהיה מרכזי על השולחן ואנשי הממשל בעצמם אומרים שהנושא הפלסטיני זז הצידה, זה לא משהו שברור מאליו. אני רוצה להזכיר שבממשל אובמה התעקשו לשים את הנושא הפלסטיני במרכז ונושאים מסוימים בצד".
ובנושא עזה? אתה חושב שממשלת ישראל מרתיעה את חמאס?
"קודם כול בוודאי שכן, הרי לא במקרה אתמול דווח שחמאס שולח כוחות ריסון כנגד המפגינים בגדר כדי לנסות להפחית את החיכוך, כי חמאס יודעת שהיא משלמת מחירים גם על כל פגיעה בישראל ולמעשה תוקעת את עצמה ברגע שהגבול מתחמם. יחד עם זה ישנם ברצועת עזה גורמים שמעוניינים לחמם את האווירה ומעוניינים לייצר תמונה של משבר, בוודאי בזמן הביקור בארצות הברית. זה ברור, הגורמים האלה רוצים לשלוח תזכורת - 'עזה זה כאן, אל תשכחו אותנו, יש לנו, דרישות'. אבל סך הכול דווקא הפעילות של חמאס מראה שחמאס די מורתעת ולא מעוניינת בהתלקחות".