הרקדנית והשופטת האהובה אנה ארונוב עוד לא הספיקה להתאושש מהעונה המשוגעת ב"רוקדים עם כוכבים", וביום שלישי הקרוב תצא למסע מטורף ומאתגר ביחד עם בן זוגה אייל אלגבי בסבב החדש של "המטבח המנצח VIP".
ארונוב ואלגבי הכירו והתאהבו מול המצלמות ב"לאהוב את אנה", אבל מאז שמרו על הזוגיות שלהם מחוץ לעיני המצלמות. בתחרות הבישול הקשה בעולם הם ייכנסו למטבח ביחד ויעמדו לביקורת מצד חיים כהן, רותי ברודו והזוגות שיתחרו מולם: שיר ואלון אבוטבול, בת שבע וקובי אוז, איציק כהן ובתו דניאל ואבי כאכון ואחותו נינה.
"זה נורא מוזר, כי אני נמצאת כבר בצד השופט, לא הנשפט", מודה ארונוב בשיחה עם mako רגע לפני פרק הבכורה, "מצד שני, כל חיי הייתי בתחרויות ותמיד נשפטתי. זו תזכורת בשבילי שנורא קל כשופטת לשבת ולהגיד: אהבתי-לא אהבתי, עשיתי-לא עשיתי. אני תמיד מנסה להיות הכי רגישה שאני יכולה, בטח למשתתפים ב'רוקדים עם כוכבים' שזה לא אזור הנוחות שלהם - בדיוק כמו שהבישול הוא לא אזור הנוחות שלי".
"אני ממש מקווה שרותי וחיים יתחשבו בנו ולא ייכנסו בנו על 200. בחיים לא תמיד הכל מדהים וכיף. לפעמים את עושה משהו מכל הלב, את חושבת שאת טובה, אבל אז אומרים לך שזה לא טוב מספיק. זו מיומנות שצריך לאמן. גם את הילד שלי אני מלמדת שכנראה שהוא לא תמיד יצליח, שצריך לדעת לקבל ביקורת. גם את זה חווים בחיים. גם אם לא נצליח בתחרות זה אחלה, אנחנו צריכים ללמוד לקבל את זה".
בבית, מה חלוקת התפקידים ביניכם במטבח?
ארונוב: "אני מבשלת 98.5% מהזמן. אייל מבשל רק כשיש לו מוזה וזה לא קורה הרבה. פתאום הוא אומר: 'בא לי לעשות משהו', פותח בקבוק יין, שם מוזיקה טובה ועושה הכל לאט, בלי לחץ. יש לנו ילד, עבודה וחיים, אז אין הרבה רגעים שזה מתאפשר. כשהיינו רווקים זה קרה קצת יותר, עכשיו כמעט ואין".
אלגבי: "אנה יודעת לתפעל את זה הרבה יותר קליל ממני. כשאני מבשל זה אירוע: אני צריך מתכון מדויק ושכל המצרכים יהיו בבית, אחרת אני עוצר באמצע והולך לקנות. לאנה מספיק שיש שורש ובשר במקפיא. אני לא ספונטני באוכל".
עד כמה הבישול תופס חלק בחיים שלכם?
ארונוב: "אני מבשלת הרבה, אוהבת שלילד שלנו יש אוכל חם וביתי. בכל פעם שאייל נוגע באוכל יוצא לו מאוד טעים ואני מתבאסת: למה אתה לא עושה את זה יותר? הוא אומר: 'כן, אעשה את זה', עד לשנה הבאה. אני תפעולית יותר: אנחנו רוצים לאכול, אני מבשלת. זה מאלץ אותי לבשל יותר אבל אני מבשלת אחלה, אוכל ביתי מאוד".
מה תבשלו בתחרות?
"בגלל שאני יותר במטבח לקחתי את זה יותר לאזורים שלי, אבל אייל מאוד אוהב את האוכל מהמטבח שממנו באתי. נכין את סלט המיונז המפורסם, 'אוליבייה' ברוסית, בגרסה קצת שונה ומשודרגת. נכין גם תבשיל שאבא שלי היה מבשל, שזאת מנת הדגל שלי. קינוחים אנחנו לא כל כך אוכלים בבית, אני לא טובה באפייה או במה שקשור למתוק בכלל. מצאנו קינוח ששנינו די אוהבים וזאת תהיה הפעם הראשונה שנכין אותו בתוכנית או בכלל. ייצרנו משהו שמרגיש לנו שיהיה טעים, בתקווה שזה באמת ייצא טעים".
כפי שגילינו בסבב הקודם, התחרות ב"המטבח המנצח VIP" אינטנסיבית ומלחיצה ומעמידה את הזוגות במבחן. לפעמים היא מעוררת מתחים וריבים סוערים כפי שקרה לפאולה וליאון רוזנברג, ולפעמים דווקא מקרבת ומאחדת כפי שקרה לספיר וליאור נרקיס שיצאו ממנה כמנצחים הגדולים, גם בתחרות וגם בזוגיות.
"דיברנו על זה מלא לפני, על איך יהיה לבשל בתוך זמנים ולהרבה אנשים, אבל אנחנו לא מודאגים מהקשר שלנו", אומר אלגבי, "היתרון שלנו זו התקשורת בינינו, שזה מאוד חשוב. אנחנו לא צועקים אחד על השנייה".
"הבישול הלחיץ אותי מאוד, כי אף פעם לא יצאתי מגדר הבישולים הביתיים", מודה ארונוב, "אני קצת חסרת ביטחון בתוך המקום הזה. אבל, זו חוויה זוגית ורצינו פשוט להיות ביחד. לאחרונה, עם 'רוקדים עם כוכבים' וכשאייל עובד יותר בערבים, אנחנו לא באמת נפגשים הרבה. פתאום חשבנו: בוא'נה, הפעם האחרונה שהצטלמנו ביחד זה היה ל'לאהוב את אנה'. זו הייתה ההתחלה שלנו. יש משהו מרגש בחוויות משותפות, שלא כל אחד יכול לחוות. זה מרגיש לי זכות שיהיו לנו זכרונות וחוויות ביחד, שהן מחוץ לאזור הנוחות שלנו".
איך לדעתכם תתפקדו במטבח תחת לחץ?
"גם אם זה קצת מלחיץ או לא נוח, שנינו היינו מספיק אמיצים בשביל להגיד: יאללה, למה לא. זו ממש חוויה. ברור שבאנו להצליח, נורא בא לנו שזה יהיה טעים ושאנשים ייהנו, אבל אני מנמיכה קצת ציפיות. זה לא המקצוע של אף אחד מאיתנו, באנו לחוויה. אני כל הזמן מזכירה לעצמי: אני רקדנית, זאת לא תחרות ריקודים, זו תחרות בישול. אני אעשה את המקסימום שלי. האם זה יספיק? לא בטוח. אני מוכנה גם לאפשרות הזאת".
כטיפוס תחרותי והישגי מאוד, כמה זה יאכזב אותך אם זה לא יצליח?
"אני יוצאת מאזור הנוחות, מאתגרת את עצמי ואומרת: אני לא עכשיו איזו שפית, בואי נראה איך אתמודד עם הסיטואציה הזו. אלה הרגעים האמיצים והכיפים בחיים, כשאת יכולה להתרחק ממה שאת עושה ביום-יום שלך ולהתנסות במשהו, גם אם לפעמים זה לא מצליח. יש סיכוי שננצח, תמיד יש סיכוי שניכשל, אבל אנחנו יודעים שהאופציה השנייה היא גם אופציה. זה חלק מהחוויה שלי, מהבגרות שלי. פעם לא להצליח היה מרסק אותי, היום אני יודעת שאפשר גם לא להצליח. לא אוהב את עצמי פחות בגלל זה. פעם זה היה קובע את ההערכה העצמית שלי, היום פחות. אם אני נכנסת לתחרות ולא אהיה ראשונה, אדע לקבל את זה ובאהבה ובפאן. אחווה חוויה חיובית, גם אם זה הפסד".
אלגבי: "לימדתי אותה להירגע, שלא הכל זה תחרות. אני בא ליהנות".
אם לשים לרגע את התחרות והבישולים בצד, אחד ממוקדי המשיכה המרכזיים ב"המטבח המנצח VIP" זה המפגש עם הזוגות מסביב לשולחן: הווידויים, הסיפורים האישיים והשיח על הסוגיות הכי בוערות בחברה הישראלית. "זה בחיים לא קורה, כשאת יוצאת ממעגל החברים שלך ויושבת ומדברת שעות עם אנשים על כל כך הרבה נושאים שחשובים לך, כמו זוגיות, וגם נושאים כואבים כמו גזענות", מספרת ארונוב, "נגענו בנושאים אמיתיים, היו כל מיני דעות וזה אילץ אותנו גם לחשוב ולמדוד את עצמנו אל מול אנשים אחרים".
"זו חוויה שהיא מעבר לקולינריות. את פוגשת סיפורים, פוגשת את עצמך בכל מיני סיטואציות ואת הזוגיות שלנו מול כל מיני סיפורים של אנשים. זו מראה לאיך שאנשים מתנהגים. גם לזוגיות שלנו זה עשה משהו".