חזי דין הגיע ל"המטבח המנצח VIP" כקוסם המפורסם במדינה, אבל את אמו בלהה, שותפתו לתחרות, לא הכרנו לפני כן. מיותר לציין שההתאהבות בה הייתה מהירה מאוד - ובמוצאי שבת (אחרי החדשות, ערוץ 12) ייכנסו השניים למטבח ויבשלו לחיים, רותי והזוגות המתחרים את הסעודה שאולי תיקח אותם אל הגמר.
בשיחה עם mako מספר חזי על הנוכחות המשמעותית שיש לאוכל במשפחתו. "אמא שלי בשלנית אדירה. מאז שאני קטן אני אוהב את האוכל של אמא שלי", הוא מתגאה, "לא גדלתי בצורה כזאת שהיינו הולכים הרבה למסעדות. אוכל בחוץ היה ג'אנק פוד כמו פיצה, המבורגר ונקניקייה, והבית היה המקום שבו אתה אוכל אוכל אמיתי, אוכל טוב ומבושל".
"כשדיברו איתי על 'המטבח המנצח VIP', שאלו: 'את מי אתה יכול להביא?'. אמא שלי מגניבה, חמודה, יפה ואטרקציה, אבל היא גם יודעת לבשל. האוכל מסתובב אצלנו כל הזמן, כל היום. בבוקר כשאתה קם, תקבל תמונות של השניצלים שבדיוק יורדים לשמן או חצילים מטוגנים. 'מתי אתה בא? תבוא. יש אוכל'. זה כל הזמן סביב הדבר הזה".
בלהה, עד כמה זה נוכח בחייך?
"הבישולים מאוד מעסיקים אותי ביום-יום. בכל ערב אני כבר יודעת מה אני מבשלת למחרת בבוקר. אני מתכננת, מוציאה מהמקפיא, שמה על השיש על מנת להפשיר, מקלפת ירקות. האוכל מעסיק את המשפחה. הרבה אומרות 'אני אוהבת לבשל, אוהבת את המטבח', אבל אני מתה על בישולים, אוהבת ונהנית מזה. אני ניזונה מהמחמאות מהילדים והנכדים וזה נותן לי עוד יותר דרייב להמשיך ולהתפאר. זה כיף אדיר".
חזי ובלהה מתכננים לבשל בתחרות מנות מהמטבח העיראקי: "בשם היותר כוללני שלו, זה המטבח המזרחי", מסביר חזי, "זה מטבח עם הרבה מאוד תבלינים ומאכלים ביתיים כמו במיה, בשר טחון, סחוג ואורז. כמובן, להתאים את זה ולהגיש ברמה של חיים כהן ורותי ברודו. אלה מאכלים שאני מכיר עוד בתור ילד, מהסבתא, שגם אמא שלי גדלה עליהם. היא הרבה זמן לא בישלה אותם, ואנחנו הולכים לחזור אחורה".
בלהה, את רגילה לעבוד במטבח לבד. חוששת לחלוק אותו עם חזי?
בלהה: "חזי ואני מעולם לא בישלנו ביחד. מאוד מסקרן אותי איך זה יעבוד. יש לי חששות. במטבח אין מצב שמישהו יעבוד לידי. אפילו אם בעלי נכנס להכין כוס קפה או לקחת מים, אני ישר מסתכלת עליו. הוא רואה אותי דרוכה ואומר: 'עוד שנייה אני יוצא'. הוא יודע שאני אוהבת שקט ולהיות במטבח לבד, כי אני עושה אהבה עם האוכל. חזי אוהב לתת הוראות ולוקח את הפיקוד. אני נותנת בו אמון רב, אבל במטבח אני קצת חוששת כי זה מקום יצירתי, את יוצרת משהו שהוא רק שלך".
חזי: "אם יש מישהו אחד שהיא מוכנה לפנות בשבילו מעט מקום כדי שייכנס איתה למטבח, זה אני - אז אנחנו בכיוון טוב".
חזי ביצע פעלולים יוצאי דופן שזכו לכותרות בארץ ובעולם, בין היתר: קפץ ממנוף בגובה 30 מטרים, שהה בקוביית קרח גדולה במשך 64 שעות, נתלה הפוך בין מגדלי עזריאלי באמצעות חבלים בוערים ועמד 35 שעות בראש עמוד בגובה 25 מטרים, ללא רשת ביטחון. אבל, מה יקרה כשיפגוש את הסירים והמחבתות?
"זה קטע שאני לא יודע לצפות אותו", הוא מודה, "אני פרויקטור, בן אדם שיודע לעמוד בלחצים, אבל כל הלחצים שלי בחיים הם מאותו הסוג. אני טוב במשהו מסוים. מעניין אותי לדעת מה קורה כשאתה לא שם אותי על מנוף שתלוי הפוך, אלא במטבח על יד מיקסר, ליד אמא שלי, עם שעון רץ. לא יודע אם קור הרוח שלי כשאני שובר שיאי עולם ועושה אקסטרים, יעבוד גם עם מלפוף בתנור. אני בן אדם שיודע לעמוד בלחץ, אבל אין לי תשובה החלטית. החוזק שלנו בתחרות זה איך שהיא יודעת לבשל. אני סומך על הבישולים שלה".
לקראת קסמי האקסטרים שלו חזי עורך הכנות ואימונים רבים, אבל לקראת "המטבח המנצח VIP" שמר על אש נמוכה יותר. "אמא התחננה אליי שאבוא להתאמן, וזה לא קרה אפילו פעם אחת", הוא מודה, "מה שכן, בכל בוקר בשעה שש היא שולחת לי תמונות של בשר בוואטסאפ. כפרה עלייך, שש בבוקר, מתי קמת לעשות את זה? מה, את הולכת לקרב? ההודעה שאני תמיד שולח לה זה: אמא, תירגעי. אנחנו לא יוצאים למלחמה".
"היה לי מאוד חשוב להתאמן איתו במטבח, וזה לא קרה", מספרת בלהה, "התאמנתי לבד, אבל זה לא אותו דבר. היינו צריכים להיות ביחד, לבשל ולחוש את הדינמיקה. הוא לא איפשר לי וקצת התבאסתי, שאלתי אותו בטלפון: אתה תדע לקצוץ את הבצל? אבל המזל שהוא כל הזמן מרגיע אותי: 'יהיה בסדר, אני מבטיח לך'. למרות שאני קצת לחוצה, אני לא חוששת. אני יודעת שחזי ירגיע ויכיל אותי, כי אנחנו צמד".
מתרגשים לקראת מעמד הביקורת מול רותי וחיים?
חזי: "על פניו אנחנו מגיעים לתחרות הזאת הכי בקלילות שיש. בשונה מאנשים שמגיעים לתוכניות בישול כי זו המהות שלהם, אני במקצוע שלי, אמא תמשיך לבשל ולהזמין את האחים שלי ואת הדודים, גם אם לא יודע מה יגידו. לא באנו לבחון את יכולות הבישול שלה, אנחנו יודעים שהיא מבשלת טעים וטוב. אנחנו מגיעים בסתלבט, לא אכפת לנו, באנו ליהנות ובכיף. תגידו מה שתגידו. אבל, אף אחד לא יכול לדעת ולצפות איך תרגיש כשיעבירו ביקורת על משהו שעבדת עליו ועמלת, ועוד כשזה קורה בטלוויזיה. אנחנו לא יודעים כרגע מה יהיה, אבל באים הכי בקלילות שיש".
בלהה: "חזי הכין אותי ואמר: 'אמא, יכול להיות שאת תקבלי ביקורות. הכל בפאן, בכיף, את הולכת ליהנות'. אני אתן את הכי טוב שאני יודעת. גם אם חיים ורותי יגידו שזה לא טעים, אני יודעת מה טעים לכולם בחיי היום-יום".
חזי: "אנחנו הולכים ללמוד את ה'טעים' של חיים ורותי. האם יש להם טעים שהוא מעל לטעים, או שהטעים שלי והטעים שלהם זה אותו הדבר? נכון שעל טעם וריח אין מה להתווכח, אבל מעניין אותי לחקור את זה. האם כשחיים אומר שזה טעים, זה מעבר לטעים של הבן האדם הממוצע? אהיה הנציג של האנשים בבית שרואים את חיים מתענג על מנה - האם זה באמת סוג טעם שהאנושות לא פגשה מעולם?".