מעיין אדם חלמה על הרגע הזה במשך זמן רב ובחודש אפריל זה קרה: מגישת הטלוויזיה ומשפיענית הרשת הפכה לאמא, כשילדה את בתה הבכורה, תבור. את הרגע המאושר בחייה חלקה עם הקרובים לה ביותר, בהם אמה האהובה, יונה. ביום שני הקרוב ייצאו השתיים למסע משותף ב"המטבח המנצח VIP", תחרות הבישול הקשה בעולם.
זו הולכת להיות העונה הכי סוערת שידענו, עם בישולים ברמה גבוהה מאוד ואקשן בלתי פוסק מסביב לשולחן. התחרות הזאת מלחיצה ואינטנסיבית מאוד, אבל מעיין מתכוונת לשלב בין זה לבין הטיפול בבתה.
"בהתחלה זה היה נראה לי בלתי אפשרי. כמעט נסוגתי מהאתגר הזה", מודה מעיין כשאנחנו פוגשים אותה על הסט, "אבל, חשבתי שנכון להוכיח לעצמי וגם לאמהות אחרות שאולי מתלבטות אם להיענות לאיזו הזדמנות או חוויה שנקרית בדרכן, אפילו בקריירה שלהן. אמרתי: אני אסדר את זה, אגרום לזה לקרות. אעשה שזה יצליח".
"תבור כאן איתי בכל ימי הצילום, ממש העברתי את החדר שלה לכאן. היא מרגישה מאוד בנוח ועטופה. אני רואה אותה כל היום ומניקה אותה. כשאת שנייה יוצאת מההלם והמצוקה בגלל המחשבה ש'אני לא אוכל לשלב', את נושמת רגע וחושבת איך את כן יכולה למצוא את הפתרונות. זה כנראה לא תמיד עובד, אבל לי זה הצליח. אני מאוד שמחה שעשיתי את זה, גאה בזה ויודעת שגם בעתיד, כשאבהל מאיך אני יכולה לשלב משהו, אזכר ברגע הזה ואגיד: אני יכולה, אני רק צריכה לחשוב שנייה איך אני עושה את זה".
היו רגעים שחשבת לבטל ברגע האחרון?
"אני מרגישה שאני חייבת לאמא שלי המון, על כל השנים שהיא נתנה לנו והייתה מבטלת לפעמים את הצרכים והרצונות שלה כדי שנהיה מאושרים ולא יחסר לנו, כדי שנהיה שמחים. מאוד רציתי לעשות את זה עבורה. זו חוויה שמישהו לא מפורסם בדרך כלל לא זוכה בה. ידעתי כמה היא מתאמנת ומתרגשת. לא הייתה לי היכולת להסתכל לה בעיניים ולהגיד: אמא, אני לא עושה את זה. תחזרי לחיים שלך. לא תהיה לך החוויה הזאת. שמחה שיכולתי לתת לה את זה".
גם לחברים, בני זוג ובני משפחה שקרובים מאוד זה לזה, כמו מעיין ויונה, התחרות הזאת עשויה להיות רכבת הרים רגשית ולהעמיד את היחסים במבחן. "אמא ואני החברות הכי טובות", מספרת מעיין, "אנחנו עושות המון דברים ביחד, אבל מעולם לא בישלנו ביחד. היא לא נותנת לי להיכנס למטבח. כשבאה ההזדמנות הזאת ידעתי שהיא תוכל להפציץ כי היא בשלנית, זאת שכולם מחכים לראות מה תכין לערב חג או לאירוע. התאמנו והיה לנו ממש כיף במטבח. זה זמן איכות שלנו. ככל שאני מתבגרת אני נשאבת לעבודה, לקריירה ולמשפחה שלי. פתאום, זכינו בזמן ביחד. זו חוויה שהיא מגבשת מאוד לאמא ובת".
יונה, איך זה בשבילך לחלוק את המטבח בפעם הראשונה?
"למרבה הפלא אני ממש זורמת עם זה. מעיין מאוד עסוקה וחיכיתי לימים האלה שנהיה ביחד. הרבה מאוד שנים לא היינו קרובות פיזית אחת לשנייה, מבחינת אזור המגורים. פתאום יש משהו שמאחד את שתינו באופן מסיבי ממש. להיות אחת עם השנייה במטבח, לשתף פעולה ולהתנסות בדברים, מבחינתי זאת מתנה. הקרבה למעיין והשהות במחיצתה תוך כדי עשייה ומטרה משותפת, זה מהנה, משמח ומספק".
חששות יש?
"אף פעם לא היה לי שעון על הקיר במטבח. אף פעם לא מדדו לי זמן. מעולם לא הייתי במטבח עם מעיין, תחת לחץ. אני לא יודעת איזה שד ייצא מתוכי. אולי יש בי משהו שאני לא מכירה. לא עמדתי בתנאים כאלה מעולם".
בשונה ממעיין שנמצאת שנים על מסך הטלוויזיה ונחשבת למשפיענית רשת מובילה ומדוברת, אחת שהתמודדה עם לא מעט ביקורות בחייה וידעה עימותים מתוקשרים - ליונה התחום הזה זר לחלוטין.
"אני לא בן אדם שקשה לו לקבל ביקורת, אבל מעולם לא קיבלתי ביקורת לא טובה על אוכל שעשיתי", היא מספרת, "אני לא מכירה את זה. החשש מלראות את האוכל בצלחות של האנשים, שהם לא אכלו, שלא היה טעים, שהחלפתי מלח בסוכר או שעשיתי איזו פדיחה, זה הקושי והחרדה העיקרית שלי. אני חוששת שאפשל, ממש. תמיד מחכים לאוכל שלי, רוצים אותו. שולחים לי קופסאות כדי שאבין את הרמז ואמלא אותן. פתאום אעמוד מול שני שופטים, שפים, אנשים שמבינים בקולינריה ויש להם ציפיות, ויכול להיות שאהיה פלופ. זה חשש משמעותי".
מעיין, זה מדאיג גם אותך?
"חוששת מהביקורת כלפי אמא. אני מאוד מורגלת בלקבל ביקורות, הנשמה שלי יודעת להתנהל מול הדבר הזה. אמא היא העקב אכילס שלי. אם מישהו יגיד על האוכל שלה שהוא לא טעים זה יכאב לי, יותר מכל דבר שיגידו עליי".
תצטרכי גם להעביר ביקורת על האחרים.
"כשאת מבשלת את שמה את הלב שלך, נותנת אהבה למישהו, והמישהו הזה יכול להגיד שהאהבה שלך לא טובה. ביקורת על אוכל היא מהקטלניות והכואבות שיש. זה משהו שיכול נורא להכאיב ולהעליב. האנשים כאן הם קולגות וחברים שלי. תמיד אחפש על מה לפרגן והלוואי שהכל יהיה ממש טעים. יש גם את העובדה שזאת תחרות. כל ציון שאת נותנת זה מצד אחד לפרגן, שאני מאוד אוהבת את זה - ההנאה שלי בחיים זה לפרגן, ומצד שני זה יכול לפגוע בך ובסיכויים שלך. זה אירוע מורכב יותר ממה שחושבים".
מעיין ויונה יבשלו בתחרות מנות מהמטבח הרומני. "זה על טהרת הבישולים של אמא שלי, סבתא של מעיין", מסבירה יונה, "היא נפטרה לפני שנתיים ומעיין עשתה ספר מתכונים שלה, כשעוד הייתה בחיים. זו הייתה מתנה עבורה ועבור הילדים והנכדים. לקחנו לתחרות מתכונים מתוך הספר, פלוס מינוס, טיפה שידרגנו, הוספנו והתאמנו. זה מטבח רומני מההתחלה ועד הסוף. לא כל כך מדברים על המטבח הזה, לא כל כך רואים אותו בטלוויזיה. הוא קצת הוזנח, אין הרבה מסעדות רומניות. אנחנו מחזירות עטרה ליושנה ומציפות את המטבח הזה שוב, בפריים-טיים".
אם לשים לרגע את הבישולים בצד, למעיין צפוי מפגש לא פשוט בכלל עם חיים לוינסון, מי שישב לידה שנים בפאנל "חדשות הבוקר" וידוע כאחד ממבקריה הקולניים ביותר. "היחסים שלי ושל חיים מורכבים", מודה מעיין, "יש בינינו חיבה, אבל גם הרבה עימותים ואי הסכמות. הוא לא פעם התפרץ עליי, היו לנו פיצוצים. תהיתי אם יהיה לי נחמד בחברתו".
יש מצב לסולחה?
"אנחנו לא בריב. בשנים האחרונות אני מבינה מה הוא עושה ונפגעת פחות. באמת שיש בינינו חיבה, תמיד הייתה, אבל יש לו לפעמים מניפסטים מאוד קשים. אני חוששת מאחד כזה. אני מכירה את חיים ויודעת שיש לו מודעות עצמית מאוד גבוהה. הוא לא יגיע לכאן לפשל ולהתבזות. אם הגיע, הוא משוכנע שהוא הולך לתת בראש".