"המטבח המנצח VIP" ידעה קרבות ענק במטבח, אבל כזה עוד לא היה: מצד אחד ספיר וליאור נרקיס שהוכיחו כי הזוגיות שלהם מנצחת בחיים ובמטבח, ומצד שני חיים לוינסון וקובי אריאלי שבמשך עונה שלמה לא חסכו בביקורת חריפה על הזוגות האחרים, אבל ברגע שהגיע תורם לבשל - עמדו בענק ברף הגבוה שהציבו.
הערב (רביעי) בגמר נפגשו בני הזוג נרקיס עם לוינסון ואריאלי לקרב ראש בראש על הניצחון. "לוינסון מלחיץ אותי. הוא חדור מטרה, הם מתחרים חזקים", הודתה ספיר. הזוגות התבקשו להגיש שתי מנות: עיקרית וקינוח. לכבוד אירוע הגמר, אל השולחן הצטרפו האנשים הכי קרובים לפיינליסטים שיטעמו ביחד עם רותי, חיים והזוגות את המנות: הוריו של ליאור, חנה ודוד נרקיס, ובתו של אריאלי - מנוחה ואחותו לאה.
למנה עיקרית ליאור וספיר בחרו לבשל "ריזוטו חמוסטה" עם מז'וז'ין וסלסה סלרי. לוינסון ואריאלי הכינו "פלאפל מחשמל": כדורי פלאפל בקר בלאפה עם טחינה מטבוחה וסלט ירקות צלויים "בסגנון חיים כהן".
לזוגות עמדה שעה וחצי להכין את המנה העיקרית. על ההתחלה, לוינסון ואריאלי נתקלו במשברים במטבח: הם התקשו עם הבצק ללאפות, התעכבו בטיגון הכדורים - והטונים עלו. "לוינסון מסתובב כמו רוצח מטורף עם סכין בין השיניים, מקלל, עוד דקה דוקר אותי", צחק אריאלי. כשהלאפות לא צלחו והתוצאה הייתה "משהו בין מצה לצלחת חד פעמית", לוינסון כעס: "דפקת לנו את המנה, דפקת אותנו ברמות הכי קשות שאפשר לדפוק מישהו. הפיתות הרסו את המנה, נגמר הסיפור".
בינתיים ספיר וליאור התקדמו לאט אבל בטוח לעבר סיום המנה, אבל לוינסון ואריאלי לא התייאשו. על אף שמרבית הלאפות לא יצאו כפי שתיכננו, הם הספיקו לטגן בזמן את כדורי הפלאפל וסיימו את המנה בזמן.
"ספיר יודעת לבשל ברמות הגבוהות ביותר. זו מנה של מסעדה", החמיא חזי דין לריזוטו. ליאון רוזנברג הסכים: "ליאור צריך לכתוב שיר על המנה הזאת. כשפתחתי את הדגים נגלה עולם שלם. זו יצירת אומנות, יצירתיות ברמה מאוד גבוהה. ממש מדהים".
בלהה מזרחי אהבה את כדורי הפלאפל. "בחיים לא אכלתי כזה דבר, אני מאמצת. היה לי טעים בטירוף. אני חייבת ללמוד את זה, אין לי מילים". מעיין אדם העירה: "זו הייתה מנה מעולה וטעימה, אבל הם יכולים יותר. קצת טחינה ועגבנייה על האש? זאת מנת הגמר שלכם? הם יכולים לעשות יותר טוב מזה, כבר טעמנו".
מה חשבו חיים ורותי על המנות העיקריות? "הפיתה הייתה קצת בעייתית", העיר חיים, "התיבול היה מצוין בעיניי. אני יכול לדמיין את הפלאפל הזה בתוך פיתה עם הטחינה והירקות בפנים. זה יהיה אוכל רחוב נהדר. אייל שני היה שמח להגיש את הקציצות האלה ב'הסלון'. זו תעוזה קולינרית, מנה טעימה מאוד בעיניי".
רותי החמיאה: "הקציצות היו מתובלות נכון, ביד טובה. הטחינה עם המטבוחה הייתה מאוד מוצלחת. הפיתה הייתה קצת דיקטית, קצת מצה שמורה. אבל, מאוד טעים. האם זו מנת גמר בעיניי? אני לא בטוחה".
על מנת הריזוטו החמיאה רותי: "היא נראתה מדהים, מנה מאוד יפה. ריזוטו זה לא ממש. לקחתם את זה למקום חדש, עשיתם טעמים אחרים. כשאת נותנת ביס, הריזוטו היה טעים מאוד. המז'וז'ין מעליו היו פשוט מעולים. הסלסה הירוקה הוסיפה לסיפור הזה טעמים נהדרים. המנה הייתה פשוט נהדרת".
חיים הוסיף: "ריזוטו זה לא. אם יבוא איטלקי וינגוס באורז הזה, הוא לא יבין בכלל מה הקשר לריזוטו. זה רך נורא. מצד שני, זה טעים: מטוגן פרפקט, תיבול מהמם. החריף עשה פה הבדל גדול, עם החמיצות והסלסה זה היה מהמם".
לקינוח, בני הזוג נרקיס הכינו "קנולי ממרקש": סיגר ממולא בריקוטה, תמרים, אגוזים וסירופ תפוזים. לוינסון ואריאלי הכינו את "קרמבו ההפתעות": עוגייה ומרנג שוויצרי עם גנאש שוקולד ורוטב סברס. עימות נוסף פרץ בין לוינסון לאריאלי במטבח, סביב השאלה האם להוסיף למרנג רכז תפוזים. הרכז כשל והוחלט להסתפק בגרידת לימון.
20 דקות על השעון, הנרקיסים מצאו עצמם במשבר רציני. היו להם חמישה סיגרים מטוגנים בלבד, כשהם זקוקים ל-18. הלחץ הלך וגבר, הטונים עלו. "הלך הקינוח", זעקה ספיר. "נהייתה לי סחרחורת, אני לא עומדת בזה. הלחצת אותי עוד יותר. לא הצלחתי למלא את הסיגר, רעדה לי היד". בדקות האחרונות ממש, הנרקיסים הספיקו לטגן 18 סיגרים, אך ספיר לא הייתה משוכנעת אם הם יצאו בדיוק כפי שרצתה.
"המנה מאוד יפה, אהבתי את אלמנט הסברס. אבל, כשנכנסנו לתוך המנה ניסיתי לשבור את תחתית הקרמבו עם הכפית, והעוגייה הייתה מאוד קשה", העיר ליאון על קינוח הקרמבו שהכינו לוינסון ואריאלי. "הסברס לא עבד לי בכלל באירוע הזה", הוסיפה מעיין, "הקרמבו כן היה טעים". בלהה אמרה: "היה נחמד, אבל לא הייתי מזמינה את זה בתור קינוח במסעדה. הרגשתי שאני ביום הולדת של ילדים בני ארבע".
את קינוח הסיגרים בלהה דווקא אהבה: "הסיגרים היו מאוד טעימים לי, אבל הקרם היה מימי מדי לטעמי והאשכולית לא הייתה קשורה". פאולה הוסיפה: "פריכות הסיגר הייתה מושלמת, אבל הקרם עשה את זה יותר מדי מתוק". מעיין אמרה: "לא הבנתי מה זה הקרם הזה, אבל אכלתי וגם לקלקתי אותו מבפנים. זו לא הברקה, אבל זה טעים".
חיים חשב על מנת הקרמבו: "הקטע הישראלי יפה בעיניי. זה מספר את הסיפור הישראלי וזה מקסים. מה שקצת מעיב על השמחה פה, זה עובי וקושי העוגייה. אני אוהב את הסברס עם המרשמלו, זה היה נכון בטעמים ובשילוב, אבל מה שניכר פחות זה המיומנות שלכם בביצוע. הסיפור מאוד יפה ויצירתי, יש לכם את הראש, צריך טכניקה". רותי הוסיפה: "לעשות קרמבו בזמן שהוקצב לכם זה כמעט בלתי אפשרי. המרנג היה צריך להיות יותר קציפתי ואוורירי, והוא לא היה. המנה עצמה הייתה מתוקה מדי, אבל הרעיון נהדר. שניכם סופר אינטליגנטיים, היה סיפור מעשה נהדר, ועם עוד קצת אימונים הייתם מוציאים קרמבו מעולה".
על הסיגרים הממולאים אמרה רותי, "הסיגרים היו טעימים, אבל לא הצלחתי להבין את הקרם. זה היה קצת מיותר. אם הייתם מגישים את הסיגרים כפי שהם, בלי שום דבר, המנה הייתה הרבה יותר אלגנטית וטובה". חיים לא אהב את המילוי: "הריקוטה פחות מתאימה לסיגר. כשאתה לוקח סיגר ונוגס בו, אתה רוצה שמשהו עסיסי ייצא ממנו. הריקוטה מתייבשת. המילוי פה הלך לאיבוד. זאת מנה פחות טובה שלכם".
לזוגות היו 30 נקודות לחלק פר ארוחה. לוינסון ואריאלי קיבלו מהזוגות 23 נקודות מתוך 30 על המנות שהגישו. ספיר וליאור: 28 נקודות מתוך 30. לחיים ורותי היו 40 נקודות על המנה העיקרית ו-40 נקודות על הקינוח. השופטים בחרו להעניק לליאור וספיר 35 נקודות מתוך 40 על העיקרית. ללוינסון ואריאלי, העניקו 32 נקודות. בשקלול הנקודות שקיבלו על הקינוחים, ספיר וליאור הוכתרו כמנצחי העונה עם 94 נקודות.
"אשתי, אני הכי גאה בך בעולם. אנחנו זוג מנצח, מנצחים את החיים ביחד, מעבר לתוכנית", חיבק ליאור את ספיר, "אני אוהב אותך כל כך, אני הכי גאה בך בעולם. ניצחת. ניצחנו". ובאשר למפסידים? "היה כיף, לא הייתי מוותר על זה בשום אופן", סיכם אריאלי, "זה הדבר הכי טוב שקרה בשנים האחרונות, הרפתקה שיהיה מה לספר עליה".