4 מנות
לריזוטו:
1 כוס אורז ארבוריו
1 בצל לבן קצוץ
4 כפות שמן זית איכותי
1 כוס יין לבן
1 ליטר ציר ירקות
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
1 כף חמאה
מיץ מלימון אחד
זר פטרוזיליה, קצוץ
זר כוסברה, קצוץ
גבעול בצל ירוק, קצוץ
לירקות קיץ צלויים:
2 כוסות פרחי כרובית
4 בייבי זוקיני
3-4 גזרים צבעוניים
3-4 פלפלי טינקרבל צבעוניים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
שמן זית איכותי
עלי תימין קצוצים
2 סלקים אדומים באריזת וואקום
1 כף חומץ בלסמי
10 עגבניות שרי תמר, חצויות
תרסיס שמן זית
אופן ההכנה:
- הריזוטו: מזהיבים בסיר רחב את הבצל בשמן זית. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים דקה.
- מוסיפים את היין הלבן ומאדים.
- מוסיפים חצי מציר הירקות ומערבבים היטב עד שכל הנוזלים נספגים בריזוטו.
- יוצקים בהדרגה את יתר ציר הירקות. חשוב לבשל את הריזוטו בעדינות ולתת לנוזלים לבעבע לאט.
- מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך וספיגת הנוזלים.
- מנמיכים את האש עוד ומוסיפים מלח ופלפל, חמאה, מיץ לימון ועשבים קצוצים. מערבבים היטב.
- הירקות: חוצים את פרחי הכרובית.
- חוצים את הבייבי זוקיני וחורצים בהם פסים דקים.
- חולטים את הגזרים הצבעוניים עם הקליפה ומוציאים למי קרח, כדי שישמרו על צבעם. לאחר מכן מקלפים אותם וחותכים לרבעים לאורך.
- חוצים את פלפלי הטינקרבל ואת עגבניות השרי.
- מסדרים את כל הירקות בתבנית ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין קצוץ.
- חותכים את הסלק לשישיות דקות ומערבבים בנפרד מהירקות עם מלח, פלפל, תימין, שמן זית ובלסמי.
- מחממים מחבת גריל פסים עם תרסיס שמן וצורבים את כל הירקות.
- מסדרים את הירקות על הריזוטו, מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.