4 מנות

לריזוטו:

1 כוס אורז ארבוריו

1 בצל לבן קצוץ

4 כפות שמן זית איכותי

1 כוס יין לבן

1 ליטר ציר ירקות

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

1 כף חמאה

מיץ מלימון אחד

זר פטרוזיליה, קצוץ

זר כוסברה, קצוץ

גבעול בצל ירוק, קצוץ

 

לירקות קיץ צלויים:

2 כוסות פרחי כרובית

4 בייבי זוקיני

3-4 גזרים צבעוניים

3-4 פלפלי טינקרבל צבעוניים

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

שמן זית איכותי

עלי תימין קצוצים

2 סלקים אדומים באריזת וואקום

1 כף חומץ בלסמי

10 עגבניות שרי תמר, חצויות

תרסיס שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

  1. הריזוטו: מזהיבים בסיר רחב את הבצל בשמן זית. מוסיפים את הריזוטו ומטגנים דקה.
  2. מוסיפים את היין הלבן ומאדים.
  3. מוסיפים חצי מציר הירקות ומערבבים היטב עד שכל הנוזלים נספגים בריזוטו.
  4. יוצקים בהדרגה את יתר ציר הירקות. חשוב לבשל את הריזוטו בעדינות ולתת לנוזלים לבעבע לאט.
  5. מבשלים על אש נמוכה עד לריכוך וספיגת הנוזלים.
  6. מנמיכים את האש עוד ומוסיפים מלח ופלפל, חמאה, מיץ לימון ועשבים קצוצים. מערבבים היטב.
  7. הירקות: חוצים את פרחי הכרובית.
  8. חוצים את הבייבי זוקיני וחורצים בהם פסים דקים.
  9. חולטים את הגזרים הצבעוניים עם הקליפה ומוציאים למי קרח, כדי שישמרו על צבעם. לאחר מכן מקלפים אותם וחותכים לרבעים לאורך.
  10. חוצים את פלפלי הטינקרבל ואת עגבניות השרי.
  11. מסדרים את כל הירקות בתבנית ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין קצוץ.
  12. חותכים את הסלק לשישיות דקות ומערבבים בנפרד מהירקות עם מלח, פלפל, תימין, שמן זית ובלסמי.
  13. מחממים מחבת גריל פסים עם תרסיס שמן וצורבים את כל הירקות.
  14. מסדרים את הירקות על הריזוטו, מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.