סתיו וספיר אמנם לא הגיעו מתחום הקולינריה, אבל לשתיהן יש אהבה רבה לאוכל. מצד אחד, הן אוהבות לארח ומגדירות את עצמן כ'מאמות' של בית, של סירים וניקיון, אבל מצד שני, חשוב להן להדגיש שהן נשים חזקות ועצמאיות שבוחרות כל יום לעמוד ולבשל. הן טוענות שיש בהן את כל המכלול – הן צעירות, יפות, חכמות, אנרגטיות ועם סטייל, ועכשיו הגיע הזמן גם להוכיח את עצמן בתחום הבישול.

השתיים פתחו את מסעדת "We2", משחק מילים למהפכת Me Too. "בזכות הקמפיין הזה נשים השמיעו סוף סוף את הקול שלהן", הסבירה סתיו. את המסעדה הן בחרו לעצב בגווני ורוד, על אף שהן ידעו שכולם יופתעו מהבחירה. "העיצוב של המסעדה זו איזושהי סטיגמה על עולם נשי ורוד, אולי ילדותי קצת", אמרה ספיר, "עשינו הפוך על הפוך". סתיו הוסיפה: "למרות שאנחנו לא כאלה, אנחנו הכי ג'דאיות לא ורודות בשום צורה. זה מה שאנחנו רוצות להעביר במסעדה שלנו, דפוס של נשים חזקות. את יכולה להיות כל מה שאת רוצה להיות".

ספיר וסתיו בהכנת המנה העיקרית 1 (צילום: MKR המטבח המנצח,  קשת 12  )
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת 12

ומה חשבו שאר הזוגות על המסעדה? "הן הצליחו בעיצוב", אמר אבי. "זה לאונג' גבוה אבל עם שיק. יש כאן המון סטייל, זה נראה טוב. זה מה שמצטלם יפה היום באינסטגרם, המקומות הגבוהים בעולם נראים ככה. מנגד, אלכס, קובי ומצליח לא הרגישו בנוח: "למה הכל פה ורוד? מה אני סינדרלה?", אמר אלכס, וקובי הוסיף: "לא הייתי מגיע למסעדה בצבע הזה. גבר אמיתי לא יכול לשבת עם צבעים ורודים". ומה חשבו על כך אבי וליאור? "אם אתה גבר, גם אם יטבלו אותך ותצא ורוד, אתה תישאר גבר, נקודה. הוא צריך לבחון את הגבריות שלו", אמר אבי.

למנה הראשונה סתיו וספיר הכינו "אחת, שתיים, שלוש, דג חריף" – פילה מוסר ים מונח על חלה ברוטב חריף עם סלט חומוס. למנה העיקרית הן הגישו "חי, צומח, דומם" – בשר אסאדו ברוטב ערמונים ופטריות עם ניוקי, ולקינוח "שש בש" – גלידוניות עוגת קפה בציפוי שוקולד לבן.

מה חשבו המתמודדים על המנה הראשונה? אינה הייתה לוקחת את הכל והופכת את זה ל"דג חריימה עם רוטב", ומצליח חשב שלא הייתה הרכבה בטעמים: "יש הפרדה, כאילו הדג יצא מהמים וזה באסה". אבי חשב שהיציאה מהקופסה היא יפה, אבל היו כשלים קטנים בביצוע. רותי מצידה חשבה שהצלחת הייתה מאוד יפה, אבל שהדג לא היה מספיק טוב. "לא אהבתי את הדג ולא את הצבע שלו", אמרה. "הוא לא יפה בעיניי, וזו לא מנה מספיק טובה". ומה חיים חשב? "התיבול הוא מצוין, אני אוהב את האומץ שלכן. לא הייתה הצדקה להפריד את הדג מהרוטב וכשאתה אוכל את הדג אתה מתגעגע לצורה המקורית שלו".

ואילו ביקורות קיבלה מנת האסאדו? "מאוד נהניתי מהמנה, טעם מושלם", אמר אלכס, ואינה הוסיפה: "נכון, יש בו טעם, אבל חסר לי בטירוף רוטב שחייב להיות בקדירה". ליאור חשב שהניוקי השתלב טוב עם האסאדו, ולמרות שהמנה הייתה טיפה מתוקה, היא הייתה טובה. אבי טען שלמרות העיכוב במנה, הייתה בה יד מדהימה: "יש פה תיבול טוב. אכלתי פטרייה וממש יצא ממנה ים של מיצים שהתפוצצו לי בפה. זו הייתה טקסטורה מדהימה. בעיניי מנה מצוינת, כל הכבוד להן", אמר והוסיף: "אם היו שואלים אותי מי הכין את זה, הייתי אומר שיש כאן איזה שף צרפתי שהכין לנו את המנה במיוחד". ומה כוכי חשבה על הביקורת הזאת? "בתימנית אומרים 'חרטא'. צר לי אבי וליאור, אם שף צרפתי היה מוציא כזה דבר מתחת לידיים שלו, אז השף שמעליו היה שובר לו אותן".

האם קינוח השש בש עמד בציפיות? "הרעיון מדהים בעיניי, מקסים ויצירתי, אבל יש פה עוגה בחושה שבחשו אותה יותר מדי", אמרה כוכי, "כשבוחשים יותר מדי, היא לא אוורירית ואז מתפתח אצלה גלוטן והיא יותר דחוסה". קובי חשב שהפרזנטציה שירתה את התפריט ולמרות שהוא לא קונדיטור, היה לו טעים. אינה מצידה חשבה ש"לשוקולד לבן אין זכות קיום, כי הוא לא שוקולד".

"בוויזואליות כולנו הסכמנו שזה הקינוח שמסתדר לנו עם האווירה של המסעדה שלכן, אז עשיתן את הגרנד פינאלה, נתתן בראש", סיכמה רותי. "לגבי הקינוח עצמו, יש ציפייה לקבל משהו רך שייפול החוצה, כמו קרם, ולדעתי הציפוי עבה מדי. כל הביס מבחינתי היה מאכזב". גם חיים חשב שהמראה משגע ושהייתה עבודת ידיים מקסימה. "נכון שיש פה אי דיוקים בביצוע, אבל נהניתי מהביס הזה. המילוי היה מאוד טעים. מה שאני אוהב, זה את החשיבה על הקפה. זו חשיבה קולינרית טובה. בסוף כשאנשים מסיימים את הארוחה ואומרים 'בא לי משהו מתוק', זה משהו מתוק עם הקפה. זה התאים לי ונהניתי". בתום הערב, קיבלו סתיו וספיר 60 נקודות מה שהותיר אותן במקום החמישי – והן הודחו מהתחרות.

ניקוד כולל לארוחה של סתיו וספיר: 60 נקודות.