ירדן ואושרי חונכו במטבח של אייל שני והם לגמרי הושפעו מהבישול ומהטכניקות שלו. השניים הביאו איתם סטייל תל אביבי של במאי ושחקנית, שלכל אורך השבוע בא לידי ביטוי בארוחות ובביקורות - וכעת גם במסעדה שלהם, "ריק ורוקסי", שילוב של ריק ומורטי ורוקסי מ"שיקאגו".
מסעדת "ריק ורוקסי" עוצבה בהשראה בית מלון בוטיק אירופאי קלאסי כמו של פעם, היישר מהקולוניה הצרפתית. "מיטב האימפרסיוניזם", אמר אורי כשראה את המסעדה, ודפנה הוסיפה: "המסעדה מאוד רגועה, היא משרה עליך רוגע וזה לא מה שציפינו לקבל משני אלה". הקטע הוא, שזה בדיוק מה שהם ציפו לתת. "הכי מפתיע, כי זה אלגנטי", אמרה רותי ברודו, "גרמתם לנו להרגיש מאוד בנוח. אירופאי". ומה עם הציפיות לגבי האוכל? בשמיים. "לא הפסקתם לקשקש בשולחן, עכשיו בואו תוכיחו מה אתם שווים באמת", אמר נידאל. האם הם הוכיחו?
השניים שלמדו מאייל שני להעריך את חומרי הגלם איתם הם עובדים, בחרו להגיש כמנה ראשונה קולורבי ממולא בתפוחי אדמה ברוטב חמאת מרווה, למנה שנייה דג פרידה במלח עם פסטה ביתית ורטטוי וכקינוח הם הגישו טארט דבש עם גבינה ופירות.
אז במנת הקולורבית שממולאת בעצמה (הם התעקשו על כך שמדובר בנקבה) אמנם לא הורגשה המרווה, אבל היא עדיין גרפה מחמאות. "אני יכול לאכול עשר כאלה", לחש דורון לשמעון, ואז אמר בקול: "אם הייתי הולך למסעדה הייתי מזמין את זה עוד פעם ועוד פעם". וואלה דורון, הפתעת. "כל ביס היה לי טעים", הודה גם שמעון בחיוך. גם מיכל אהבה את המנה והייתה מזמינה אותה שוב במסעדה, ואורי פרגן למנה והודה שהיא הייתה לו מאוד טעימה, למרות שהיה לו אינטרס לעשות זאת בתור מי שניצב במקום האחרון.
גם חיים כהן וגם רותי ברודו חשבו שהמנה הייתה יפיפייה. חוץ מזה שחיים היה מוסיף עוד קצת רוטב ולרותי הקולורבי היה מימי וסיבי, בשורה התחתונה, "זו מנה ראשונה בעיניי, פר אקסלנס", אמרה רותי. "חוץ מזה יש לי גרעפסים". רותי, זו הביקורת הכי טובה שיכולת לתת אי פעם.
המנה העיקרית גרפה אפילו עוד יותר מחמאות מהמנה הראשונה. "זו פעם ראשונה שאני יכולה לשפוט אוכל של מסעדה", אמרה מיכל. "אני מרגישה שאני במסעדה אמיתית, שבאתי לשלם כסף ואני ממש שופטת אותה. אני חושבת שזאת מנה פצצה". ג'וזף לעומת זאת, שממש רצה לשמור על המקום הראשון, טען שהיו יותר מדי עצמות בדג ושהוא ציפה למשהו יותר מפואר. שמעון שוב אהב כל ביס ודפנה, שהפעם הרגישה שהיא צריכה לשמור על המקום שלה, קבעה שהפסטה הייתה בסדר והדג היה יבש ולא עבר לא בגרון. אורי לעומת זאת, לא היסס לפרגן: "ככה עושים רטטוי, אין מה לדבר".
חוץ מזה שהדג התייבש להם, רותי וחיים עפו על המנה, וממש הרגישו בפרובאנס. "הרטטוי היה פצצה, אחד הדברים שמטריפים אותי זה חיתוך", הודתה רותי. "כשאני רואה חיתוך מדויק אני עפה על זה, עשיתם עבודה נהדרת". "זה פשוט טעים, אתה עוצם את העיניים ונמצא בפרובאנס", הוסיף חיים.
התגובות לטארט הדבש היו מעורבות: "האדום והשחור זה אחד הדברים הכי יפים בעיניי", הודתה רותי כשראתה את המנה, כשהכוונה היא לפירות שעיטרו אותה. עדי מצדה עפה על הבצק הדק: "הבצק של הטארט מדהים, כמו ביסקוויט מלוח,, מתוק וחמאתי כזה שיושב בול", אבל חשבה שהיחסים של בצק-דבש היו צריכים להיות שונים. נידאל הפעם העדיף לפרגן, גם אם זה עלה לו במקום הראשון: "הצלחת מדברת בעד עצמה, הטארט היה לי טעים, ואם אני אפסיד את המקום הראשון בגלל זה אין לי בעיה, מכבד מאוד. מבחינתי הקינוח היה המנה הכי טובה בארוחה הזאת". גם שמעון עף על הבצק הדק, שהיה "מתאים בול למילוי".
אורי, ששכח אולי שהוא צריך להילחם על המקום שלו בתחרות קבע חד משמעית: "אני עכשיו נמצא בפרובאנס. הטארט הזה הוא מושלם. הוא לא ליד, הוא לא הצידה, הוא מושלם. זהו, בום, ככה. זה מה שאתה אמור לקבל בפרובאנס. חס ושלום שהיה פה עוד בצק, זה היה הורס את כל מה שקורה פה". ומצד שני, השוקולד הלבן לא בא לו טוב: "הגבינה עם השוקולד הלבן זה איום ונורא. מה אתה דוחף לי שוקולד לבן? מה אני בעונש?". אורי, העדפנו את החלק הראשון של הביקורת.
רותי ברודו קבעה שזה היה שילוב מנצח של טארט הדבש עם פירות היער, למרות שטארט היה לה מלוח. גם לחיים בהתחלה הטארט היה מלוח, אבל הוא התחיל ליהנות מהמאבק הזה. "אני חושב שהמנה היא בשפה שמתכתבת גם עם הקולורבי וגם עם הרטטוי", הוסיף חיים. "זה א'-ב' של מסעדנות בעיניי, אז כל הכבוד לכם על זה".
ניקוד כולל לארוחה של אושרי וירדן: 80 נקודות.