תאריך לידה:
מרטין: 3.5.63
אבישג: 27.7.94
מקום מגורים:
מרטין: אשקלון
אבישג: תל אביב
מחוץ למטבח:
מרטין: עקרת בית וטבחית.
אבישג: משפיענית בעולם האפייה והבישול.
באינסטגרם: martin_biton8 | avishag_mizrachi28
בפייסבוק: מרטין ביטון | אבישג מזרחי (המטבח המנצח)
איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?
מרטין: בלי מלח שום דבר לא טעים, חייב שיהיה מלח במטבח.
אבישג: פפריקה ופלפל שחור גרוס.
בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרות?
מרטין: סיר של קוסקוס.
אבישג: סכין שאמא שלי נתנה לי, ואני משתמשת בה שנים. אני יכולה לחתוך איתה את כל סוגי הבשרים והלחם. לא מחליפה אותה.
מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?
מרטין: סלט בורגול עם ירקות מוקפצים. אני מקפיצה בצל, גזר וגמבות צבעוניות ובינתיים משרה את הבורגול במים רותחים. מכניסה את הבורגול למחבת גם ויוצא סלט טעים ובריא. אפשר לפזר על זה גבינה או חזה עוף.
אבישג: שקשוקה טבעית לחלוטין – בלי רסק עגבניות, נטו מעגבניות. אני מוסיפה כמון מעל הביצה אבל חוץ מזה אין פה יותר מדי תבלינים, היא מבוססת רק על שמן זית ועגבניות. זו מעין מטבוחה-שקשוקה כזאת, זה גם המאכל האהוב על בעלי והילדים. שקשוקה, לחם לתנור – ולאכול.
מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?
מרטין: לאפות לחם על אבן שמוט וזה יוצא בדיוק כמו בטאבון.
אבישג: מתחילה בישול על אש מאוד גבוהה – ואז מנמיכה לאט לאט. זה יותר מהיר. אני אוהבת גם לבשל בסיר לחץ, זה גם מתקתק לי את זמני הבישול.
איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?
מרטין: משהו לא כשר.
אבישג: דג נא. לא נגעתי בזה בחיים, אני לא יכולה לחשוב על זה. כל מה שחי בעצם.
איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?
מרטין: קוסקוס.
אבישג: כל מה שקשור בבצקים ומטוגנים.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?
מרטין: שכחתי במקרר סלט שהכנתי. נזכרתי רק בסוף הארוחה כשבאתי להוציא את הקינוח, והוא עדיין נמצא במקרר.
אבישג: לא הייתי ערוכה לעוד זוג חברים שהגיעו בהפתעה. היה איזשהו לחץ אבל בסוף הכל הספיק כי אני תמיד מכינה בשפע.
טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?
מרטין: שכל הסרוויס יהיה מוכן. תעשו כמה שיותר הכנות לפני כדי שהאוכל יהיה כמה שיותר חם. ככה תוכלו גם לשבת עם האורחים שלכם ותיהנו מהם, ולא תתעסקו במטבח תוך בזמן הזה.
אבישג: ליצור אווירה טובה, לתת לאורח הרגשה שאתה מחכה ומצפה לו, אפילו עוד לפני האוכל.