תאריך לידה:
עדי: 29.2
מיכל: 20.2.78
מקום מגורים: ראשון לציון
מחוץ למטבח:
עדי: מעצבת ואמנית קרמיקה.
מיכל: מארחת ושפית לאירועים פרטיים.
באינסטגרם: michallnissani | adinissani
בפייסבוק: Michal Nissani (Mamasita) | Adi Nissani
איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?
עדי: פלפל שחור. חובה ובסיסי.
מיכל: פלפל גרוס - מבליט טעמים ונותן עיקצוץ של חריפות מעודנת.
בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?
עדי: מיקסר. אני מקציפה הכל.
מיכל: סכין שף גדולה.
מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?
מיכל: ארטישוקים בגריל עם רוטב חרדל דיז’ון פיקנטי. אופן הכנה: חוצים את הארטישוקים לחצי ומבשלים בסיר גדול עם מים ומלח עד 90% רכות. מניחים את הארטישוקים על תבנית תנור ונייר אפייה כשהשערות כלפי מטה. מפזרים שמן זית איכותי מלח גס ופלפל גרוס ואופים על גריל 10-15 דקות. בקערה קטנה מערבבים חרדל דיז’ון איכותי חלק עם כפית מיונז חצי לימון מלח דק ופלפל גרוס מעט טבסקו (לא חובה). מוציאים את החצאי הארטישוק ובעזרת כפית מנקים את השערות. מסדרים יפה על צלחת גדולה, טובלים ונהנים.
מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?
עדי: אני מסדרת את כל המצרכים לפי מנות בתוך הסיר.
מיכל: חיתול.
איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?
עדי: עכבישים, חלזונות ושאר חרקים.
מיכל: ג'וקים.
איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?
עדי: פסטה.
מיכל: ארטישוק.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?
עדי: שרפתי את כל האוכל.
מיכל: הזמנתי לעל האש והכנתי רוטב אסייתי חריף מאוד, רק לא ידעתי שהוא ממש, אבל ממש חריף. שפכתי את כל הרוטב על הסלט ואנשים התחילו לבכות.
טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?
עדי: להיות עם חיוך ולעשות כמה שיותר הכנות לפני. לא להשאיר כלום לרגע האחרון.
מיכל: כשמארחים אנשים בכל מקום צריך להיות מדויק בכל הפרטים ולחשוב לא רק על האוכל אלא על חווית הסועד ומה היית רוצה לקבל. אומנות, יצירה, השראה, שירות וטעם.