מתוך 15 זוגות של בשלנים מצוינים המייצגים מטבחים שונים, רק ארבעה הגיעו לגמר הגדול של MKR המטבח המנצח שייערך בשבוע הבא: אבי וליאור, אושרי וירדן, נדב ודניאל ושלומי ועדיאל הם הזוגות האחרונים שצלחו את התחרות הקשה והמאתגרת. אז למה מגיע לכל אחד מהם לזכות במקום הראשון?
אבי וליאור – מסעדת "שיה"
צמד הטבחים הוותיק הוא הזוג הראשון שהבטיח את מקומו בגמר הגדול, ודי בצדק. אבי וליאור בנויים מהחומר המתאים להוביל בתחרויות מהסוג הזה: יש להם ניסיון של שנים, מוח יצירתי ויד מקצועית שלא מפסיקה להפתיע. אחרי שהספיקו לבשל לכמה וכמה אנשים בכירים בארץ ובעולם, וביניהם גם לראש הממשלה בנימין נתניהו, הם הגיעו לMKR- המטבח המנצח והוכיחו יכולות קולינריות מרשימות בכל פעם מחדש. הם חדשניים, מדויקים ומיוחדים ומביאים את המטבח הירושלמי השורשי לקדמת הבמה.
השף אייל שני, ששימש כשופט אורח בארוחה שבה השניים קיבלו את הכרטיס לגמר, אמר שהוא לא יכול היה להוריד מהם את המבט. "היו לי דמעות בעיניים", הודה שני, "זה היה כמו מכונה שלומדת את עצמה ומוציאה פירות". לקח גם לנו זמן להבין מה זה אומר, אבל אין ספק שזה טוב.
אושרי וירדן - מסעדת "ריק ורוקסי"
צמד המאמונקות שגדל במטבחים של השף אייל שני מביא איתו לגמר רוח צעירה ושובבה, חדשנות, תחכום, יצירתיות והמון צחוקים. הקשר הקרוב (והאפלטוני יש לציין) בין אושרי וירדן מצליח לייצר שיתוף פעולה נטול אגו ומלא עזרה הדדית גם ברגעי הדרמה. לאורך כל העונה הם הגישו מנות מורכבות ומלאות בפרטים, לצד מנות פשוטות אך מדויקות להפליא.
אושרי וירדן הצליחו לבסס את מעמדם כזוג מקצועי בעל טעם אישי וייחודי שלוקח את המודל עליו גדל כהשראה ולא כחיקוי. הארוחה שזיכתה אותם במקום בגמר הייתה במבחן אסטלה, בה רותי החמיאה לזוג על הקו הברור והמדויק בו בחרו לאורך כל הסרוויס. אפילו אושרי הצנוע העז להחמיא לעצמו שזאת אחת מהארוחות הטובות ביותר שהם הוציאו עד היום, ואנחנו עדיין מנגבים את הריר.
נדב ודניאל – מסעדת "בית פארן לאיסאן"
מבין ארבעת הזוגות שהגיעו לגמר הגדול, לנדב ודניאל יש יתרון משמעותי: הם זוג על אמת. בתור זוג נשוי, רמת ההיכרות ביניהם גבוהה ויכולה לפעול לטובתם בגמר. אבל עם כל הכבוד לזוגיות הדביקה, בסופו של דבר מה שהביא אותם עד לרגע הזה הוא המטבח התאילנדי המדויק שלהם.
"לראות אנשים שכל כך מחוברים, מסורים ומחויבים למטבח שהוא לא שלהם, זה ממש נוגע ללב", אמר השופט חיים כהן ברגע ההכרזה על מקומם בגמר. אה, וזה שדניאל משתתפת בכל התחרות הזאת כשהיא בהריון, כבר אמרנו? בקיצור, צלצלו בפעמון כי מגיעה להם נשיקה.
שלומי ועדיאל – מסעדת "בסבוסה"
הזוג האחרון שתפס את מקומו בגמר ובלב של כולנו הוא שלומי ועדיאל, ואת המקום הזה הם קיבלו בזכות ולא בחסד. חברי הילדות עם הלב הענק מלוד ידעו עליות ומורדות לאורך העונה, בין אם באוכל שהגישו ובין אם בקשר ביניהם, אבל הם תמיד הצליחו להתאפס בזמן ולעלות הכי גבוה שאפשר. האווירה הצעירה והשמחה שלהם מרימה את האולפן בכל פעם מחדש, והאוכל המסורתי אך חדשני שהם מבשלים תמיד עושה חשק לתת ביס במסך.
אם בהתחלה הכיוון שלהם היה ברור, מנות שמתאימות לבילוי לילי בבר עם עקיצה משודרגת, לאט לאט הם הצליחו להראות שיש לנו כאן עסק עם שני טבחים מקצועיים שיודעים להכין הרבה יותר ממנות שמוגשות לצד בירה. לאורך כל העונה הם הקשיבו להערות של חיים ורותי והצליחו לשפר ולדייק את הטעמים שלהם. הם זוג שמוכיח שעם עבודה קשה וחברות קרובה אפשר להגיע רחוק, ובאמרת "סההה" לשלום, נתראה בגמר הגדול.