רגע לפני שנגלה מה אושרי וירדן, התלמידים של אייל שני, מכינים לנו בפרק שיסגור את הסבב השני של MKR המטבח המנצח (שבת אחרי החדשות, קשת 12), עצרנו כדי להבין מה בעצם עברנו עד כה. פרשננו לענייני מטבח, גיל גולן משובר מסך, לא נשאר אדיש לכל המנות שהונחו על שולחן המסעדות השבוע, והביא את הצד שלו בעניין.
ג'וזף ונידאל
בתחילת השבוע הכרנו את ג'וזף ונידאל, כשהמטרה שלהם הייתה להביא לקדמת הארוחה את המטבח הערבי האותנטי עם נגיעות של חדשנות. למנה הראשונה הם הכינו את המנזלה, למנה העיקרית שווארמה פאולוס השישי, שאמנם נפלה על הרצפה אבל אין ייאוש בעולם, ולקינוח אצבעות זינב על גלידה שהצליחו להרשים את כולם. טוב, אולי חוץ מדורון, שעשה פרצוף במשך כל הארוחה. האם ייתכן שאופיר מהשבוע שעבר הסתננה חזרה לתחרות בתחפושת? בהחלט הגיוני.
מיכל ועדי
אפשר להגיד ששתי הבשלניות הצליחו לבלבל את גיל. מצד אחד הן יודעות להעביר ביקורת מסביב לשולחן, מצד שני כשהן מארחות יוצאת מהן מתיקות שחבל ולא ראינו אותה יותר. אצלן אסתטיקה היא שם המשחק, ויש להן קטע עם שירה וטקסטים. המנות: תיבת נוח, דג קדרים והסנה הבוער. אבל הבעיה לפי גיל עם המנות היא כזו: כמו באומנות גבוהה, המנות יצאו חכמות, אינטלקטואליות ויפות, אבל במבחן הטעם הן פחות עבדו. והרי על זה חיים ורותי שמים את הדגש, לא?
שמעון ודורון
איזה בן אדם קר ומריר לא יאהב את שמעון ודורון? הם כאלה חמודים ומתוקים. או כך לפחות טוען גיל, שבשבילו הם תמיד יהיה שרק והחבר שלו דונקי. לעניינו, שם המסעדה שלהם הוא נגד וחצי, והכל בסגנון הצבאי כמובן, מה שגורם לשאר המתמודדים להיכנס לאט לאט לאווירה של הסתלבט. בינתיים במטבח, שמעון ודורון מתחממים ומגישים את המנות שלהם: מופלטה ממולאת בפרגית, אסאדו עם אננס, ומוס תותים מונח על טארט שהביאו אותם אל המקום השני בטבלה.
אורי ודפנה
אם יש מתמודדים שגיל מאוד מתחבר לגישה שלהם, הם ללא ספק אורי ודפנה, ולו רק בגלל העובדה שהשניים שמים את הדגש שלהם על הטעם. למנה הראשונה הם הוציאו וופל קריספי צ'יקן, שגרם לנפילת סוכר בשולחן ולשיחות אישיות במיוחד על הסיפורים המשפחתיים של כולם. למנה העיקרית קיבלנו פרגית עטופה בחזה אווז על מצע צ'ילי קון קרנה. בואו נעשה בשר, עטוף בבשר שמנוח על בשר, נכון. ולקינוח קרם גרידת לימון, שלא הצליח להציל אותם מהמקום האחרון בטבלה. ביום שבת נגלה האם הם יהיו אלה שיודחו או בכלל אושרי וירדן? נחכה ונראה.