1. ג'חנון בר
מסעדה תימנית מסורתית שפתוחה 24 שעות ביממה ומציעה ארוחות בוקר צהריים על טהרת המלוואח, בין אם קלאסי, בשקשוקה, כפיצה או כטוסט. בנוסף מכיל התפריט מגוון סלטים ומאכלים אותנטיים צמחונים וטבעונים. הביקורות הרבות משבחות את האוכל הטעים והמשביע, המחיר הזול והידידותיות של בעל המקום.
2. בורגר מרקט
מסעדת המבורגרים טרנדית הממוקמת סמוך לשוק מחנה יהודה בירושלים. המקום מלא בצמחייה דבר שנותן חיבור ללקוח לצבעים והריחות של שוק מחנה יהודה. בפן המוזיקלי - תוכלו לשמוע את מיטב הצלילים משנות ה-90 ועד ימינו. מה בתפריט, אתם שואלים? המבורגר, צ'יפס בירה ו... זה הכל.
3. צ'אקרה
מסעדת צ'אקרה נחשבת למעוז השפיות בירושלים, המציעה אווירה חמימה ותפריט מתעדכן (ולא כשר) עם מספר עוגנים די קבועים כמו סטרוגנוף, שרימפס וריזוטו פטריות. בעוד שהמטבח של צ'אקרה נע בין איטלקי למקומי קהל הסועדים הוא קוסמופוליטי לגמרי. הגלגולים השונים של צ'אקרה בין כתובות ותפריטים לא שינו את מעמדה כאייקון החיוני כאוויר הרים צלול כיין לבלייני העיר. במשפט אחד: קבב טונה לאתאיסטים.
4. ג'קו סטריט
מסעדת שף כשרה של השף זכאי חוג'ה, מגישה מנות פיוז'ן ירושלמיות יצירתיות במיוחד ביניהן ריזוטו כורדי, מרק וואסבי מלון וקרמבו קדאיף, לצד מנות קונבנציונליות יותר של קבב דגים ופוקצ'ה. חוג'ה מבטיח שהוא עובר מידי בוקר בשוק לאיסוף חומרי גלם וצבירת השראה. התוצאה היא אווירה שמחה ושוקקת.
5. מנזה
הבראסרי הירושלמי הכמעט מחתרתי מסתתר ברחוב בצלאל ובו תפתחו את את הבוקר בקרוק מסייה, בצהריים תזללו חלת קממבר על פניני סלק אפוי ואגוזי פקאן, ואת הערב תסיימו בטרטר מוסר ים או ברוסקטת שקדי עגל. הבראסרי מתבסס על תפריט יומי משתנה, הוא לחלוטין לא כשר, והמקום פועל בשבתות.
לעוד המלצות על מסעדות באזור היכנסו לאיזי - או הקליקו על המפה: