דור בן ציון וקובי שמואל הם הצמד שיכול לארגן לכם בילוי טוב בשוק הכרמל, אצל הראשון אפשר לשתות בירה, והשני יסגור לכם את הפינה עם בוריקה חמה. זה בדיוק הקסם שהשניים רצו להביא ל"MKR המטבח המנצח", אבל הניסיון לשדרג את האוכל מהבאסטה נגמר אתמול (א') בהדחה מריאליטי הבישול הכי קשוח שיש.

רגע לפני שהם חוזרים לעשות שמח ללקוחות בשוק הכרמל, בדקנו עם דור וקובי איך קרה שדווקא מנות דגים הצליחו להפיל אותם בתחרות, את מי הם בעיקר מרגישים שאיכזבו ואיזו מנה הם מצטערים שלא הכינו. ראיון בווליום גבוה.

זאת פעם ראשונה בעצם שבישלתם במקביל לזוגות שמתחרים מולכם.
דור: "התרגשנו נורא וגם לא הכרנו אותן לפני, חשבתי שללי ושמרית יפציצו עם אוכל מודרני ומאוד חששתי. מסוני וענת לא ידעתי מה לצפות, שתיהן מצחיקות ועם ניסיון ענק".

קובי: "ידעתי שמי שנמצא בתחרות הזאת לא פראייר, מדובר באנשים שיודעים לבשל ולעמוד תחת לחץ". 

רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי עמוד האינסטגרם הרשמי של "MKR המטבח המנצח"

הן לא ציפו לצעקות שלכם זה בטוח, זאת הייתה אסטרטגיה לבלבל את המתחרים?
קובי: "בהתחלה ניסיתי להיות שקט יותר, אבל אני לא יכול, אני רגיל לעבוד ולצעוק. הצלחנו לטשטש את סוני וענת עם הצעקות".

דור: "עשינו להן שמח. סוני וענת רגילות למחנה יהודה האשכנזי ולא לכרמל, אבל נראה לי שהן למדו לאהוב".

ולמרות החששות זה נראה שהגעתם עם הרבה בטחון, מה השתבש בדרך?
קובי: "מה השתבש? הדג התייבש". 

דור: "במנה הראשונה באמת הרגשנו שהלך לנו סבבה. סיימנו את ההכנות ראשונים והיינו מאוד בטוחים בעצמנו. חשבנו שהולך לנו קל מדי, יכול להיות שהיינו שאננים".

קובי ודור מוציאים את המתחרים מריכוז (צילום: מתוך "המטבח המנצח",  קשת 12  )
"בחייאת אבויה תרגיע" | צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת 12

מי שניסתה להעיר אותם מהשאננות הייתה השופטת הקשוחה, רותי ברודו, שנזפה בהם כשהיה צריך וחילקה טיפים שצריך לגזור ולשמור. "אנחנו מאוד אוהבים את רותי ובקשר טוב איתה", דור מודה שהרגיש פספוס דווקא מול השכנה משוק הכרמל, "היא רצתה שנצליח אבל נראה לי שקצת אכזבנו אותה שלא באמת הוכחנו את עצמנו במטבח".

ניסיתם לקחת את האוכל של הבאסטה צעד אחד קדימה וזה לא הצליח. הייתם עושים משהו אחרת?
קובי: "ניסינו לעלות שלב, היינו צריכים להישאר עם אוכל פשוט, אוכל רחוב משלנו וכולם היו מבסוטים. בחיים שלי לא הכנתי פריקי לפני, ויכול להיות שהתחכמנו יותר מדי עם הפירות יבשים".

דור: "מרוב שרצינו לשדרג את האוכל של הבאסטה זה פגע בנו בסוף. העמסנו כל מיני דברים על הפריקי, ורצינו להביא דברים של השוק אבל בסוף זה לא עבד. בדיעבד היינו עושים מנה קלאסית, לחזור למקורות שלנו של משהו כיפי, פיש וצ'יפס או סביצ'ה רענן".

"MKR​ המטבח המנצח" משודרת בימים א'-ג' אחרי החדשות, בקשת 12