אם אתם אנשים עם דופק, יש להניח שיש לכם לא מעט סודות בתיבת הפנדורה שלכם. מכיוון שמוקדם מדי במערכת היחסים בינינו להיכנס לכם למיטה, נסתפק בסודות מהמטבח שלכם. כל אותם שקרים לבנים שאנחנו שומרים רק לעצמנו ואף אחד מהאורחים והסועדים לא באמת צריכים לדעת – מה שנקרא – מה שאתם לא יודעים, לא יהרוג אתכם (אנחנו מקווים). זה בסדר, כאמור לכולנו יש כאלה, אבל כשירות לגולש, החלטנו גם לחשוף חלק מהם.

למה? כי בקרוב אתם עומדים להיחשף לריאליטי הבישול הקשוח ביותר על המסך "MKR המטבח המנצח" (פרק הבכורה בראשון בקשת 12), במסגרתו המשתתפים יצטרכו להוכיח שהם לא רק יודעים לבשל כמו שצריך, אלא גם לעשות את זה כמו מקצועניים: בכל יום תיפתח מסעדה חדשה עם קונספט משלה. מה יהיו הסודות שלהם? אין לדעת אבל הנה כמה שאנחנו כבר יודעים.

הסודות המלוכלכים של המסעדות

את הסודות הבאים חשפו מלצרים ומסעדנים מהעולם שכבר ראו סרוויס אחד או שניים ושרדו כדי לספר.

תשקלו לדלג על סלסלת הלחמים
בואו רק נאמר שלחמאה המוגשת לצד המאפים המפתים יש נטייה לעבור משולחן לשולחן. זו מגיעה לסועדים, וכשלא נוגעים בה, היא שבה למטבח רק כדי לצאת לסיבוב שני (שלא לומר רביעי) החוצה. ועוד לא פגשנו את האדם שמסוגל לאכול את ג'בטת הבית הלוהטת בלי ויש נדיב מהחמאה. אה, וכמובן שהסיבוב החוזר יכול גם לקרות בקרב הקרואסון המתקתק שרציתם. לכו תדעו איפה הוא היה קודם. מצד שני, אם אתם חובבי פחמימות – למי אכפת?

מינוט סטייק (צילום: stockcreations, Shutterstock)
שימו לב למידת העשייה של הסטייק | צילום: stockcreations, Shutterstock

 

רוצים לארוז את האוכל הביתה? ארזו בעצמכם
תשמעו, זה לא קורה כל הזמן ולא בכל מקום – אבל! לא פעם ולא פעמיים שאריות שנארזות עלולות ליפול לרצפה בזמן המעבר ואין לכם כל דרך לדעת זאת, בגדול (מלבד שערה פה ושם לראייה). בקיצור, בקשו קופסה וארזו בעצמכם.

עזבו אתכם מזית על הקוקטייל
או חתיכת לימון בתוך הספרייט. הקישוטים החמודים האלה שהופכים את המשקה למפונפן יותר כנראה ישבו הרבה יותר מדי זמן על המגש, רק מחכים להיקטף. בקיצור, חולים על מרטיני? הזמינו אותו נטול אוליב. רוצים משקה קר עם לימון? בקשו אותו בצד, ותסחטו בעצמכם.

ואם כבר הגענו למשקאות, ותרו על קרח
מכונות קרח מתנקות בממוצע כל חצי שנה לערך, שלא לומר שנה. אתם יכולים לנחש שהן לא נראות במיטבן. בסקרים רבים, התגלה אגב כי מכונות הקרח מזוהמות עוד יותר מהשירותים במסעדה. אין לנו ממש פתרון לזה, אולי פשוט תתרגלו למשקה פושר?

חולים על מזון מהיר? בקרוב תהיו חולים באמת
מי לא אוהב אוכל מהיר ומנחם בפוד קורט, הא? אבל עשו טובה וותרו על המגשים. אלו עמוסים בבקטריות וחיידקים והשד יודע מה. אבל אם אתם לא יכולים בלי מנת צ'יפס מטוגנת, המבורגר כפול וערימות של קטשופ – בקשו את המנה בתוך שקית.



תהיו ראש שועלים, לא זנב לאריות
ובקיצור, הימנעו מלהיות הסועדים האחרונים במסעדה. מי שמגיע אחרון, סופו שיקבל אוכל "ישן", שירות עייף ושף תשוש. תכלס אם אתם רוצים ארוחה בניחוח של סוף יום, הכינו קורנפלקס בבית. עדיף.

המלצרית מתעכבת? לא בטוח שזה בגלל שהיא משרתת שולחן אחר
רומנים במסעדות זה כמו להריח את בית השחי שלך באמצע היום בשירותים: כולם עושים את זה. זה כנראה מעביר את הזמן ממש טוב במשמרות מתות, וגם לא. אז אם לוקח למלצר/ית יותר מדי זמן עם הכוס מים שביקשתם, זה כנראה בגלל שהם מאוד עסוקים בהחלפת נוזלים משלהם. תנו להם דקה, השירות יהיה טוב מאוד אחרי.

הסודות המלוכלכים במטבח הפרטי: זה קורה (כמעט) לכולנו

זה נכון שנעים לנו לשבת במסעדות, אבל רוב הארוחות שלנו הן בסופו של יום במטבח הפרטי או בזה של חברים ומשפחה. ביקשנו מהסובבים אותנו לחשוף כמה מהסודות שלהם וגילינו שכולנו, בסופו של יום, די דושבגים.

שמים שמנת מתוקה בעוגת "פרווה"
הכנתם ארוחה בשרית לפנתיאון, אלא שאז הגיע שלב הקינוח. השעה דקה לאירוח ואתם רוצים לתקתק משהו מהיר וטעים. יש לכם את כל המוצרים, מלבד הקצפת הצמחית. אבל אין עוגה בלי קרם טעים, הא? אז שמים שמנת מתוקה, מערבבים עם אינסטנט פודינג ואף אחד לא צריך לדעת מזה. נכון?

האוכל נפל? חוק הדקה וחצי תקף
כשכולם מסתכלים, לא תתנו לאוכל להיות יותר משלוש שניות על הרצפה. אבל היי, אתם לבד. לקח לכם שעה לקצוץ את הסלט הזה ואין סיכוי שאתם מתחילים מהתחלה. אז אוספים מהרצפה והסוד נשאר אצלכם עד הקבר.

הפשטידה "ללא גלוטן" רק עם שתי כפות קמח. בקטנה
צליאק זה סיפור די פשוט, כשחושבים על זה. כל הרעיון הוא להגיש מנה ללא קמח. אבל זה לא מונע מכם לעתים לשים איזו כף קמח קטנה. זה לא שמישהו יידע, נכון? מקסימום יהיה קצת כאב בטן. בעוד שבצליאק מדובר בסוד מטונף בהחלט אבל לא מסכן חיים, מקווים מאוד שאתם לא עושים זאת באלרגיה מסוכנת כמו לאגוזים וחלב. רק אומרים.
 
הגבינות בפשטידת גבינות? פג תוקף
טוב, זה אולי סוד מלוכלך אבל נפוץ במיוחד. מה עושים עם גבינות פג תוקף? כולם ביחד: פשטידה! אז כזה בדיוק. כולנו עושים את זה, אל תרמו. עדיף מלזרוק אותם לפח.

הדבר הלבן הזה? זה בטח לא קליפה

כולנו שוברים ביצה לפחות פעם ביום ובאמת שאנחנו אלופים בלהוציא קליפות אבל לפעמים הן נעלמות לנו בבלילה. אתם בטח לא תדעו מזה. וגם אם כן, זה מתעכל ויוצא בסוף. מניסיון.

>> "MKR המטבח המנצח": תוכנית הבכורה תשודר בראשון (14.10) בקשת 12