הנה זה מגיע: שני הזוגות שהכינו את הסרוויסים הטעימים והמוצלחים ביותר העונה ייפגשו בגמר "המטבח המנצח VIP" שייערך ביום חמישי הקרוב (אחרי החדשות, קשת 12), כשבתפריט צפוי לנו קרב צמוד ביותר בין הזוג המצטיין עד כה, יגאל ושמחה גואטה, לבין הזוג העוצמתי, טל טלמון ולירן שטראובר.
יגאל ושמחה כבשו את המקום הראשון בסערה עם ארוחה מרוקאית-תוניסאית מטריפה שהובילה אותם לתוצאה מטורפת של 87 נקודות והבטיחה להם את מקומם בגמר עוד לפני הסרוויס האחרון של ניב גלבוע וחנה לסלאו. מהצד השני טל ולירן עם 83 נקודות חיכו סרוויס שלם במתח, וזכו לראות בסופו שהם הזוג השני שייקח חלק בגמר הגדול.
משה ויועד דץ השיגו 75 נקודות, שי אביבי 74 - והערב הגיע תורם של הזוג האחרון, חנה וניב. השניים בישלו בסרוויס מנות שמייצגות את החברות שלהם: "אנחנו לא משפחה כמו כולכם כאן, אין לנו מנות מהבית", אמר גלבוע והוסיף, "הבאנו מנות שאהבנו במיוחד כשטיילנו ביחד בכל מיני מקומות בעולם".
למנה הראשונה הם הגישו את מנת "מדרגות לגן עדן" (“Stairway To Heaven”) - מרק שאכלו במסעדה בתאילנד ונדרשו לעלות 150 מדרגות בשביל להגיע אליה. המרק הוא על בסיס קארי שהם הכינו במקום ומכיל בתוכו עוף, חצילים, בטטה וקרם קוקוס. אחרי עבודת צוות טובה של השניים הם הגישו את המרקים לכל יושבי השולחן, שהיו חלוקים על ביקורת המנה.
יגאל ביקר את המנה ואמר: "זו פעם ראשונה שאני אוכל מרק כזה, ולא הייתי חוזר על זה". שי דווקא התלהב מהמרק: "הייתי תוקע עוד צלחת, אבל מקטין את גודל חיתוך הירקות". גם טל אהבה: "לי היה מצוין, חריף בול. החצילים היו קצת לא אכילים אבל באמת טעמים מהממים והיה לי פשוט כיף".
ברודו הסכימה שהחיתוך היה גס מדי אבל כן מאוד אהבה את הטעמים: "הקארי היה מאוד טעים לדעתי, מאוזן וטוב. הייתה מנה טובה וחריפה כמו שאני אוהבת", והוסיפה עקיצה קטנה לניב: "היה אפשר להוסיף עוד קצת נוזל למרק, אתה בטוח היית יורד על זה כמבקר". חיים אמר מצידו: "החצילים היו מבושלים קצת יותר מדי. הייתם יכולים גם לתת יותר מרק, אבל עם זאת המרק היה מאוד טעים עם טעמים עדינים, מנה טובה בעיניי".
למנה עיקרית הגישו את "האווז שאיבד כוכב", מנת אווז צלוי ברוטב אמרנה עם כרוב ניצנים וגרטן, מנה שאכלו השניים בסיור קולינרי במסעדות מישלן בצרפת, וכמו שניב תיאר אותה: "שילוב מטמטם של הנתח השמנמן של האווז יחד עם גרטן של חנה".
הלחץ בסרוויס עלה והתחיל להשפיע על השניים שהתחילו לריב. "אתה יכול לא לנהל אותי?" ביקשה חנה אחרי שניב העיר לה על דרך העבודה שלה. בסוף דווקא גלבוע היה זה ששכח לעשות חיתוכי שתי וערב על האווז שהיו קריטיים להכנת המנה. עם צילחות של הרגע האחרון הצליחו הזוג להגיש את המנה כמו שרצו, או ככה הם חשבו לפחות.
דץ העיר עוד לפני שהתחיל לאכול: "האווז לגמרי חי מבפנים, אני לא יכול לאכול את זה". טל אומנם אכלה מהמנה אבל גם לא אהבה: "האווז היה לי יבש, וכרוב הניצנים היה לגמרי חסר טעם. דווקא הגרטן היה מעולה". יגאל שקיבל מנה כשרה עם תפוחי אדמה אמר: "לא מגישים ככה תפוחי אדמה בשום מקום. הכרוב היה טעים, אבל עדיין מנה חלשה מאוד".
חיים ביקר את המנה וציין: "אווז לא יכול להיות עשוי היטב, אלא סוג של מדיום, אחרת הוא יבש מאוד. אצלי הוא דווקא היה עשוי מצוין אז כל הכבוד על זה, דווקא את הגרטן פחות אהבתי". רותי הוסיפה: "גם אני נהניתי ממידת עשייה מדויקת והיו טעמים טובים, אבל המנה לא אלגנטית וגם את הגרטן פחות אהבתי. שורה תחתונה - מנה בינונית".
לקינוח הגישו הזוג מאפה שנקרא "הפלפאף", מאפה תפוחים מבצק עלים עם יוגורט יווני לצידו, קינוח שהשניים אכלו בניו יורק. הם לקחו על עצמם את האתגר להכין בצק עלים בזמן כמעט בלתי אפשרי, מה שהשפיע על הביקורות בהמשך.
יגאל ביקר ראשון את המנה ולא הסתיר את מה שחשב עליה: "זאת לא מנה של מבקר, זאת מנה של ילד שלא יודע מה עושים. לא הייתי מוציא מנה כזאת בשום מקום". משה הסכים: "גם לא היה לי מילוי, רציתי להרגיש את התפוחים". שטראובר סיכם: "תפוחי העץ היו לי דווקא טעימים, אבל הבצק היה לי מלוח והיוגורט והטימין בכלל לא התחברו במנה".
ברודו ביקרה: "הטימין דווקא עבד לי עם היוגורט, אבל המנה לא אפויה וזה לא מספיק טוב". חיים הוסיף: "זה לא פשוט להכין בצק עלים ואני מעריך שהלכת עם הלב. מאוד אהבתי את ההל במנה, זה הכניס איזה קיק. דווקא את הטמין לא אהבתי וזה הפריע לי באכילה".
הציונים שקיבלו מהמתמודדים שיקפו את הביקורות מהסרוויס: שי ומיכל נתנו 8, טל ולירן 6, יגאל ושמחה 6 ומשה ויועד 6. בסה"כ 26 מתוך 40. בתוספת הציון מחיים ורותי: 43 נקודות מתוך 60, סיימו ניב וחנה עם 69 נקודות - מה ששלח את טל ולירן לגמר.
ניב סיכם את החוויה שלו מהסרוויס: "זה שלכל דבר הייתה ביקורת, זה משהו שחדש לי והיה לי טוב. הייתי במטבחים בעבר, אבל לחוות את זה היה משוגע. יש בי הערכה עכשיו פי אלף למה שהיה לפני וזה נתן לי פרספקטיבה נוספת". לחברתו חנה הוא אמר: "שיחקנו אותה, שרדנו את המבחן הכי קשה של החברות".
ביום חמישי ייערך הגמר של "המטבח המנצח VIP" ויגאל כבר מוכן: "לירן שטראובר, תתלבש ותתחמם על הקווים, אתה עולה למגרש", טל מצידה כבר נלחצה: "אני עוד פעם נכנסת למקום של התחרותיות, להצליח ולהוביל. זה שילוב של חרדה ושמחה". זה הולך להיות גמר לוהט ומותח עד הדקה האחרונה - מי מהזוגות יסיימו את הערב כזה כמנצחים הגדולים?