עוד לא הספיקו לטאטא את הקונפטי מרצפת אולפן "מאסטר שף" וצמד השופטים, חיים כהן ורותי ברודו, כבר יושבים וממתינים בסבלנות סביב שולחן "המטבח המנצח VIP". עשרת הזוגות החדשים יכנסו במוצאי שבת למטבח ויבקשו להוכיח שהם לא רק זמרים, פוליטיקאים ואנשי תקשורת מצליחים, אלא גם בשלנים מצוינים.
"מאסטר שף" ו"המטבח המנצח VIP" שתיהן תחרויות בישול שחולקות שניים מהשופטים האהובים במדינה, אבל פה בערך נגמר הדמיון ביניהן. "המתמודדים ב'מאסטר שף' אנונימיים וזו פלטפורמה שיכולה לשנות להם את החיים. ל'המטבח המנצח VIP' באים אנשים מוכרים עם קריירה, יש להם מה להפסיד", מספר חיים בשיחה עם mako.
"הכל יותר אישי. זוג המבשלים פותח מסעדה לערב אחד וקובע איך ייראה התפריט והשולחן. הפעם זה לא אנחנו שנותנים את המשימות. עיצוב השולחן והאוכל שהם בוחרים לעשות, מספרים את הסיפור שלהם".
"אלה שתי תחרויות שונות לגמרי", מסבירה רותי, "אנחנו מתארחים אצל הזוג שמבשל. ב'מאסטר שף' צריך לתת מנה אחת, פה צריך לבנות ארוחה שלמה: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. אנחנו בוחנים את ההתאמה של המנות אחת לשנייה, ויש גם את עניין האירוח מעבר לבישול. זה לא אינדיבידואל שמבשל, אלא זוג. נדרשת פתאום עבודת צוות וחלוקת תפקידים בין שני אנשים".
בעונה החדשה יתחרו בשני סבבים אישים מוכרים מאוד ממגוון עולמות: חבר הכנסת מיקי זוהר, הזמרת ריקי גל, הקומיקאי שלמה בראבא, השחקנית חנה לסלאו, אנשי התקשורת רן שריג ודנה ספקטור ואפילו לראשונה מבקר מסעדות, ניב גלבוע.
"מבקר מסעדות רגיל לשבת, לאכול ולבקר, ופתאום הוא עובר לצד השני וחוטף ביקורת", מסביר חיים את האתגר שאותו פוגשים המפורסמים בתחרות, "שחקן תיאטרון או בדרן הם כוכבים, שוחים בחומר שבנה אותם - ופתאום הם נכנסים לסיטואציה אחרת לגמרי. סרוויס, ביקורות, ולא רק משופטים - אלא גם מסועדים. פה נמצא הקושי".
בעונה החדשה המפורסמים יצטרכו לעבוד קשה מאוד כדי לזכות בציונים גבוהים ולהעפיל לדו-קרב בסיום העונה שייקבע את זהות המנצחים. רותי מתארת, "אלה אנשים שמארחים, בעלי משפחות, אבל ברגע שהם עומדים במטבח ויש להם זמן קצוב להוצאת המנות - הם מאבדים את עצמם. כולם יצאו מהמטבח על ארבע".
"כשאנשים מבשלים ביום-יום ולא עומדים בזמנים, לא קורה כלום. ב'המטבח המנצח VIP' הם נפסלים. הלחץ בסרוויס נורא קשה, אני רואה אותם לחוצים ומזיעים. בוחנים אותם על משהו שהם לא רגילים להיבחן עליו, הם בהיסטריה על זה וכולם נורא מתרגשים".
עד כמה זה קשה לשפוט מפורסמים ולא אנונימיים?
רותי: "אנחנו בוחנים את האוכל, לא אותם בתור אנשים".
חיים: "בסוף יש אמת, השאלה זה איך אתה אומר אותה. יש מספר דרכים. רותי ואני חווינו גם ביקורות שהיה בהן רוע, אז אנחנו יודעים איך להעביר ביקורת מבלי לגרום למישהו להיות מובך או להתבייש".
מי מהמשתתפים התגלה כבן אדם אחר לגמרי ממה שחשבתם?
חיים: "כשאנחנו יושבים בשולחן ומדברים, פתאום יוצאים סיפורים אישיים נורא. המשתתפים לא חשבו שיגיעו למצב הזה, אומרים: 'התכנסנו כדי לבשל ואנחנו חופרים פה בנפש'. יש דינמיקה של שולחן שישי, כשהמשפחה יושבת וכולם מספרים. זו הצצה אישית לתוך האנשים האלה והמשפחות שלהם. מחכים לנו סיפורים מעניינים".
רותי: "כולם מפתיעים. את חושבת שאת מכירה את הידוענים האלה, הם VIP, אבל כשאת מתיישבת בשולחן, משוחחת איתם ומכירה אותם באמת באופן אישי, את שומעת סיפורים מדהימים שלא ידעת אף פעם. נוצרת אינטימיות יוצאת דופן סביב השולחן, אני מאוד נהנית מהחוויה הזאת. ריקי גל הכי הפתיעה אותי כבן אדם. לא הכרתי את סיפור החיים שלה, זאת הייתה הפעם הראשונה ששמעתי אותו. גם מיקי זוהר מהמם ואשתו הורסת".
כשהם לא מוקפים בעוד שלושה שופטים כמו ב"מאסטר שף", חיים ורותי נהנים מזמן האיכות המשותף שלהם סביב השולחן. "ביני לבין רותי יש הערכה הדדית מאוד גדולה, חיבה וכימיה מאוד טובה", מודה חיים, "בתוכנית הזאת יש אינטימיות ויכולת לבוא לידי ביטוי בצורה ניחוחה ועמוקה יותר מאשר כשזה פינג-פונג בין חמישה-שישה-שבעה שופטים. זה אחרת לגמרי, הרבה יותר נעים ואני מאוד אוהב את זה".
"אנחנו זוג לעבודה, נוצרה בינינו כימיה מאוד טובה סביב השולחן הזה", אומרת רותי, "אנחנו באמת משלימים אחד את השניה. תמיד כשחסרה לי מילה, הוא ישלים לי אותה. יש משהו מאוד נעים ומכבד בחיים, מאוד כיף לעבוד איתו".