אחרי שהרימו ארוחה מרוקאית-תוניסאית אותנטית והתמקמו בראש הטבלה ב"המטבח המנצח VIP", שמחה ויגאל גואטה התיישבו לשיחה צפופה ונזכרו ברגעי השיא מהסרוויס. "התרגשתי לכל אורך הארוחה", סיפרה שמחה ב"חי בלילה", "מרגש לשחזר טעמים, פיסות ילדות וזיכרונות". יגאל הוסיף, "הארוחה הזאת זה הילדות והחיבור עם הבית שלי".
על כל המנות שהכינו קיבלו מחמאות רבות, אך על המנה העיקרית שלהם הצהיר חיים כהן שזו הייתה המופלטה הכי טעימה שאכל בחייו. "גיסתי לימדה אותי את המתכון. עשיתי כמה ניסיונות, עוד פעם ועוד פעם, וזה צלח. זה משמח אותי שאנשים נהנו מזה ושהצלחנו לשחזר מסורת של בית", אמרה שמחה.
טענתם שאתם לא בשלנים, אבל הפצצתם. זאת טקטיקה?
יגאל: "זו לא הייתה טקטיקה, התכוונו שאנחנו לא שפים. אנחנו יודעים לבשל אוכל טעים של בית. שמחה הייתה אחראית על הצילחות - ואז זה נהפך לאוכל של מסעדה".
שמחה נשאלה מדוע היא קוראת לאביה בשמו הפרטי ולא "אבא". לדבריה, "לפני שהתפרסמתי עבדתי בחנויות הממתקים שלנו ויום אחד הגיע ספק", שחזרה והסבירה שהיה זה אביה שביקש ממנה לפנות אליו בשמו הפרטי, "הוא אמר 'אל תקראי לי אבא לידו, תקראי לי יגאל. שיעריך אותך בזכות עצמך'. כמובן שהוא אבא שלי ואני מכבדת ואוהבת אותו". יגאל מנגד לא התכוון שהדבר ימשך עד היום: "הרעיון היה שהיא תהיה בזכות עצמה - לא האמנתי ש-50 שנה אחרי זה היא תמשיך לקרוא לי יגאל".
איך יכול להיות שזאת הפעם הראשונה שאתם מבשלים ביחד?
יגאל: "באופן רשמי - בבית אנחנו מבשלים כל הזמן ביחד".
הייתה לך פעם בוסית קשוחה כמו שמחה?
יגאל: "אין בוסית קשוחה כמוה".
שמחה: "הוא היה הבוס המרכזי. אני יכולה להגיד שזה שהאצתי בו הוציא מאיתנו את הכי טוב".
אם תגיעו לגמר, מה תכינו?
"זה יהיה מהמטבח המרוקאי והתוניסאי - ועוד הפתעה שאנחנו לא מגלים".