הזוגות ביחד כבר מעל חודש, אפשר להריח את סוף התהליך, ונראה שהמתח שנבנה לקראת סופ"ש הזוגות, שבו מתקבלת לרוב מראה לגבי רמת הקרבה, האינטימיות והחברות שיש בין כל זוג וזוג, גורמת להם לבחון את עצמם ולשאול את עצמם שאלות לגבי הקשר ביניהם. אז יש כאלה שנלחצים, יש כאלה שמפיקים לקחים ויש כאלה שמתכוננים היטב. מה אנחנו יכולים ללמוד מהם? כרגיל, לא מעט:

  1.  מה שלא הורג מחשל

    דני ושני מתחבקים (צילום: חתונה ממבט ראשון 4,  קשת 12  )
    הפרזנטור של ההקללה: שאפו לדני | צילום: חתונה ממבט ראשון 4, קשת 12
    מנו, דני וגם שני מתארים כולם את מה שכתבנו שוב ושוב בטורים הקודמים: זה בסדר גמור שיש קונפליקטים בזוגיות. מותר לריב. צריך רק לדעת איך לעשות את זה בצורה שתחזק את הקשר ולא תחליש אותו. מנו מספר שהמשבר שהיה בינו לבין ניצן קירב ביניהם. דני ושני מודים שלשניהם קשה להיות בקונפליקט, אבל שהם גם שמחים על מה שקרה ושהם בחרו להתחזק ממנו. אין ספק ששני הזוגות הללו ראויים לתואר הזוגות החזקים בשלב הזה בעונה, וניכר שהיכולת של כל אחד מהם לנהל את הקונפליקט בצורה טובה, לשתף בקשיים מצד אחד ומצד שני להקשיב ולבוא לקראת בן הזוג, חיזקו וקירבו ביניהם מאוד. שני הזוגות האלו גם מדגימים איך אפשר לצמוח הלכה למעשה מתוך הקונפליקט.
  2. לבקש עזרה מראש

    בשיחה עם יעל, מדברים מנו וניצן על תחושותיהם לקראת סופ"ש הזוגות. ניצן, שיודעת שלה קשה יותר בסביבה של אנשים חדשים ושיש לה נטייה להסתגר, אומרת למנו באופן הכי ברור – קשה לי להיפתח. אני צריכה את העזרה שלך, אני צריכה שתהיה שם בשבילי. ניצן, אין עליך. כמה חכמה וחוזק צריך בשביל להגיד איפה קשה לנו עם עצמנו ומה אנחנו צריכים ומצפים מהצד השני לעשות כדי לסייע לנו, לפני שהקושי מגיע. הרי זה הכי קל להגיד לעצמנו שהפרטנר שלנו כבר אמור להכיר אותנו מספיק טוב כדי לעשות את מה שאנחנו צריכים בלי שנבקש, אולי אפילו להעמיד אותו במבחן קטן "שיראה לנו עד כמה הוא באמת רואה אותנו...". אבל כידוע, כגודל הציפיות גודל האכזבות, ואם יש לנו אפשרות להגיד מראש מה יעשה לנו טוב ולא לשים מכשול בפני עיוור, שנינו נרוויח בגדול.
  3. להקליל רבותיי, להקליל

    ניצן ומנו מדברים על אינטימיות בזוגיות שלהם (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון ,  קשת 12  )
    בקשת עזרה אינה בושה. ניצן מצטיינת (שוב) | צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת 12
    דני ושני חוזרים הביתה אחרי שפתרו ביניהם כל כך יפה את פרשת הרוחניקיות מהפרק הקודם. אבל מורגש שעל שניהם עדיין קיימת מעמסה והם נראים קצת מותשים מכל הפרשה. דני החמוד לא מטאטא את העניין מתחת לשטיח, אבל גם לא רוצה להקשות עוד יותר. מה הוא עושה? מקליל! הוא עושה צעד לקראת שני, שואל אותה מה צריך להדליק כדי לטהר את האווירה (שורף מרווה או נר או משהו אחר), ובכך מפרק את המתח, מצליח להתחבר אליה בנושא שעליו נסוב הקונפליקט ומייצר ביניהם עוד חוט מקשר.
  4. פשוט אל תברחו

    שני מספרת למצלמה שמה שהכי עזר לה בפתרון הקונפליקט מול דני, הייתה העובדה שהוא לא זלזל בפגיעה שחוותה, לא ויתר, לא ברח ונשאר שם איתה. נשמע הכי פשוט והגיוני, נכון? אז מסתבר שבימינו זה לא דבר מובן מאליו. שני, שמייצגת היטב את קולה של הרווקות המאוחרת, רגילה שבקונפליקט הכי קטן אנשים נוטים לברוח. עצם זה שדני נשאר שם והיה נכון לפתור את הקושי ביניהם – נתן לה המון תקווה לגבי ההמשך, גרם לה לסמוך עליו ולהאמין בהם כזוג. מכאן אפשר רק לעלות.
  5. עמדו בהבטחות שלכם וקחו אחריות

    ולסיום, אנחנו חייבים להתייחס לנסיעה של עומרי ומעיין. על פניו, עומרי הציע רעיון מקסים ורומנטי; לקום ב 4 וחצי בבוקר ולנסוע לראות את הזריחה מול חופי ים המלח. מעיין התלהבה והתכוננה לנסיעה בהתרגשות. עומרי, לעומת זאת, יצא עם חברים וחזר אחרי 2 בלילה, לא הצליח לישון כמעט וקם עייף ועצבני לנסיעה שהוא בעצמו יזם. עומרי... בחייאת. קבעת תוכניות, הבטחת הבטחות, אז תעמוד בהן. כל כך בסיסי ומובן מאליו. ואם זה כבר השתבש מסיבה כלשהי (וזה לגיטימי!), לפחות תיקח אחריות, תעשה את המאמץ להיות נחמד או להתנצל על מצב הרוח המנחס שלך. תראה גם את הצד השני, איך ההתנהלות שלך משפיעה עליו ואל תניח שהוא צריך לספוג כל גחמה שלך. אתה הרבה יותר בוגר מזה.

**נגה זיו ונדב נישרי הם מגשרים ובני זוג שעובדים וחיים יחד ומתמחים בגישור זוגי ובגירושין בהסכמה. נגה בעלת תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה ונדב בעל תואר ראשון במשפטים, תואר שני ביישוב סכסוכים והוא גם מחבר הספרים "שותפות חדשה" ו-"להתגרש בשלום".