ד"ר מעיין בוימן משיטה, פסיכולוגית, בעלת M.A בפסיכולוגיה קלינית ומרצה במכללה האקדמית רמת גן, תצטרף בעונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" למומחים דני פרידלנדר ויעל דורון בשלב המיונים. יחד הם יתאימו בין זוגות, שייפגשו זה בזו בפעם הראשונה בחתונה אל מול המשפחה והחברים. משם, הם ימשיכו לתהליך שכולל ירח דבש ומעבר לדירה משותפת, עד לרגע ההחלטה - האם להישאר ביחד או לפרק את החבילה.
בעונה החדשה, בוימן משיטה מתכננת להוסיף אלמנטים חדשים בשלב ההתאמות, שיעזרו עוד יותר בחיבור שבין בני הזוג. היום (שישי) סיפרה המומחית החדשה בראיון ל"גלית ואילנית" על הכלים שנכנסנו לשלב המיונים. "הדבר הראשון הוא מבחני אייקיו – דבר שלא היה עד כה, זה מדד חשוב להתאמה ולדמיון בין בני הזוג. הדבר השני הוא שיחות שאנחנו עושים עם אנשים מעולמם של המשתתפים – אקסים, אקסיות, חברים ומשפחה".
אין ספק שיש חשיבות גדולה לתהליך שמשתתפי "חתונה ממבט ראשון" (שלישי אחרי החדשות, קשת 12) עוברים. מהמיונים ועד לסיום, הם מתעסקים יותר ויותר בשאלת הזוגיות, דבר שמכווין אותם כמה צעדים לקראת מציאת אהבה. "יש לנו אחריות כבדה בהתאמה. מי שהגיע לתכניות הם אנשים אטרקטיביים שניסו לחפש זוגיות באופן עצמאי תקופה לא קצרה ויש שם משהו שתוקע - חרדות גדולות מקשר שגורמות להימנע מדברים ולא להיפתח", סיפרה בוימן משיטה, "לכן יש ערך מאוד גדול לתהליך שהמשתתפים עושים עם דני ויעל, הם מלווים אותם צעד אחר צעד בתחילת הזוגיות, עושים טיפולים פרטניים, והמשתתפים רואים לא רק את עצמם אלא גם את בן הזוג וזה עושה שינוי אחר כך".
כדי למצוא למשתתפים את ההתאמה המושלמת עושים המומחים עבודה יסודית והכנות רבות, כאלו שהצופים לא בהכרח רואים מהסלון בבית. "זה היה קשה לחדש, המומחים עשו כל כך הרבה דברים ואנחנו לא רואים כלום מהצד. אף אחד לא יודע כמה עבודות הכנה ומחקר אנחנו עושים על המשתתפים", אמרה בוימן משיטה והתייחסה לשאלת ההתאמה הדומה לעומת זו המשלימה. "יש מצבים בחיים בהם אנחנו מחפשים מישהו שישלים דברים שבנו אין. אם אני מופנמת, אולי ארצה מישהו שקצת יותר מוקצן ממני, שיעזור לי מבחינה חברתית ויגשים לי איזו פנטזיה להיות כזו כי אף פעם לא הייתי. מצד שני, יש חשיבות למאפיינים דמוגרפיים, וכאן דווקא דמיון מהווה הצלחה – גיל, מצב סוציואקונומי וכדומה".