ציפור קטנה לחשה לנו שאת הבוקר הראשון בירח הדבש פתחה שני יוסיפון מוקדם למדי, ואחרי הליכה קצרצרה על האי, תרגול נשימות ומדיטציה, העירה את דני זיסקינד מהשינה העמוקה. בן זוגה למסע המשותף של "חתונה ממבט ראשון" (הערב אחרי החדשות, קשת 12), התיישב יחד איתה במרפסת אל מול הנוף המשוגע של האוקיינוס ההודי, ואז הגיע אורח מפתיע. "לא אני לא מאמינה לדבר המהמם שנחת פה הרגע", התלהבה שני מהציפור האדומה שהתעופפה למרפסת, "אתה יודע שיש לי מערכת יחסים מיוחדת עם ציפורים. היא באה להגיד לנו בוקר טוב".

ובוקר טוב לידידות המופלאה שנרקמה לנו מול העיניים. הציפור האדומה חלקה יחד עם הזוג את ארוחת הבוקר, ליוותה אותם בדרך לתצפית ובדומה לשני גם אנחנו לא הפסקנו להתמוגג ממנה. אז פנינו לירון צ'רקה, הצפר הראשי של קרן קיימת לישראל, כדי להבין מי האורח המיוחד שקפץ לביקור. "בהרבה תרבויות אפשר לראות את הקשר ההדוק שבין ציפורים לבני אדם", אומר ירון, "ככה למשל זוג יונים משמשות כסמל לזוגיות טובה, או עגורים ששומרים על מונוגמיה עם הפרטנרים שלהם לכל החיים ועוד לא מעט מיני ציפורים אחרים. ציפורים הם אחד הגשרים הכי חזקים שלנו בני האדם, בחיבור עם הטבע ועם העולם שבו אנחנו חיים וחשוב מאוד לשמור עליהם. זה היה יפה מאוד לראות זוג מ'חתונה ממבט ראשון' שהתחבר לפודי האדום".



כמו שאפשר להבין, לציפור השיר הקטנה קוראים פודי אדום ובעקבות השכיחות שלה במדגסקר ובאיי האוקיינוס ההודי הסמוכים, היא זוכה גם לכינוי פודי מדגסקר. ההבדל בצבעים בין הזכרים לנקבות הוא ניכר, כאשר לקראת עונת הקינון מחליפים זכרי הפודי האדום את נוצותיהם החומות, ומקבלים את הלבוש האדום שעוזר להם למשוך תשומת לב מבנות המין השני. כך למעשה, די ברור שמי שנחת לו במרפסת של שני ודני, הוא זכר שנמצא בתקופת החיזור והיי, אולי הוא יכול ללמד את הזוג דבר או שניים על אמנות הפיתוי.

>> עוד לא נרגעתם מהפרק האחרון? הצטרפו לשיחה השבועית בפודקאסט "חתונה ממבט ראשון"

דני, שלא תטעה, הפודי האדום עובד קשה בשביל להשיג את הפרטנרית שלו, ובניגוד לפורמט של "חתונה ממבט ראשון", הבחירה במערכת היחסים של הפודי תלויה אך ורק בנקבה. אז מה הוא עושה בשביל זה? תולש עלי עשב ארוכים, ואורג מהם קן שהוא מלאכת מחשבת ארכיטקטונית. הנקבות מתרשמות מיכולות האריגה של הזכרים, ובהתאם לאיכות הקן הארוג בוחרות באחד שלהן. הזמן שעומד לרשות זכרי הפודי מרגע שבנה את הקן ועד למציאת בת הזוג הוא קצר ביותר, משום שהנקבות מתייחסות רק לקינים רעננים וירוקים ולא לכאלה שהתייבשו. במידה והקן התייבש, הפודי עשוי לפרק אותו כדי לאפשר לעצמו לבנות אחד חדש באותו המקום בדיוק. אם זאת לא מסירות, מה כן.

האורחת שהגיעה לביקור במרפסת (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון ,  קשת 12  )
אז איך נראים חיי האהבה של הפודי האדום? | צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת 12

האורחת שהגיעה לביקור במרפסת (צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון ,  קשת 12  )
לוקחת ביס | צילום: מתוך חתונה ממבט ראשון , קשת 12

אבל אנחנו נשארים אופטימיים, כי בכל זאת, במציאת אהבה עסקינן. אז נתמקד בסנריו בו הנקבה בוחרת בפודי האדום שלנו, והאחרון משלים את אריגת הקן עם פינישים אחרונים בדרך להטלת הביצים וגידול הגוזלים. חשוב שתדעו, שבניגוד לעופות הדורסים או לחסידות ולעגורים הנאמנים לאותם בני זוג לכל החיים, הזוגיות של הפודי האדום מחזיקה מעמד רק למחזור קינון אחד כך שבכל עונה הם צריכים להתאמץ מחדש. מקווים שזה לא רמז לעתיד של שני ודני, אה?