מתחילת העונה חיכינו בקוצר רוח לרגע שבו אלעד שאמי ייתן לרלי לוי צ'אנס אמיתי. ועכשיו, אחרי הפרק האחרון של "חתונה ממבט ראשון" (שלישי, ערוץ 12), אפשר סוף סוף לראות שניצני הזוגיות ביניהם מתחילים לפרוח. אבל בזמן שהגזרה שלהם עוברת למצב שקט, הפערים בין אלי ביז'אווי למיקאלה גוטנמכר רק הולכים ומעמיקים. אחרי חקירה ממושכת מצד החברים שלו, וחוסר רצון למגע פיזי מהצד שלה, היינו חייבים להבין מה פשר החתול השחור שעבר בין בני הזוג. "מיקאלה מרגישה תחת מתקפה", מסבירה ד"ר ליאת יקיר, אחת מארבעת המומחים של התכנית, "וכשתוקפים אותנו אנחנו נכנסים למגננה או תוקפים בחזרה".
ואכן, אפשר היה לראות את העצבים של מיקאלה במפגש, אבל כמו לכל דבר בחיים, גם כאן יש שני צדדים למטבע. "מצד אחד, זה גרם לה לשמוע מה אלי מרגיש, מה שהיא בוודאי כבר רואה, מצד שני לא נעים להרגיש מותקף. בסך הכל זה מצב מאוד מיוחד, אי אפשר לייצר משיכה אם אין אותה, איזושהי משיכה ראשונית צריכה להיות. אז יכול להיות שמיקאלה נכנסת למקום של 'אני לא יכולה להכריח את עצמי, אז מה רוצים ממני בעצם?'".
כשאלי לא מתערב לטובתה, זה מעצים את התחושות האלה?
"כן, זה מחריף את הקשיים. זאת תחושה שלא באמת מבינים אותה, שלא נותנים לה מספיק זמן, שהיא לא באמת מספיק משתדלת או מספיק נענית לחיזורים של אלי, לרוך ולטוב לב שהוא מקרין כלפיה. אבל מיקאלה מרגישה שהיא כן משתדלת ומנסה, אז דברים כאלה באמת יכולים להעיב על היחסים".
מה לגבי התחושות של אלי?
"אלי מאוד משתדל. אפשר לומר שהוא הגיע לניסוי הזה בלב שלם, עם כל הרצון לחזר, לתת את עצמו ולייצר זוגיות. הוא באמת משתדל להכיר ולתת זמן, אבל זה מצריך ממנו איזושהי הקרבה, ואני לא בטוחה שזה נכון לאורך זמן, כי זה שם אותו במקום שמשדר רצון לבוא לקראת מיקאלה בכל מחיר. אנחנו רואים במהלך התקופה הזאת שהוא מתנדנד בין ההקרבה והנתינה, לבין להגיד 'אני לוקח צעד אחורה כדי לראות שדברים קורים גם בצד השני'. חוזר שם עניין המגע הפיזי, שהוא מאוד חשוב ליצירת קשר וגם לתחושה שרוצים אותך, שאתה נאהב, שאתה נחשק. אלה המחוות הקטנות של החיבוק, הנשיקה והידיים, זה מאוד מאוד חשוב בשביל לייצר קשר זוגי".
אז מגע פיזי בעצם יכול לעזור ליחסים ביניהם?
"אני חושבת שכמו שטל ואחווה עשו, חלק מלתת צ'אנס זה מגע פיזי, עד גבולות מסוימים שנוחים לבן אדם כמובן. זה מדהים בעיניי שאנשים שנכנסים לתהליך הזה מוכנים לגור עם בן אדם שהם לא מכירים, להתחתן איתו מול החברים והמשפחה, אבל כשזה מגיע למגע פיזי יש רתיעה. זה בגלל שמגע פיזי מקשר, אז האדם לא בטוח שהוא רוצה להיכנס לקשר הזה, לגרום להיקשרות שלא באה במאה אחוז מהבחירה בבן אדם. אבל בלי המגע הפיזי מאוד מאוד קשה לייצר קשר זוגי. זה יוצר מתח וכעס שהוא כעס מודחק, של מריבות קטנות – מה שחיבוק פשוט היה יכול לפתור בדקה".
"הביקורת על אחווה הייתה קצת מוגזמת"
אחד הזוגות שדווקא כן נקשרו זה לזו מבחינת המגע הפיזי, הוא טל ואחווה, שלאורך הארוחה המיוחדת עם שאר המשתתפים, מיקמו את עצמם במרכז העניינים. אלא שדווקא תשומת הלב הזו הוציאה מאחווה צדדים, שגררו לאחר הפרק תגובות לא מחמיאות ברשתות החברתיות. "אני חושבת שהביקורת על אחווה הייתה קצת מוגזמת, הייתה בה שמחה אמיתית על ההצלחה של הקשר. וכן, גם רצון להשוות, רצון לראות מה קורה אצל זוגות אחרים והאם זה הצליח להם יותר".
גם רלי בחנה את הזוגיות של המשתתפים מסביב לשולחן, מה שגרר מצידה תגובות מפתיעות לכאן ולכאן. מצד אחד ראינו בבירור את העצבים שלה על מצב היחסים עם אלעד, ומהצד השני חיפשה את החום והמגע שלו בחיבוק אקראי במטבח. "הייתה לה סיטואציה לא נעימה, אז אנחנו תמיד מחפשים נחמה פיזית אצל אנשים שקרובים אלינו, כדי להתגבר על איזשהו מתח וסטרס. ורלי בהחלט הייתה בסטרס. אולי זאת גם הייתה תובנה מצפייה בזוגות האחרים, ובעיקר בטל ואחווה. יכול להיות שבראש של רלי היה ניסיון להתקרב ולקרב את אלעד קצת יותר".
>> מחפשים את ההתאמה שלכם? הירשמו עכשיו לעונה הבאה של "חתונה ממבט ראשון"
אבל אחרי הארוחה, כשאלעד החליט לתת צ'אנס, ראינו את רלי דווקא מתרחקת
"זה לא נעים להיות בצד שנדחה. זאת לא חוויה טובה, אבל היא מחזקת את האישיות. רלי עוברת הרבה בתקופה הזאת, היא כל הזמן בהתלבטות בין להגיד 'טוב, לא רוצים אותי אז אני לא שם', לבין לנסות בכל זאת להבין את הצד השני, ולראות אותו בתוך התהליך הזה. וגם זה חשוב. זה יוצר קודם כל קשר של חברות והיכרות מעמיקה אחד עם השני, עוד לפני המגע הפיזי ועוד לפני ההכרזה על הזוגיות. את זה היא עוברת בתהליך, ואני לא בטוחה שהיא עברה את זה במהלך החוויות האחרות בחיים".
איך היא יכולה לסמוך עליו, כשרגע אחד הוא רוצה להיפרד ובשני להתקרב?
"זה מראה את ההתלבטות ואת הקושי שלו. כי באמת הכי קל להגיד 'זה לא מתאים, ואם לא הצלחנו לייצר את זה עד עכשיו אז כנראה שזה לא יקרה אף פעם'. יכול להיות שזה מה שאלעד חווה במפגש, יש זוגות שמההתחלה זה עבד, ויש זוגות, כמוהם וכמו מיקאלה ואלי שזה לא זרם. אפשר להבין את ההתלבטות הזאת, של להפסיק להכאיב ולא לתסכל את בת הזוג, מצד שני האם לוותר כל כך מהר? אני חושבת שהחוויה העוצמתית הזאת מקשרת ביניהם, אז יותר קשה להרים ידיים. כל הזמן יש התלבטות שבעולם האמיתי אין אותה, כי ברגע שמוצאים תכונה או שלא ממש נמשכים, אז מוותרים ועוברים הלאה".
עוד ב"חתונה ממבט ראשון":
- החבר הכי טוב של רלי: "מישהי אחרת לא הייתה נותנת צ'אנס לאלעד"
- רוצים גם להשתתף בתכנית? ההרשמה לעונה החדשה החלה
- מה חברים של טל ואחווה חושבים על הזוגיות?
אז מכאן הלאה, יש לך משהו אחרון להוסיף?
"אני רוצה להגיד שהרבה פעמים באים אלינו גם קצת בטענות שזה לא מאה אחוזי הצלחה. זה לא מדע מדויק, מה שניסינו לעשות זה להגדיל את ההסתברות. גם ככה מתמטיקאים חישבו את ההסתברות של בן אדם למצוא את בן הזוג שמתאים לו בדיוק, וזה אחד ל-560. הסיכוי מאוד נמוך, זה בערך הסיכוי שהאנושות תיכחד בשנה הבאה, אז הסיכוי למצוא אהבת אמת הוא לא גדול. מה שעשינו ביחד, ארבעה מומחים מתחומים שונים, הם הרבה מבחנים והרבה מבדקים שמתבססים על מחקרים חשובים, אבל בסוף אין נוסחת קסם לאהבה".
ד"ר ליאת יקיר היא ביולוגית וד"ר לגנטיקה מולקולרית מטעם מכון וייצמן. היא עוסקת בהנגשת המדע לציבור ותקשורת המדע, מרצה בנושאים העוסקים במדע של אהבה ומגוון ההתנהגויות האנושיות ושותפה בסטארט אפ בתחום הגנטיקה.
"חתונה ממבט ראשון": ימי שלישי ב-21:00, קשת, ערוץ 12