מפלגה: ליכוד
תפקיד: שר בלי תיק
ת.לידה: 01/03/1943
מקום מגורים: ירושלים
מצב משפחתי: נשוי + 6
השכלה: בוגר ומוסמך של האוניברסיטה העברית בירושלים בגיאולוגיה
בשנת 1978 קיבל תואר דוקטור מאוניברסיטת קולורדו, ארצות-הברית
לקראת הבחירות לכנסת השתים עשרה בשנת 1988 הוצב על ידי מרכז הליכוד באחד המקומות הראשונים ברשימת המפלגה לכנסת, וכיהן כחבר כנסת מטעם הליכוד. שימש כחבר בועדת החוץ והביטחון, ועדה בה היה חבר לאורך כל שנותיו בכנסת, למעט בעת היותו שר. נבחר בשנית לכנסת בשנת 1992. בגין היה אחד המתנגדים הבולטים להסכמי אוסלו וטען בעקביות שמדובר במעשה הונאה מצד יאסר ערפאת. בעקבות הבחירות של שנת 1996 ועליית הליכוד לשלטון, בראשותו של נתניהו, מונה בגין לשר המדע בממשלת ישראל העשרים ושבע.
ב־16 בינואר 1997, בעקבות החלטת הממשלה לאשר את הסכם חברון פרש בגין מהממשלה. לאחר שורה של חיכוכים אידאולוגים עם בנימין נתניהו, פרש בגין מהליכוד והקים סיעה חדשה בשם חרות - התנועה הלאומית יחד עם מיכאל קליינר ודוד ראם. בבחירות לכנסת ה-15 התמודדה חרות ברשימה משותפת בשם האיחוד הלאומי עם תקומה ומולדת. בגין החליט לרוץ לראשות הממשלה למרות התנגדות רחבעם זאבי ממולדת, אולם פרש לפני הבחירות, לאחר פרישת יצחק מרדכי. בעקבות מספר המנדטים המצומצם שקיבלה תנועתו בבחירות פרש בגין מהחיים הפוליטים בציינו שהוא נשאר "איש ציבור ללא ציבור". לאחר פרישתו מהחיים הפוליטיים חזר לעסוק בגאולוגיה ואף מונה לראש המכון הגאולוגי באמצע 2005.
ב-2 בנובמבר 2008 הודיע בגין לשר התשתיות הלאומיות בנימין בן אליעזר כי הוא מתפטר מתפקידו במכון הגאולוגי בעקבות החלטתו לחזור לחיים הפוליטיים ולהתמודד על מקום ברשימת הליכוד לקראת הבחירות לכנסת השמונה עשרה. ב-4 בנובמבר 2008 כינס בגין מסיבת עיתונאים משותפת עם יו"ר הליכוד בנימין נתניהו ובה הודיע רשמית על התמודדותו בבחירות המקדימות לקביעת רשימת הליכוד לבחירות לכנסת ה-18. בבחירות אלו זכה ב-30,918 קולות שהם כ-63.8% מהקולות, והוא מוקם במקום ה-5 ברשימה.
כיתבו בתגובות את הצעת החוק שלכם לשר זאב בנימין בגין