לראשונה יוענק ציון בתעודת הבגרות לתלמידי תיכון על עבודתם בתפקידי הגשת חדשות, במסגרת מגזין חדשות לנוער שישודר בטלוויזיה.
הפרויקט יוצע לתלמידים במגמות תקשורת ב-150 בתי ספר ברחבי הארץ. ארבעים המאושרים שייבחרו אליו יוכלו להגיש חדשות, לערוך כתבות ולהפיק תחקירים עבור התכנית.
עם צאתם של התלמידים לחופשת הקיץ יעברו אודישנים, ה-40 שיעברו ישמשו בתפקידי מגישים, עורכים, תחקירנים, רכזי מערכת, צלמים, מקליטים, מפיקים וכותבים.
התכנית תשודר החל מאוקטובר בערוצים 2 ו-23.
התלמידים שיעברו את האודישנים ישתתפו בקיץ בהשתלמות מקצועית שבמסגרתה ילמדו עבודה מול מצלמה, עריכה ועוד. הצוותים הטכניים יעברו השתלמות בצילום, בתאורה ובתפקידים אחרים.
מנהלי התוכנית הסבירו:
מדובר בתכנית שתופק כולה על ידי בני נוער. כל זה ייעשה בהדרכה ופיקוח של מערכת "ערב חדש" בטלוויזיה החינוכית, המטרה היא שיהיו כתבי שטח ברחבי הארץ, אבל העבודה המערכתית תיעשה מהטלוויזיה החינוכית ברמת אביב.
נעשו ונעשים אודישנים, מגיעים תלמידים מצטיינים ממגמות התקשורת ברחבי הארץ. בתי הספר הם שממליצים מי יגיע לאודישנים והתחילו כבר את האודישנים.
התלמידים באים לטלוויזיה החינוכית, עושים להם ראיונות ובודקים מי רוצה ומי מתאים להגיש, להיות עורך וכן הלאה
בני הנוער יפיקו תכנית חדשותית שתשודר בחינוכית בערוץ 23 ובערוץ 2, היא תעסוק בדברים שמעניינים את בני הנוער – מה שמעניין אותם ולא את המבוגרים. המערכת תהיה מורכבת רק מבני נוער בפיקוח של מערכת ערב חדש.
לא יהיה ציון, זה יהיה כמו פרויקט גמר, מי שמשתתף ועושה את המטלות מקבל את הציון שמשתכלל בבגרות התקשורת בנוסף למבחן, זה סוג של פרויקט גמר. חלק מהעבודה תעשה מבתי הספר. מורי התקשורת בבתי הספר יהיו מעורבים בעבודת התלמידים.
לוח וגיר? זה כל כך 2008 | צילום: jupiter images תגובת משרד החינוך:
במסגרת לימודי התקשורת שכבר נהוגים בבתי הספר מדובר בפרויקט חדשני שהחליטו לעשות עם החינוכית. הפרויקט הוא 2 יחידות מתוך החמש. יכינו את התלמידים באופן פרקטי, המורים מלווים את התלמידים ויש את התשתית לצורך הפרויקט.
עד היום היו להם לימודי רדיו, מתמקצעים בתחום, עכשיו הכניסו את ענף הטלוויזיה. יש רדיו "אשל הנשיא" שבמסגרת החוג לתקשורת מעבירים תכנית ועוד כמה תחנות של תלמידים. הציון הוא של משרד החינוך בסופו של דבר אבל בשיתוף עם החינוכית.