רני חוטף עצבים על השופטים (תמונת AVI: mako)
תמונת AVI: mako
רגע לפני שהשנה מסתיימת מערכת "חי בלילה" אספה עבורכם את האנשים, הסיפורים והסרטונים הכי מעניינים ופופולריים ברשת. והפעם: השערוריות שהסעירו את הגולשים ברשתות החברתיות.

רני רהב במתקפת ציוצים: ההתעסקות של שופט "הכוכב הבא" בשירות הצבאי ובשפת השירה של המתמודדים עוררה את זעמם של גולשים רבים שקראו להדחתו לאלתר: "תעיפו אותו כבר, הוא הרס את התוכנית עם הצעקות שלו" או "רני רהב הוא השערורייה הכי גדולה בתולדות הריאליטי הישראלי" היו בין התגובות העדינות יותר שקיבל היחצ"ן, בעוד מאחרים הוא זכה למטחי קללות. רהב עצמו הקפיד להשיב לכל אחת מן התגובות שהתפרסמו בעמודים הרשמיים שלו ובמיוחד בטוויטר - באמירות בוטות ולא תמיד קלות לקריאה, כשיום אחד הוא איבד שליטה והחל ברצף ציוצים שהותירו את הגולשים עם פה פעור.

 מתוך הטוויטר של רני רהב

אמנון לוי והשד העדתי: הפרקים של "הפנים האמיתיות של השד העדתי" ששודרו בערוץ 10 עוררו בקיץ האחרון לא מעט הדים - שטחי, בכייני, קורבני, מתרפק, מגמתי, לא מחדש דבר - היו רק חלק מהכינויים שהוצמדו להם. בימים בהם שודרה הסדרה פרסם היוצר והמגיש אמנון לוי בעמוד הפייסבוק הפרטי שלו פוסט תוקפני נגד חבריו למקצוע, שהעזו לכתוב מאמרים וסטטוסים, נגד "השד העדתי", ואף זכה לתגובה מחלקם, ביניהם העיתונאי יוסי קליין, איתו המשיך להתכתש בפייסבוק. גם אושרת קוטלר היתה בין המגיבים ברשת, וטענה שלוי השמיט את חלקם של הבולגרים בתקשורת - בפוסט שגרר גם הוא תגובות רבות.

 מתוך הפייסבוק של אמנון לוי

הדס שטייף נגד עמנואל רוזן: כתבת הפלילים של גל"צ היא זו שעמדה מאחורי חשיפת ההאשמות על הטרדות מיניות והייתה חוד החנית במאבק המתוקשר נגד העיתונאי עמנואל רוזן, שהתרחש במקביל גם בפייסבוק. הפרשה נחשפה באפריל כשתא העיתונאיות הודיע כי בידיו עדויות רבות של נשים המועסקות באמצעי התקשורת, שלטענתן הוטרדו על ידי רוזן. בסופו של דבר, צוות התביעה בפרקליטות מחוז מרכז המליץ לסגור את התיק ולא להגיש כתב אישום, אך שטייף המשיכה להתייחס לנושא בעמוד הפייסבוק שלה והפכה גם היא למוקד להאשמות ולהתקפות אישיות: "...נמשיך להלחם נגד כל מי שיעז להכניס יד לתחתוניה של אישה סתם כי 'הוא לא עומד בפיתוי'", כתבה.

מתוך הפייסבוק של הדס שטייף

 

פרשת הזמר המפורסם: אחת הפרשיות הגדולות של השנה, ואולי של השנים האחרונות בכלל, הציגה גם את הכוח הגדול שיש לרשת לעומת התקשורת המסורתית. כשהתפוצצה פרשת הקטינות בנובמבר האחרון, כתבי הפלילים אמנם נאלצו להימנע מלהזכיר את שמות המעורבים - ביניהם אייל גולן ואביו - אך הרשת סערה עם מאות ציוצים, ממים וסטטוסים שחשפו את שמו של גולן למרות צו איסור הפרסום. בראשם עמד הבלוגר עמרי חיון שאף זומן לחקירה לאחר שהפר על הצו. אפילו גולן עצמו לא הצליח להתאפק ופרסם בעמוד הפייסבוק שלו ש"הכל בסדר אצלי ברוך השם". אז האם על בלוגים וחשבונות פייסבוק פרטיים חלים אותם כללים שחלים על התקשורת, והאם בעידן האינטרנט ניתן בכלל להסתיר מידע מהציבור? אלה ללא ספק חלק מהשאלות המסקרנות שעלו בעקבות הפרשה.

אייל גולן

איזה מבין שערוריות הרשת הייתה המסעירה ביותר השנה? בתוכנית סיכום השנה המיוחדת אתם בחרתם בפרשת "הזמר המפורסם" כזוכה בתואר המפוקפק. מי שהגישה את הפרס הייתה ליהיא גרינר שעם פרסום הפרשה החזיקה בדעה לא שגרתית ("הוא לא ידע את הגיל שלהן"): "קיבלתי כל כך הרבה תגובות אז החלטתי לסתום את הפה", היא אמרה עם הגשת הפרס.

>> צפו בשאר "נבחרי השנה": האנשים, הסיפורים, השערוריות והסרטונים שעשו לכם את 2013