לקראת חגיגות מצעד הגאווה ערכו ב"חי בלילה" את אותה בדיקה שנערכה גם בשנה שעברה, ועברו את כל 120 חברי הכנסת במטרה לברר את עמדתם בנושא נישואים גאים. התוצאות מבשרות על עלייה קלה בקולות התומכים עם 51 חברי כנסת, אבל הרבה הפתעות לא נרשמו: כל חברי מרצ, יש עתיד והמחנה הציוני השיבו שהם בעד (ח"כ זוהיר בהלול הוא היחיד ששינה את עמדתו מהשנה שעברה, אז היה היחיד במפלגתו שלא תמך בנישואים גאים), ואילו כל חברי ש"ס, יהדות התורה, הבית היהודי וישראל ביתנו השיבו שהם נגד.
שאר המפלגות חצויות: יו"ר "כולנו" משה כחלון תומך, ואיתו גם מירב בן ארי ומייקל אורן, אולם חברי מפלגתו אלי אלאלוף ויפעת שאשא ביטון מתנגדים. התמוכים הבודדים במפלגת הרשימה המשותפת הם יושב הראש איימן עודה וח"כ דב חנין.
גם במפלגת השלטון הרוחות לא אחידות - חברי הכנסת גילה גמליאל, אמיר אוחנה, ענת ברקו ואיוב קרא בעד נישואים גאים, ואילו יו"ר הקואליציה דויד ביטן, למשל, גיבש את עמדתו במהלך השיחה עם המערכת: "בישראל אתה מתכוון?", תהה, וכשהובהר לו שזה אכן הרעיון, השיב: "אני מעדיף שזה יהיה בחו"ל, אבל אין בעיה שזה יהיה בישראל, אי אפשר לעצור את הקדמה".
אז אתה חושב שהקואליציה צריכה לקדם את הנושא?
"כרגע אנחנו לא יכולים לקדם את זה בגלל שיש התנגדות של החרדים ושל הבית היהודי".
עוד מפתיע לגלות שדווקא מירי רגב, שלעתים קרובות נהנית להעיד על יחסיה הטובים עם הקהילה הגאה, והיום נצפתה מפזזת במצעד בת"א, התחמקה ממתן תשובה לסקר. על המתנגדים במפלגת הליכוד נמנים גם חברי הכנסת מיקי זוהר, יהודה גליק, חיים כץ ואורן חזן, שהצהיר: "אני בעד שוויון זכויות מלא וכל אדם רשאי לאהוב את מי שהוא רוצה. יחד עם זאת, אחד הסממנים האחרונים שנשארו לנו כמדינה יהודית הוא מוסד הנישואים, ואני בתפיסת העולם שלי לא חושב שאנחנו במקום של לגעת במוסד הנישואים בישראל".
חברי מפלגת ישראל ביתנו היו התומכים הגדולים של חוק ברית הזוגיות, אלא שכעת, משנכנסו לקואליציה, נדמה שלא יוכלו לקיים את שהבטיחו לבוחרים שלהם - כך לפחות מסתמן מהניסיון לדבר עם חברי הכנסת סופה לנדבר, עודד פורר ורוברט אילטוב.
"חי בלילה" - רביעי, חמישי ושבת ב-23:15