>> לכל הפרקים של פודקאסט "היורשת" לחצו כאן
לנופר סלמאן לא מעט קווי דמיון לדמות שאותה היא משחקת בסדרה "היורשת", טופז. בפרק הבכורה טופז התגלתה על ידי סוכנת שאפתנית שהבטיחה לה גדולות ונצורות, אלא שאז נתקלה בהתנגדות חריפה ועיקשת מצד סבתה, זוהרה (אוולין הגואל). זוהרה לא מוכנה בשום אופן לאפשר לנכדתה להיכנס אל עולם הזמר המזרחי, הקשוח והלא ידידותי לנשים.
בפודקאסט "היורשת" (פרק חדש הערב, רביעי, אחרי החדשות בערוץ 12), הודתה סלמאן שגם הוריה שלה לא זרחו מאושר כשהבינו מהו החלום שלה. "אני זוכרת את עצמי בגיל 14 רבה עם ההורים שלי על יציאות, עבודה, לילות, דברים שאני רוצה ושהם חושבים שפחות מתאימים", מספרת סלמאן, "מתוך אהבה נורא גדולה ודאגה, לפעמים דברים משתבשים. הם ניסו להגן עליי".
"מישהי שנולדת לתוך המוזיקה ורוצה להיות זמרת, זה לא משהו שיש עליו שליטה. זה ג'וק", מעידה סלמאן, "זה או שאני עושה את זה או שאני עושה את זה - אין פה אופציה אחרת, אפילו שיש מכשולים בדרך. כשהופעתי בצעירותי, אמא שלי אמרה שהיא הייתה מעדיפה שאהיה בתחום אחר, פחות מורכב. היום כשהיא רואה שאני מצליחה ברוך השם, היא כבר לא אומרת לי את זה".
כנערה כבר היית מופיעה במועדונים?
"בטח, בחפלות בעיקר. עבדתי באולם אירועים בתור מלצרית מזמרת. בכל פעם שהיינו עושים שם איזה ערב, פתאום היה בא ההוא ואומר 'בואי תשירי פה'. לא ראיתי את הסכנות שבזה, אלא רק את המיקרופון והמזומנים".
איזה דברים עברת שם?
"יכול להיות שהייתי במקומות שקצת לא התאימו לילדה בת 15, כמו לשים שטרות בחולצה או בן אדם שבא ואמר לי, 'את לא יורדת עד שתשירי לי עוד שיר', או 'בואי תעשי את זה...'. בגיל 15 לא ראיתי את הדברים האלה ככה, אלא - יאללה, נותנים לי לשיר ואני גם עושה מזה כסף, יותר חלום מזה לא יכול להיות".
איך הייתה ההתנהלות עם הכסף?
"המוזיקה המזרחית זה לא רק החפלות, ההופעות וההטרדות, יש עוד הרבה התמודדויות מעבר כמו עניין החוזים ואיך שמתייחסים לזמר בתור אובייקט. אותי אף אחד לא לימד על כסף או על חוזים, על איך ידפקו אותי ועל מי אפשר לסמוך או לא. אבא שלי לא היה צמוד אליי כשחתמתי על חוזים. לא ידעתי איך להתנהל בתוך העסק הזה, איך לגרום לאנשים להבין שאני זמרת שרוצה לשיר וצריכה את המעטפת הנכונה".
והיום את מרגישה שיש לך את זה?
"אחרי שעברתי מיד ליד כי הרגשתי שמישהו צריך לעזור לי עם זה, הבנתי שאף אחד לא יעזור לי ויעשה את זה בשבילי. היום אני מנהלת את עצמי ואת העסק שלי. אני זה העסק ואני יודעת שאני צריכה לקדם, לעשות ולדחוף הכי גבוה שאפשר, כי אין מקום לחצי בתחום הזה. צריך להיות ברבאק. מהרגע שהבנתי את זה אני מאמינה שדברים טובים יתחילו לקרות".
ממש כמו דמותה זוהרה, גם הגואל מכירה את חיי הלילה מקרוב. "אני מתה על חיי הלילה", היא מעידה, "עבדתי בלילה ואני יודעת מה זה חפלות, הייתי מלצרית במקומות האלה. חפלות וחמארות זה באמת כסף קל, אין מה לעשות. עבדתי במקום כזה והייתי עושה 2,000 שקל בערב - וזה למלצרית, אז מה זמר עושה? הפיתוי הכספי פה הוא מאוד גבוה, אבל יש משהו בחיי הלילה שהוא גם מאיים. כשאישה מופיעה במקומות האלה זה לא שווה ערך לגבר. גבר במקום כזה מרוויח 2,000-3,000 דולר בטיפים על כל שיר שהוא מבצע. אישה יכולה לקבל בקבוק בראש".
עד כמה זוהרה קרובה למי שאת?
"גם אני אוהבת לשיר, גדלתי בבית עם אבא מוזיקאי שהיה נגן עוד. אני יודעת מה זה מוזיקה. אני לא זמרת, אבל אני שחקנית שיודעת לשיר. מגיל קטן, עוד במרוקו, היו באים אלינו לבית ועושים חפלות. אני מבינה את ההורים של נופר שלא נתנו לה ללכת לחפלות בגיל 14, התחברתי לזוהרה כשהיא אומרת לטופז, 'מה את רוצה להיות, זמרת מועדונים? יאכלו אותך בלי מלח'. להיות אישה במוזיקה המזרחית זה מאוד קשה. אם את לא חזקה, נמרה, אם אין לך עור של פיל - את מחוקה".