ד"ר יוסי לזר שימש כמרצה במכללת תל חי והונה את הסטודנטים שלמדו תחתיו במשך חודשים. בין היתר, הוא התחזה לסוכן מוסד נועז ולחולה סרטן סופני. אלון, אחד הסטודנטים שהיו עמו בקשר, קיבל הודעות ממקורביו של לזר, ש"עדכנו" אותו על מצבו הרפואי. "שלום, זה המלווה שלו. הוא ביקש שאעדכן אותך. סיים עכשיו פרוצדורה מורכבת מאוד, הוא יושאר כרגע מורדם ומונשם בשעות הקרובות אני אעדכן כאשר יהיו התפתחויות", נכתב באחת ההודעות שקיבל הסטודנט ממי שהציג את עצמו מקורב לד"ר לזר.
פרקליטו של לזר, עו"ד ששי גז, הסביר את עמדתו של לזר. "לא בכל הוא הודה", אמר. "הוא הודה שהוא התחזה לקצת יותר מהמחלה. אתם קוראים לזה 'התחזות', הוא התאהב וחשב שהחיזור שלו יהיה על ידי לעשות את עצמו יותר מסכן. כך הוא חשב שירצו אותו. זה לא מגיע לעבירה פלילית, זו לא הייתה התחזות כדי להוציא כסף". עוד הוסיף עו"ד גז: "שקרים במשפט הפלילי זו לא עבירה פלילית".
בחודש מרץ 2018 הורשע ד"ר יוסי לזר בקבלת דבר במרמה, בעבירות זיוף ושימוש במסמך מזויף ובשני מקרים של מעשה מגונה. נגזרו עליו שנתיים מאסר בפועל, שבעה חודשי מאסר על נתאי ותשלום פיצויים בסך 150 אלף שקלים. לזר פנה לבית המשפט המחוזי בנצרת והגיש ערעור על הרשעתו בבית משפט השלום. בשבוע הקרוב ייערך בבית המשפט המחוזי דיון נוסף בנוגע לערעור, על עצם ההרשעה ועל חומרת העונש.
יוסי לזר סירב להגיב לשאלותינו. עורך דינו מסר כי הוא מודה ששיקר בעניין הסרטן, אך אין זו עבירה פלילית וכי הוא אינו מודה ביתר הדברים המיוחסים לו.
בימים אלה מתנהל בבית המשפט המחוזי בנצרת ערעורו של יוסי לזר על הרשעתו ועל גזר דינו.
ממכללת תל-חי נמסרה התגובה הבאה:
"ד"ר יוסי לזר הועסק במכללה האקדמית תל-חי כמורה מן החוץ וסגל זוטר בשנים 2009 עד 2013, מאוקטובר 2013 הועסק כמרצה בסגל האקדמי לאחר שעמד בדרישות האקדמיות המקובלות לחברי סגל. הדרישות והבדיקות הנערכות על ידי המכללה לחברי הסגל אינן שונות מאלו המקובלות בכלל המוסדות האקדמיים. בספטמבר 2015 הסתיימה העסקתו של לזר משיקולים אקדמיים ואתיים. מטעמים של צנעת הפרט, איננו יכולים למסור פרטים מתוך תיקו האישי של העובד, ולענות למירב השאלות שהבאתם בפנינו. כמובן שנוכל לעשות כן, אם ד"ר לזר יוותר על הפרטיות המוקנית לו על פי חוק או בהתאם לצו שיפוטי.
עוד נוכל להוסיף, כי כשהובאו בפני הנהלה המכללה מיעד ו/או תלונות ביחס לד"ר לזר - הן טופלו באופן מיידי. חלק ניכר מהדברים שצוינו בשאלותיכם לא היו ידועים למכללה, ונודעו לה רק בדיעבד.
נוכל לציין כי במסמכים הרשמיים שהעביר ד"ר לזר לידי המכללה, הוא לא הציג עצמו כפסיכולוג קליני, ובכתבה שפורסמה בבלוג המכללה, שבה הוא תואר כפסיכולוג קליני, נפלה טעות".
מהאוניברסיטה הפתוחה נמסר:
"במהלך שנת 2017 הגיעו לאוניברסיטה הפתוחה שמועות כי ד"ר יוסי לזר מואשם בהטרדה מינית של סטודנט במכללת תל חי. בסמוך לאחר מכן, בהסכמת ד"ר לזר, הפסיק ד"ר לזר לבצע הוראה פרונטלית ומאז הועסק מביתו בעבודה אדמיניסטרטיבית כעוזר מחקר. עבודתו במסגרת זו הייתה ללא חשיפה או קשר ישיר עם סטודנטים או עובדים של האוניברסיטה (למעט הממונה הישיר עליו). נכון להיום, העסקתו של ד"ר יוסי לזר באוניברסיטה הפתוחה הסתיימה".
ממשרד הבריאות נמסר:
"בהתחשב בהחלטת בית משפט השלום שבה נקבע כי נאסר על מר יוסף לזור לעסוק בכל עבודה כמטפל, רישיונו כפסיכולוג הותלה והוא מנוע מלעסוק בכל עבודה כמטפל. לפני ההתליה מר לזר לא היה רשום בפנקס הפסיכולוגים כפסיכולוג קליני".
עורכת הדין מירי גולדשטיין (בן-יעקב), שיוסי לזר השתמש בשמה וזייף חותמת שלה בצוואר הפיקטיבית שהציג בפני אלון, מסרה בתגובה:
"לא הייתי מעורבת בשום דרך ובשום אופן בעריכת הצוואה הזו, או כל צוואה אחרת לאיש".