החורף מתקרב אלינו בצעדי ענק ומחזיר לחיינו את המשקאות שמחממים לנו את הלב. בראש הרשימה ניתן למצוא את התה, חברנו הטוב בחודשי החורף הקרים. בין אם אתם אוהבים אותו עם נענע, לימון או חלב, הגיע הזמן שתכירו אותו קצת יותר. מוכנים?
1. אחרי מים, תה הוא המשקה השני הנצרך ביותר בעולם!
2. יצרניות התה המובילות בעולם הן סין והודו.
3. למרות זאת, המושג "מסיבת תה" נרקם בכלל באנגליה. בתחילת המאה ה-17 המונח התייחס לארוחה שהתקיימה בשעות אחר הצהריים וכללה תה וכריכים קטנים. באותה תקופה תה היה מצרך יקר ולכן קיומה של מסיבת תה הפכה לסמל סטטוס בקרב האצולה הבריטית.
שעת התה של חמש4. ביפן לעומת זאת, החלו לשתות תה כבר במאה ה-13 ובמאה ה-15 התגבש טקס התה המסורתי, המהווה מאפיין חשוב במסורת ובתרבות היפנית. מדובר בטקס אומנותי הכולל תנועות קבועות, מחושבות ומוגדרות מראש. הטקס כולל את הכנת התה, הגשתו בספלי חרס ואכילת עוגייה יפנית מסוימת בכמות וצורה מדויקת ביותר.
5. סוגי התה נבדלים זה מזה בהתאם לדרגת הייבוש והחמצון של עלי הצמח. בתה שחור למשל, העלים עוברים חמצון במשך שבועיים עד חודש. בתה ירוק לעומת זאת, הם עוברים חמצון קצר מאוד או ייבוש עדין במחבתות חמות.
6. שיח תה יכול להגיע לגובה של 5 עד 30 מטרים, אך במטעי התה גוזמים אותו לגובה של כמטר וחצי, על מנת להקל על האיסוף.
7. שתיית תה מגדילה את הסיכוי להיכנס להריון! מחקר שבוצע באוניברסיטת בוסטון שבארה"ב בקרב 3,600 נשים שניסו להיכנס להריון מצא ששתיית שתי כוסות תה ביום הגדיל את הסיכוי להיכנס להריון ב 27%.
8. הביטוי 'סערה בכוס תה' הוא תרגום לאנגלית של ביטוי לטיני המשמש לציון מהומה רבה הנגרמת בגלל דבר קטן וחסר חשיבות. ברוסית, בגרמנית ובשפות אירופאיות נוספות הגרסה הנפוצה לפתגם היא "סערה בכוס מים".
מרכיבים טבעיים בלבד 9.תה ירוק מהווה מקור לנוגדי חימצון (EGCG). לנוגדי החמצון יש השפעה מיטיבה על תאי הגוף: הם מסייעים לנטרל את ההשפעה המזיקה של רדיקלים חופשיים.
10. מקור המילה "תה" בשפה הסינית, אך הגייתה שונה מניב לניב. שתי הצורות שהפכו פופולאריות בשאר השפות בעולם הן "תה" ו"צ'אי". בשפה העברית המילה "צ'אי" מתייחסת לסוג מסוים של תה המועשר בתבלינים הודיים.
השבוע השיקה רשת שופרסל מגוון מארזי תה מפנקים הכוללים תה ירוק, תה קלאסי, ארל גריי וחליטות צמחים. את סדרת התה החדשה של שופרסל תוכלו למצוא כאן