מה זה אוכל בשבילך?
"כל פעם אני מופתעת מחדש כמה העיסוק שלי סביב אוכל הוא גדול. אני מתכננת את כל היום שלי לפי איפה אני אוכל ומתי, ותמיד יש לי משהו לנשנש בתיק. כשזה מגיע לארוחת שישי מבחינתי זה הקודש של הקודשים, אף פעם לא ברור לי איך דווקא ביום הזה אני מצליחה לדחוס כמה מנות ראשונות, עיקריות וקינוח, אני תוהה לאיפה כל זה נכנס".
על איזה אוכל גדלת?
"על כל מה שאמא הכינה, שזה אוכל ישראלי עם טאץ' מרוקאי. בכל בוקר היא הייתה שואלת מה אנחנו רוצים לאכול ופשוט מכינה לנו את זה. ירקות היו חלק מאוד מרכזי בבית, ארוחה בלי תוספת סלט בצד היא לא ארוחה".
מה את הכי אוהבת לאכול?
"עד גיל 10 מודה שסירבתי לאכול כל דבר שלא היה נראה או בטעם של שניצל (הכינוי שלי באינסטגרם, אגב, מגיע משם, כל המשפחה קוראת לי שניצל עד היום). אבל האמת היא שבחמשת החודשים האחרונים הפסקתי לאכול עוף ובשר, ומילדת שניצל וטוסטים עם גבינות הפכתי לילדת קינואה, אורז מלא, טחינה, אבוקדו והמון ירקות. זה פשוט עושה לי טוב. ועדיין אני לא מוותרת על העוגייה שליד הקפה".
מה את לא מסוגלת לאכול?
"טונה משימורים. קודם כל זה מריח נורא. חוץ מזה בקורס מ"כיות בצבא היו לנו חמישה שבועות בשטח בהם אכלנו מנות קרב, ש"הדליקטס" שלהן היה טונה. פשוט מצאתי את עצמי אוכלת כיכר לחם שלם ביום, עם קטשופ. גם על הלוף הייתי מוותרת מן הסתם".
מי את הכי אוהבת שמבשל עבורך?
"אני חולה על הדגים המרוקאים שאמא שלי מכינה ביום שישי ועל הקוסקוס של סבתא. בכל ביס שמכניסים לפה מרגישים את הלב שלהן במנה, זה פשוט מחזיר אותי לבית, לילדות".
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"טחינה שאני מכינה בעצמי, המון ירקות עם דגש על מלפפונים, עוגיות, חלב סויה, סיר ענק של קינואה, פירות ובקבוק יין לבן".
איך את מסתדרת עם המאכלים הבאים:
פירות וירקות: "לא יכולה בלי ירקות, זה הקפה שלי. פירות אני אוכלת כי צריך, אבל יכולה להסתדר בלי".
בשר ועוף: "לא אוכלת כבר חמישה חודשים אבל בעבר אהבתי מאוד".
דגים: "מתה על דגים בכל הצורות. מבושלים, על האש, בסושי, מה שבא ברוך הבא".
לחם ובצקים: "אוהבת לאכול בעיקר בארוחות איטלקיות, וחלה של שבת זה מאסט".
מתוקים: "אוהבת עוגיות, שוקלד מריר, סופלה שוקולד עם גלידת וניל ועוגת גבינה עם פירורים".
מה את חולמת לדעת להכין?
"קוסקוס ולחם כמו של סבתא עזיזה".
איזה תלמידה היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"ביסודי ובתיכון הייתי תלמידה שמקבלת תעודות הצטיינות ומאוד מעורבת בחלק החברתי, בהפקות סוף שנה, תיאטרון. גם מאוד אהבתי ללמוד שפות. וכמו בכל דבר שאני עושה גם בתכנית תצא התלמידה המצטיינת שבי, זאת שתמיד מנסה לעשות הכי טוב שהיא יכולה, נותנת את המקסימום ולוקחת ללב כשהיא נכשלת".
עם איזה מפורסם היית הכי רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכינה לו לאכול?
"הייתי בארוחת ערב עם אל פאצ'ינו, אבל הייתי שמחה לבשל לו ארוחה טעימה ומפנקת ולהזמין אליה גם את דסטין הופמן, מריל סטריפ וקייט בלנשט עם המשפחות שלהם".
ספרי 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך:
- "רקדתי פאנקי/ היפ הופ מגיל 5 עד גיל 15".
- "אני המורה הכי צעירה שמלמדת method acting בבית הספר למשחק "לי שטרסברג" בלוס אנג'לס".
- "לא רצו לגייס אותי לצה"ל בגלל בעיה במערכת החיסונית ובמשך שנה וחצי נלחמתי עד שהגעתי לקורס מ"כיות".
- "אני מתביישת לשיר מול אנשים".
- "כשהייתי בת 10 אחי ואחותי עזבו את הארץ וגדלתי קצת כמו בת יחידה".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"פעם הכנתי ביצה קשה, לכאורה הדבר הפשוט ביותר לביצוע. השארתי את הפינג'אן על הגז באש חזקה מדי והידית פשוט נמסה לתוך הסיר. פה הבנתי שהמצב קשה מאוד".
אם היינו שואלים את בני המשפחה שלך על כישורי הבישול שלך מה הם היו מספרים?
"אם הייתם שואלים את את אחותי, היא הייתה אומרת שהיא לא מסוגלת כברר לראות סלט וקינואה במקרר. אמא שלי בכלל לא תבין למה אתם שואלים, הרי כשגרתי בתל אביב היא הייתה מכינה לי צי של קופסאות עם אוכל לכל השבוע".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |