מה זה אוכל בשבילך?
"אוכל מבחינתי זה עולם שלם של זכרונות, חושים, בית, אושר. חיים טובים לא יכולים להתקיים בלי אוכל טוב לצידם".
על איזה אוכל גדלת?
גדלתי על האוכל של הסבתות שלי, הייתי אוכל כל יום אחרי בית ספר אצל סבתא וגם בסופי שבוע, פעם אצל זאת ופעם אצל זאת. על השולחן היה את כל סוגי הקובה, יפרח (שזה עלי גפן ממולאים), קוסקוס, פלפלים ממולאים וקציצות קישואים".
מה אתה הכי אוהב לאכול?
"למרות שיש לי חולשה קשה לבורקסים, המאכל האהוב עלי הוא יפרח, למה? כי יש לזה טעם של אושר".
מה אתה לא מסוגל לאכול?
"יש שני דברים שבחיים אני לא אתקרב אליהם. הראשון זה מיונז, המחשבה על אופן ההכנה של ערבוב ביצים עם שמן מחרידה אותי. הדבר השני זה טונה משימורים, אני לא יכול לסבול את הריח, זה עושה לי בחילה".
מי אתה הכי אוהב שמבשל עבורך?
"הכי כיף לי כשהסבתות מבשלות לי, אני באמת חושב שאין אף שף בארץ שמתקרב לרמה של הטעם של מה שהן מגישות בצלחת".
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"בעיקר מלא קופסאות מוכנות לחימום ואכילה, דודה שלי גלית מכינה לי משלוח פעם בשבוע באופן קבוע. גם יותר בריא וגם הטעם מעולה".
איך אתה מסתדר עם המאכלים הבאים:
פירות וירקות: "טעים טעים טעים והכי בריא שיש, אני חושב שאפרסמון זה הפרי האהוב עלי, אני לא מוותר עליו".
בשר ועוף: "בתור ילד הייתי קניבל קטן, הייתי צורך בשר כמו משוגע. מאז שהתחלתי לצאת עם יובל, חברה שלי, אני אוכל פחות ופחות בשר אדום, כי היא על הגבול בין צמחונות לטבעונות וכנראה זה משפיע עלי. חזה עוף, לעומת זאת, אני מאוד אוהב והוא חלק בלתי נפרד מהתפריט שלי ביום יום. עם שאר החלקים יש לי בעיה. קשה לי עם עור ועצמות נגיד".
לחם ובצקים: "בעבר הייתי מכור ללחם ברמות הכי קשות. אחרי גמילה ארוכה אני כבר לא שם. אין ספק שזה אחד הדברים המוצלחים שהאדם המציא, אין מאכל בעולם שיכול להשתוות לביס מבצק אפוי וחם שהרגע יצא מהתנור. ובעיקר בגלל זה עדיף להימנע ממנו".
מתוקים: "גם מהם תפסתי מרחק. אבל בעברי ממש אהבתי".
מה אתה חולם לדעת להכין?
"אין אוכל שאני חולם לדעת להכין, יש טעמים שאני חולם להגיע אליהם, בעיקר בהשראת הסבתות: ממולאים, דגים, קציצות, קישואים".
איזה תלמיד היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"אני לא בטוח שאפשר להגדיר אותי כתלמיד לשעבר. הייתי מגיע מדי פעם לעשות קצת צחוקים ובלגן, אם משהו היה מעניין אותי הייתי ממש טוב בו, לכן הייתי ״תלמיד של בחירה״. גם בתכנית אני חושב שרמת הריכוז שלי תעלה ככל שהעניין שלי יעלה".
עם איזה מפורסם היית רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכין לו לאכול?
"אני חושב שהייתי יושב בשבת בצהריים עם ג׳יימס דין והית׳ לדג׳ר לשיחה עמוקה כזאת, מהלב. היינו מדברים על החיים שאחרי המוות, אין לי ספק שגם שם הם כוכבים גדולים. את הטוויסט הייתי מביא בתפריט, נראה לי שהייתי מגיש להם חמין".
ספר 5 דברים שלא יודעים עליך:
- "כשהייתי בן 10 כמעט טבעתי בצלילה, מאז יש לי פחד נוראי מזה".
- "אני מכור לסודה".
- "יכול להעביר לא מעט זמן עם NBA2k בפלייסטיישן".
- "אני פותח את הבוקר עם שירים של בוב מארלי".
- "אף פעם לא הייתי בארה"ב למרות ששני האחים שלי גרים שם".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"כשהייתי בן 15 ניסיתי לעבוד קצת בפיצרייה, בתקופה של שידור משחקי המונדיאל. אפשר להגיד שבסופו של דבר כמות הפיצות שנשרפו הייתה גבוהה בהרבה מכמות הגולים שהובקעו בכל המשחקים יחד".
אם נשאל את בני המשפחה שלך מה יהיה להם להגיד על כישורי הבישול שלך?
"הם יסכמו את התשובה במילה אחת- 'מפונק'. כולם יגידו שאין פה שום כישורים בבישול".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |