מה זה אוכל בשבילך?
"אוכל הוא צורך בסיסי, קונטקסט חברתי, אתגר ותענוג צרוף".
על איזה אוכל גדלת?
"גדלתי בבית יקי עם מאכלים קבועים: מנות עיקריות שמורכבות מקציצות, פירה, סלט גזר חי, ולקינוח רסק תפוחי עץ. בימי שבת זה השתנה לצלי עוף, תפוחי אדמה, סלק או אפונה וגם כאן נשאר רסק התפוחים, במינימום תיבול כמובן".
מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני מאוד אוהב אוכל ים תיכוני, מכור לחומוס, טבולה, סלט ירקות קצוץ דק ופלאפל. ולא משנה איפה אני אסתובב בעולם, ואני נוסע הרבה, אני תמיד מתגעגע לאכול המזרחי שיש לנו בארץ. חוץ מזה אני מטורף על דגים, בכל צורה שהיא.
מה אתה לא מסוגלת לאכול?
"אני יכול לאכול הכל, אין אצלי משהו שהוא לגמרי פסול, אבל הגבול שלי הוא בשר אדום ומטוגנים, לא בגלל שזה לא טעים, רק בגלל בריאות. מבחינת טעמים ומגוון אני פתוח לנסות, להוציא העניין הבריאותי שמונע ממני. כשאתה גדל בסביבה עם אוכל חד גוני, לא מתפתחת לך התנגדות למאכלים ולכן אין דבר שאני סולד ממנו".
מי אתה הכי אוהבת שמבשל עבורך?
"גליה פוגל, היא נשואה לאח של אשתי. הארוחות שהיא מבשלת פשוט קונות אותי ברגע, אין דבר שהיא עושה ואני לא אוהב. בשבתות אנחנו אוכלים הרבה יחד ואני תמיד מצפה לזה. כמובן שאני אוהב גם את המאכלים של אשתי, שמגיעה ממטבח הונגרי ושם המאכלים מתובלים יותר".
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"בפריזר יש ירקות מבושלים, סלמון קפוא ותמיד יהיה חזה עוף. המקרר מכיל הרבה מוצרי חלב- קוטג', לבן, גבינות לבנות עד 5% וצהובות עד 9%. יש גם בקבוקי בירה ויין לבן, מגוון ירקות טריים מכל טוב וחצילים וקישואים אנחנו אוהבים במיוחד. יש גם זיתים, מלפפונים בחומץ, סיר מרק ולימונדה מעשה ידינו".
איך אתה מסתדר עם המאכלים הבאים:
פירות ירקות: "אוהב במיוחד, תמיד יש לנו בבית ואנחנו דואגים שהם יהיו טריים".
בשר ועוף: "בשר אדום אני לא אוכל מסיבה בריאותית, עוף אני מאוד אוהב בכל מיני סגנונות".
דגים: "בכל צורה וכל סוג, המאכל האהוב עלי".
לחם ובצקים: "אם אני אוכל זה תמיד לחם בריא, הוא חייב להיות מקמח מלא עם לפחות שני סוגי סיבים".
מתוקים: "לא ממש הקטע שלי, לעיתים אני חוטא בשוקולד מריר וכן אוהב גלידה".
מה אתה חולם לדעת להכין?
"הייתי רוצה לדעת להכין דגים וללמוד איך עושים סושי טעים. גם שניצל לא יזיק, מאכלים מקישואים וחצילים ואני מת ללמוד להכין טחינה טובה. גם סלט ירקות קצוץ בלי לחתוך אצבעות זו משימה וכמובן שפנקייקים לשבת בבוקר זה יהיה נהדר".
איזה תלמיד היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"יש לי מוטיבציה מאוד גבוהה להצליח וגם עקשנות. אני לא מוותר לעצמי גם כשקשה לפעמים בתהליכי הלמידה".
עם איזה מפורסם היית הכי רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכין לו לאכול?
"הייתי שמח לשבת עם מיכל ינאי, חברתי לתכנית, ולהכין לה קישואים או פלפלים ממולאים".
ספר 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך:
- "אני דיסלקט".
- "רוכב מדי שבת חמישים קילומטר באופניים".
- "מאוד אוהב את השירים של גלי עטרי".
- "יש לי הפרעות קשב וריכוז".
- "בכל פעם שאני רואה סרט רומנטי אני בוכה כמו ילד קטן".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"כמעט גרמתי לשריפה בבית כששכחתי לחם בטוסטר".
אם נשאל את בני המשפחה שלך מה הם יגידו על כישורי הבישול שלך?
"כל בני ביתי יגידו שכישורי הבישול שלי שואפים לאפס".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל תלמידי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |