ניו יורק- ישראל
בצעירותו השתלב ניצן במטבח של מסעדת "צ'ימיצ'אנגה" עד שהחליט לנסוע ללמוד קולינריה בניו יורק, שם הפך לשף של "סושיסמבה", הקים את הסניפים בשיקאגו ומיאמי וכמובן את הסניף המקומי בישראל. בהמשך הוא פתח את מסעדת "Toko TLV" וכיום הוא השף המוביל של מסעדת "אונו".
במטבח הביתי
בין כל אלה הוא גם אב לשלוש בנות שמקבלות ממנו לא פעם ארוחה פרטית: "שתיים מהן אוכלות הכל ואחת בעייתית", הוא מספר. כילד הוא עצמו מאוד אהב את האוכל של אמא, מנות פשוטות כמו שניצלים ועוף בגריל.
מה אתה הכי אוהב לאכול?
"אני הכי אוהב אוכל חי. בשר, דגים, כל מה שטרי. אני אפילו מעדיף דברים לא מבושלים. אם אני הולך לקנות דברים אני יכול לראות אויסטרים, לפתוח במקום ולבדוק את הטעם. מצד שני אני אוהב אוכל פשוט, חוזר הביתה ומכין פרוסה עם אבוקדו וסלט, כמו כולם. אי אפשר כל היום לאכול גורמה, לפעמים אין דבר טוב יותר מקבב פשוט עם טחינה ביתית. בסופו של דבר אוכל צריך להיות טעים, זה מה שחשוב".
יש משהו שאתה לא מסוגל לאכול?
"לא. אני אוכל הכל מהכל".
למה בחרת בקריירה של בישול?
"אהבתי תמיד שכל החבר'ה היו אצלי. משם זה בא, הבנתי שאני אוהב להכין לאחרים, לארח. הדחף לבשל זרם לי בעורקים, גם בזמן הצילומים היו קטעים שפשוט רציתי להכין אוכל לכל מי שבסביבה. אם זה לא היה המצב לא הייתי במקצוע, לפעמים הוא יותר מקשה, זה יכול להיות נוראי".
יש לך טיפ לבשלנים מתחילים?
"זה הכל עניין של ניסיון וטעיה. חשוב ללמוד את הבסיס, לא צריך להתבייש. מצליחים ונכשלים עד שלומדים. אין יותר כיף מלהכין אוכל למשפחה, מתרבות האירוח, מלפנק אנשים. אני אומר בעיקר להורים- ותרו על המיקרו או על נקנקיות במים. תכינו לבד ושבו כל המשפחה יחד לאכול, זה סיפוק אדיר".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |