מה זה אוכל בשבילך?
"אני בא מבית שבו אוכל הוא אחד מהעקרונות הכי חזקים שיש, עם אמא, סבתא ודודות שמבשלות כל אחת ברמות הכי גבוהות שאפשר לתאר. אני מעדיף להוציא כסף על אוכל ובגדים מאשר על שטויות".
על איזה אוכל גדלת?
"אוכל של בית אמיתי: קציצות, אורז, מרקים, שניצלים, פסטות, עוף וגם בטטה בלמון וסופריטו מהמטבח המצרי. סבתא היא האוטוריטה הכי גבוהה במטבח ואחריה מגיעות הדודות ואמא כמובן".
מה אתה הכי אוהב לאכול?
"אני לא יכול לנטוש את המקורות, אני מת על המאכלים הקלאסיים של אמא - שניצל, מקרוני ופירה. אני גם מכור לרטבים מכל הסוגים בכל הטעמים: ברביקיו, אלף האיים, קטשופ, מיונז, חרדל. מה שבא ברוך הבא".
מה אתה לא מסוגל לאכול?
"דגים. כל דבר שאני אוכל אני חייב להריח לפני ולדגים יש ריח לא טוב פשוט. אני מתרחק מכל הצורות שלהם, גם סושי אני אוכל רק צמחוני".
מי אתה הכי אוהב שמבשל עבורך?
"בתור ילד אהבתי שסבתא הכינה אוכל ואז היא הכשירה את הדור הבא, אמא ודודות שלי. אבל גם לקורל, חברה שלי, יש יד מטורפת במטבח יותר לכיוון החלבי. היא תותחית בעוגות, פסטות, רביולי, דברים מוקרמים, מאפים. היא לגמרי יודעת את העבודה".
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"אין מצב שלא יהיו סירים של אוכל, הגדולים האלה של פעם ששולחים לי כל שבוע מהמשפחה. גם יש לנו קבוצת וואטסאפ של כל הנכדים, כל אחד מעדכן מה אמא שלו עשתה, אז גם אם במקרה המקרר ריק ואני רעב אני ישר שולח הודעה ומוצא פתרון, הכל עובר במשפחה".
איך אתה מסתדר עם המאכלים הבאים:
פירות וירקות: "אני אוכל רק סלט סטנדרטי של מלפפון ועגבניה, לא מתפזר. גם ברוב הפירות אני לא ממש נוגע. לא מזמן התאהבתי באננס כשהיינו בחופשה באילת ולתותים אני מכור, יכול לאכול אותם כאילו אין מחר. לאחרונה בעקבות התכנית נפתחתי קצת יותר".
בשר ועוף: "אוהב הכל, מעדיף את הדברים העממיים כמו פרגיות וקבב ומת על עוף בלימון. הכל טוב לי חוץ מאברים פנימיים, מגיל קטן לא התקרבתי לזה".
דגים: "לא נוגע, הריח מגעיל אותי".
לחם ובצקים: "אני חולה בצקים, פה החולשה הגדולה שלי. פיצות, לחמים, בורקסים, פיתות- כמה שיותר יותר טוב".
מתוקים: "חברה שלי אלופה בזה. היא פשוט יודעת לדייק במתכונים, לאחרונה היא הכינה לי קאפקייקס ממש טעים ועוגת לוטוס מטורפת".
מה אתה חולם לדעת להכין?
"עוף חמוץ מתוק. אני אוהב אוכל אסיאתי, הייתי רוצה להכין ארוחה רומנטית לחברה שלי באהבה, שנהנה יחד מהרגע, מגיע לה".
איזה תלמיד היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"הייתי מאלה שפחות יושבים וחורשים, תמיד היה לי מה להגיד. הייתי רודף צדק כזה, מעצבן שרב עם מורות ומאוד היפראקטיבי. עכשיו אני מאוד בקטע של ללמוד ולנסות ולפעמים מרוב לחץ נהיה בלק אאוט. גם זה קורה, אז עם מתכונים זה יותר קל".
עם איזה מפורסם היית הכי רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכין לו לאכול?
"שלמה ארצי. אני מאמין שהוא אוהב בשר, אולי הייתי עושה לו סטייק טוב עם יין כמו שצריך זה תמיד הולך טוב יחד".
ספר 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך:
- "אני חייב לאכול הכל עם קטשופ".
- "אני אוהב לצייר, זה אחד התחביבים שלי. בגלל זה גם חשוב לי שדברים סביבי ייראו טוב".
- "אני מכור לים. זה מקום מלא בהשראה בשבילי, אני הולך כל השנה, גם בחורף, ויושב שם כדי לכתוב ולהלחין".
- "אני מפחד להסתפר. אני אוהב את השיער שלי ואף אחד לא נוגע בו חוץ מהספר הקבוע שלי".
- "אני חולה ספורט אתגרי, עשיתי צניחה חופשית, באנג'י, סקי מים אבל עדיין מת לעשות טיול טרקים בדום אמריקה".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"יום אחד חברה שלי רצתה לעשות לי ולחברים ארוחה. מכל מה שהיא הכינה התפקיד שלי היה בסך הכל לשמור על הצ'יפס. כמובן שנכשלתי, הוא נהיה חום ומר ונזרק לפח ומאז היא למדה לקח והיא לא נותנת לי תפקידים באזור הזה של הבית".
אם נשאל את הקרובים שלך- מה הם יגידו על כישורי הבישול שלך?
"אמא שלי לא יודעת שהם קיימים, סבתא שלי תצחק כבר כשהיא תשמע את השאלה וחברה של סקפטית אבל היא תומכת ומאמינה שאני יכול ללמוד".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |