מה זה אוכל בשבילך?
"אוכל בשבילי זה הכל: הענקה, אהבה, מפגש, חברים. אני אוהבת לאכול, בעיקר מה שטעים, וגם יש לי אכילה רגשית - כשטוב לי, כשרע לי, כשעצוב, כששמח, כשאני מתוסכלת, כשאני חסרת אונים, כשאני מפוחדת, כשאני כועסת, ובעיקר כשאני רעבה".
על איזה אוכל גדלת?
"אוכל ביתי ופשוט, מלא בתבלינים ואהבה. אני חצי מרוקאית וחצי עיראקית אז טעמתי מכל העולמות גם דגים, גם אורז אדום, גם קוסקוס וגם קובה. בזמן האחרון, בהשראת 'מאסטר שף', אמא שלי התחילה להיות מתוחכמת ולעשות אוכל יותר מסובך- אפונה עם חמוציות, חמוציות עם חמוציות. אני פחות מתחברת לזה, מבחינתי אורז, אפונה ועוף זו הארוחה המושלמת".
מה את הכי אוהבת לאכול?
"אני מטורפת על אורז. מבחינתי ארוחה שאין בה אורז היא לא ארוחה. אני מאוד אוהבת אוכל מתוך סירים, זה מה שנקרא בישול. לבוא לאמא שלי בשבת זה פשוט לבוא עם פה פתוח וכל השבת לאכול כל מה שיש בסביבה. אני חושבת שאני היחידה בעולם שאוהבת את האוכל של הצבא, של פנימיות, של בתי חולים, משהו בקייטרינג הזה עושה לי את זה. אולי ההגיינה, לא יודעת".
מה את לא מסוגלת לאכול?
"אני מסוגלת לאכול הכל אבל אני לא אוהבת שעושים עניין מהגשה ומצילחות ומשמות של מנות. אין לי כח ליח"צנות של אוכל. לפעמים אנשים כל כך מייחצנים את האוכל שלהם שלא נעים לך להגיד 'בן אדם, אין מלח'. אבל הוא הכין פטה כבד עם ריבה, אז אתה מוצא את עצמך יושב ואומר לו שזה מהמם".
מי את הכי אוהבת שמבשל עבורך?
"אני מאוד אוהבת שמבשלים עבורי, נקודה. יש משהו מאוד מנחם וכיפי בזה, אבל אם נהיה ספציפיים - אמא שלי. יש לה הכל בבית, ואם אין משהו היא תשתגע עד שתמצא אותו. נניח שאני לא מוצאת את השקדי מרק היא מתעקשת שבטוח יש: 'תבדקי בארון, במזווה, במקרר, במכונת כביסה. חייב להיות'". חוץ מזה אני גם מאוד אוהבת שיוסי בעלי מבשל עם היצירתיות שלו. הוא לא מפחד והוא מלא ביטחון, הוא מסוגל לעשות עוף בתפוז פתאום ואני לא מסוגלת לקלף תפוז כמו שצריך. כשרק התחלנו לצאת הוא היה מבשל המון, עכשיו פחות, זאת אומרת בכלל לא. אני גם מאוד אוהבת שחיים כהן מבשל עבורי, ואייל שני, וג'ירף, והמטבחון, וג'אפניקה" .
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"תלוי מתי. לפעמים אני באטרף וקונה הכל ואז המקרר מלא בכל טוב (שמתקלקל מהר מאוד). לרוב תמצאו שם בטריות, אקמול, משחה אנטיביוטית, ביצים, מלאווח (כי יוסי מכור), כרוב, אורז, פטרוזילה, עקבות כוסברה וזכרונות עגבניה".
איך את מסתדרת עם המאכלים הבאים:
פירות וירקות: "אוהבת מאוד, אנשים לא יודעים את זה אבל סלט זה דבר גאוני וכרוב זה מאכל האלים מבחינתי, הוא גם נשמר המון זמן. פירות זה יותר בתקופות, נדיר שאני אשב בבית בערב ואוכל את זה אבל אם אני בתאילנד אני אצרוך את כל פירות העולם".
בשר ועוף: "אני בעיקר בקטע של עוף, לא מחובבי הסטייקים. שניצל וקציצות זה אוכל של בית".
דגים: "פחות מתחברת, גדלתי בבית בו הדגים של שישי היו מיתוס מאוד גדול. זה משהו שעושים המון בילד אפ לקראתו. אבל כשהיינו יושבים והגיע הדג תמיד רציתי לדלג לשלב של האוכל האמיתי. לאחרונה התחלתי ללהתנסות בזה וזה נחמד, אבל זה כמו ללכת לתיאטרון- מדי פעם. ממש מדי פעם".
לחם ובצקים: "לא חולת לחם אבל בורקס זה כבר סיפור אחר, בורקס זה החיים".
מתוקים: "אני לא מאלה שאומרים 'יו אני חייבת משהו מתוק', אני יותר בקטע של ביסלי, במבה, פרינגלס. תנו לי הכל מזה. רק מלוח".
מה את חולמת לדעת להכין?
"מקלובה, שזה אורז מבושל עם עוף, אכלתי את זה פעם בסיני ומאז זה סוד גדול עבורי. הלוואי ואדע להכין את זה, או אפילו סתם אחזור לסיני. אבל יותר משאני מקווה לבשל טוב, אני מקווה שייפתח לי עולם הבישול בקטע של יצירתיות וביטחון ואהבה למטבח, אם יהיה לי את זה אני מאמינה שאוכל להכין הכל".
איזה תלמידה היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"הייתי תלמידה טובה- אבל כזאת של הרגע האחרון: לומדת למבחנים בהסעה, כותבת עבודות לילה לפני. העניין הוא שעברו 20 שנה מאז ונדמה לי שאני קצת יותר מופרעת וחסרת סבלנות היום, אז יש לי הרגשה שהפעם אני אהיה קצת יותר מבולגנת".
עם איזה מפורסם היית רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכינה לו לאכול?
"הייתי שמחה להיפגש עם ג'ואן ריברס, שרה סילברמן, לואי סי קיי, כל הגדולים באמת. אבל זה לא קשור לאוכל. בהקשר הזה הייתי רוצה להיפגש עם סבתא שלי ז"ל ושהיא תכין ליאת הפתיתים שלה, היחידה בעולם שמכינה אותם חריפים".
ספרי 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך:
- "התחלתי לגדל נענע וזה דבר שאני הכי אוהבת לעשות בימים אלה. אני כל היום מסתכלת עליה, בודקת אותה, נראה לי שאני בשלה להיות אמא".
- "כשהיייתי בת 5 חלמתי להיות רופאת שיניים".
- "יש לי כלב כבר 8 שנים והוא נשמה שלי. אימצתי אותו אחרי שכל חיי פחדתי מכלבים ואנחנו קשורים מאוד".
- "אני אוהבת ללכת יחפה, נראה לי שהגיע הזמן להחזיר את הטרנד" .
- "יש לי 4 אחיות ואח. אני הבכורה למשפחה נהדרת, הם היו בשבילי לאורך כל הדרך וגם אני בשבילם".
- "אחרי שנים בהן עשיתי סטנד אפ אני סוף סוף יוצאת במופע חדש ומתה מהתרגשות".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"הסיוט שלי זה פסטה, אני פשוט לא מבינה איך עושים את זה, זה תמיד יוצא לא מבושל או מבושל מדי. בגלל זה המציאו את המושג 'אל דנטה'-.נשמע טוב אבל בפועל זה פשוט לא מבושל. פעם לימדו אותי שכדי לבדוק אם אטריה מוכנה צריך לזרוק על הקיר, אם זה נדבק זה מוכן. בדקתי, הקיר במטבח שלי מלא אטריות. אתם מוזמנים".
אם נשאל את ההורים שלך מה הם יגידו על כישורי הבישול שלך?
"יגידו שאני לא עושה עניין. תמיד יש מה לאכול אבל אני לא משקיעה, הכל כזה חפיף, אבל זה הקסם שלי. את זה אני אומרת אגב, לא הם. אמא שלי כל יום שישי מתקשרת ושואלת אם בישלתי. אני מקווה שיום יבוא ואגיד לה 'כן, יש שני סירים על הגז ועוד חמישה על השיש ושקדי מרק בטוח יש בארון או במזווה. חייב להיות".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |