מה זה אוכל בשבילך?
"אוכל זה הנאה. אצל הערבים כשיש אוכל טוב יש גם כרס, זה בא ביחד. אצלנו לבשל זה לעשות כבוד, בא לי להיות זו שמכינה את האוכל, זה משהו חדש שלא מבשלים בשבילי. אולי ככה אני אפסיק להתלונן על זה שאחרים מבשלים לא טעים".
על איזה אוכל גדלת?
"גדלתי על כל מיני מאכלים מהמטבח הערבי: מלוחיה, מג'דרה, טבולה, עלי גפן. כל המאכלים שהם "אין" היום בעולם ומתלהבים מהם פתאום. בתור ילדה קטנה לא אהבתי מסעדות, רק אוכל של בית. אמא שלי הייתה אחראית על הבישולים והתפקיד שלי היה לשטוף את הכלים ולקלף תפוחי אדמה, בצל וגזר".
מה את הכי אוהבת לאכול?
"מלוחיה, במיה, עוף ממולא באורז, בשר וצנוברים, סושי ועלי גפן. אני לא אוכלת מכל יד, לא לכל שף אני אפרגן. אבל כל מה שאמא שלי מכינה אני אוהבת".
מה את לא מסוגלת לאכול?
"ביצים זה פשוט מגעיל אותי, יש לזה ריח נורא. אני אוכלת חביתה לפעמים, תלוי מי מכין אותה. גם עם מג'דרה, קבב ופלאפל יש לי בעיה כי טחנו את זה בתור ילדים, זה מה שאכלנו כל הזמן אז קצת נמאס לי".
מי את הכי אוהבת שמבשל עבורך?
"כל השפים הכי טובים ונחשבים בעולם לא מתקרבים למאכלים שיוצאים מהידיים של אמא שלי".
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"כל טוב. יש אצלי הכל במקרר, אי אפשר שהוא יהיה ריק כי אנחנו מארחים המון, צריך שיהיה מה להגיש להם שיראה כמו שצריך".
איך את מסתדרת עם המאכלים הבאים:
פירות וירקות: "אני אוהבת ירקות, תמיד יש לי במקרר, אבל על פירות אני מתה. אני שואבת אותם אחד אחרי השני כמו שואב אבק".
בשר ועוף: "אוהבת על האש ואוכלת את כל סוגי הבשר חוץ מחזיר. גם עוף אני אוהבת בכל מיני סגנונות - כל עוד אני מלכלכת מטבחים אחרים ולא את שלי הכל בסדר".
דגים: "מעדיפה חריימה או מטוגנים אבל אוהבת גם את הסגנון הנא: סשימי, סושי, שרימפס, הכל. יש לי רשימה של מסעדות הכי שוות בעולם שמגישות אוכל כזה".
לחם ובצקים: "אני מטורפת על פיתות".
מתוקים: "מתה על זה. אני אוהבת שוקולד, כנאפה, פשוט חולת מתוק".
מה את חולמת לדעת להכין?
"חצילים סוריים או מלוחיה, זה מאכלים שגדלתי עליהם, ואני מתה להגיע לרמה של אמא שלי בבישול".
איזה תלמידה היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"הייתי תלמידה הכי טובה, מאוד שקטה וביישנית. אצל המורה שאהבתי הוצאתי 100 ולמורה שלא אהבתי לא התייחסתי. אני מקווה שאהיה טובה גם עכשיו כי חשוב לי להיות מובילה בכל דבר שאני עושה. גם בגלל שאני באה מתרבות מסוימת עם סטנדרטים גבוהים יש ממני ציפייה שאדע לבשל. מצד שני קשה לי במסגרות כי אני נורא אוהבת חופש, אם לא טוב לי במקום מסוים אני בורחת, אפילו יכולה לטוס למקום אחר בלי להגיד לאף אחד".
ספרי 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך:
- "אני לא יודעת לשחות, עד היום נכנסת למים רק עם גלגל הצלה".
- "יש לי טראומה ממיקסרים כי בילדות נתפסה לי האצבע במיקסר".
- "יש לי חולשה לחיות, מתה עליהם, יש לי מלא חתולים וציפורים".
- "לא אוכלת מרק אף פעם, מה אני חולה?".
- "יש לי הפרעת קשב וריכוז קשה".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"שרפתי ביצת עין. מי שורף ביצת עין?! פעם גם ניסיתי לטגן עוף בבית של חברה שלי בלונדון, הוא נשרף מבחוץ ומבפנים נשאר לגמרי אדום, זה לא היה אכיל בלשון המעטה".
אם נשאל את אמא שלך מה היא תגיד על כישורי הבישול שלך?
"היא תצחק ותגיד שאני יודעת להכין רק פיתה עם לבנה וזעתר".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |