מה זה אוכל בשבילך?
"אחת מהנאות החיים. זה מדורג אצלי גבוה ברשימה כי אני הכי אוהבת לאכול, אם אני רעבה אני ממש בלתי נסבלת, לא כדאי להתקרב אלי. במקביל אוכל יכול לעשות אותי מאוד שמחה, ממש מרים לי את מצב הרוח. אז עד עכשיו נהנתי והגיע הזמן להפשיל שרוולים וללמוד לבשל".
על איזה אוכל גדלת?
"הייתי ילדת מיקרו - שניצל, אורז, ספגטי. אמא שלי הייתה קרייריסטית ועבדה ימים ולילות ולא היה המון עניין סביב אוכל, זה היה יותר צורך ולא משהו חגיגי, חוץ מארוחות שישי עם סבא וסבתא. גם לא אהבתי כמעט שום דבר, נגעלתי מהמון דברים, ממיץ של עגבניות ועד הפרדה בין מאכלים באותה הצלחת. בסופו של דבר הייתי ילדת שוקולד: חייתי על שוקו, עוגת שוקולד וסנדוויצ'ים עם שוקולד, הטעם שלי היה ממש ילדותי. עד שהכרתי את מושיק גלאמין בגיל 14, שעד היום הוא החבר הכי טוב שלי, היו לי איתו המון חוויות והוא גם לימד אותי לאכול".
מה את הכי אוהבת לאכול?
"אני אוהבת הכל אבל מעדיפה אוכל תאילנדי, ממולאים ודגים חריפים או חריימה".
מה את לא מסוגלת לאכול?
"מאכלי ים. זה מגעיל אותי לראות את כל החיות האלה, לא ממש מעורר תיאבון".
מי את הכי אוהבת שמבשל עבורך?
"גיא מכין אוכל מעולה ואמא שלו היא אגדה גדולה אצלנו בבית. אנחנו חיים על האוכל שלה, שהוא אוכל ביתי טריפולטאי שמשלב כל מיני מטבחים נוספים, מאורז ירוק עד מפרומים. גם חברה שלי, נטשה דנונה (שהיא במקרה גם המאפרת שלי), בשלנית אגדה. היא מכינה מנה מדהימה של עוף ברוטב קארי וחלב קוקוס".
אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?
"המקרר שלי תמיד שמח, צבעוני ומלא. בדרך כלל כשחוזרים מהסופר הוא לא מצליח להיסגר מרוב האוכל- שניצלים, פסטה, מלא ירקות, יש הכל מהכל. הייתי אומרת שהוא מקרר שווה שהייתי שמחה אם היה לי בתור ילדה".
איך את מסתדרת עם המאכלים הבאים:
פירות ירקות: "בתור ילדה לא אהבתי פירות בכלל אבל היום אני משלימה פערים ואני בתקופה של מנגו ופסיפלורה. מסתדרת טוב עם כל הירקות".
בשר ועוף: "אוהבת, למרות שלאחרונה יש לי רצון להיות צמחונית. לצערי אני חלשת אופי אבל עדיין מקווה שזה יקרה יום אחד".
דגים: "אוהבת מאוד את הדגים המרוקאים של חמתי".
לחם ובצקים: "למה הדברים האלה שהכי מפילים אותך בפח לא יכולים להיות רזים ובריאים? משתדלת לאכול פחות אבל על חלה של הקידוש למשל אני לא מוותרת. אבא של גיא עובד במאפיה אז תמיד יש לנו לחמניות טריות בבית".
מתוקים: "חולה על שוקולד ואוהבת כל מה שמתוק וטעים".
מה את חולמת לדעת להכין?
"הייתי שמחה לתקתק ארוחה עם מלא מנות ושהכל יבוא בקלות, בלי להזיע ולהתאמץ בטירוף ולהילחץ. בא לי שתהיה לי טכניקה טובה כדי שאוכל להכין 5 דברים במקביל ועדיין הכל יצא טעים והשולחן יהיה מגוון וצבעוני".
איזה תלמידה היית ואיך זה יתבטא בתכנית?
"הייתי מאוד רצינית וחרשנית, חיכיתי לשיעורים. באתי באמת ללמוד ולא להשתעשע. גם לתכנית אני מתייחסת ברצינות, כאילו מישהו שמע על החולשה שלי ותפר את זה במיוחד בשבילי, כאילו זאת ההזדמנות שלי להתמודד ולא לברוח. לא רוצה רק לסיים את המשימה ולסמן וי אני רוצה שיהיה טעים בסוף".
עם איזה מפורסם היית הכי רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכינה לו לאכול?
"אנג'לינה ג'ולי. הייתי מכינה לה סושי כי לא נראה לי שהיא אוכלת הרבה ואם אני אגיש לה מפרום היא עוד תתעלף לי. בא לי לדבר איתה על כל העשייה ההומניטארית שלה, זה מעורר השראה בעיני. יש את כל ההתנדבויות שלה מצד אחד. מצד שני היא קרייריסטית שמגשימה את עצמה כשיש לה מלא ילדים ובעל ומעניין אותי איך היא עושה הכל ונשארת פצצת על תוך כדי".
ספרי 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך:
- "אני מאוד קלאמזית. כשאני משחקת או בצילומים הכל נראה טוב ובשליטה ואני תמיד מפחדת שיגלו כמה אני טום בוי. יש בתוכי ילדה מבולבלת שישר נכנס ללחץ מדברים".
- "אני לא יודעת להתאפר למרות שמגיל 15 אני כמעט כל יום בצילומים".
- "אני לא נראית כזאת אבל לצערי אני קצת בהמה במה שקשור לאוכל".
- "זה אולי לא נראה ככה אבל אני טיפוס מצחיק, לפעמים קצת מביך אבל יש לי פן קומי".
- "אני לא מפונקת".
מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?
"כשגיא ואני היינו בתחילת הקשר שלנו יצאנו לאכול במסעדת דגים שמגישים בה המון סלטים עד שהמנות מגיעות. העניין הוא שכשאני רואה אוכל אני ישר מסתערת, לא חושבת אולי צריך להשאיר למי שמולי. יום אחד הוא אמר לי 'את יודעת שאת יכולה גם להשאיר קצת לאחרים' והייתי בהלם, עד אותו הרגע פשוט לא שמתי לב לזה, אם הוא לא היה אומר לי הייתי נשארת ככה לנצח".
אם נשאל את גיא על כישורי הבישול שלך מה יהיה לו להגיד?
"זה פשוט, הוא יגיד שאין כאלה. אין על מה לדבר, פשוט הפסקתי לנסות בשלב מסוים כשהבנתי שזה לא מצליח".
עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":
הכירו את כל משתתפי "הצילו!"
יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |