לפני מספר חודשים בודדים הם לא ידעו כלום על נפלאות המטבח, והנה הם כבר חוגגים את מסיבת הסיום לקראת הארוחה החגיגית ופרק "הגמר" של הצילו! אני לא יודע לבשל" ביום שלישי הקרוב. אז מה הם למדו לעשות עד היום במטבח? וחשוב יותר, מה הם למדו על עצמם?
"למדתי דברים שלא ידעתי, ובכלל לא פחדתי", מספר טל ברודי, "דווקא אשתי הייתה בעד. לא פחדתי מהריאליטי כי אני מי שאני, ובעיקר פחדתי משפת הבישול, אבל בסופו של דבר לקחתי המון מילים למאגר שלי ששדרגו לי את העברית". ומה לגבי בני משפחתו של ברודי? גם הם כנראה די מרוצים: "בהתחלה הם היו מופתעים", צוחק ברודי, "אבל היום הם אוהבים את זה ואפילו אומרים שזה טעים להם".
את אחד השינויים הגדולים ביותר עברה יעל בר זוהר, שהיום מרשה לעצמה להפתיע עם הצהרה מסקרנת: "אמרתי כבר שאם הייתה עונה שנייה הייתי רצה על זה", היא מגלה, "רק עכשיו התחלתי להשתחרר וליהנות ממש, לפני כן הייתי בעיקר בלחץ". מי שעוד לקח איתו שיעור לחיים, וגם בהפתעה גמורה, היה דווקא השף ניצן רז: "רן הכין במהלך העונה מנה שאח שלו נתן לו – בורקס מבצק מלוואח - זה היה מדהים ואפילו עשיתי את המנה הזו לילדים שלי בבית".
בעל הבורקס, רן שריג, ידע כתמיד לנתח את התהליך שעבר בצורה פילוסופית ומעוררת עניין: "לקראת סוף העונה הגיע חום גדול נורא בין התלמידים - לכל החברים שלי בחוויה הזו. למדתי המון מניצן, הוא מורה מדהים, ולמרות שהגעתי עם קצת ידע בבישול הוא ממש סידר לי דברים בראש ואפשר להגיד שלמדתי המון על עצמי דרך שניצל", הוא צוחק.
"לא הייתי מתקרב למנה שהכינו רולידר או ברודי"
אם כבר שינויים, קשה שלא להתייחס לאלו שמתגוררים עם התלמידים, בני המשפחה, שעד היום היו צריכים לספוג מנחת זרועם הקולינרית. האם זה השתנה? התשובות לחברתו של נאור אורמיה: "החיים שלי לא השתנו במיוחד", צוחקת קורל, "אבל הוא מנסה ומשתדל. לפעמים זה הולך ולפעמים פחות". נאור, שעומד לצידה, לוקח את השיחה לכיוון רציני יותר: "המשחק הזה לא היה רק ללמוד לבשל, אלא גם הקשר שנרקם בין האנשים שיחק פה תפקיד - הגענו מרקע שונה והתכנית הזו הפכה להיות תרופת פלא לחיים. בהתחלה היה לי קשה במיוחד ואני זוכר שדברתי עם אמא שלי בלילה הראשון ואמרתי לה שאני לא מכיר אף אחד, אבל עם הזמן החששות התפוגגו ורכשתי חברים לחיים".
שינויים, התבגרות ולימודים, אין אדם שראוי לדבר על כל האלו מאשר פרופ' רולידר: " לא הפכתי לפרופסור לבישול אבל לגמרי חזרתי לילדות בתכנית הזו, וזה כולל הפרעות קשב", הוא צוחק, "רק שהפעם חזרתי עם יכולת להתמודד. אני מקבל הערכה גדולה יותר היום מצד המשפחה ואני מכין אוכל לכולם, אפילו עשיתי ערב סושי למשפחה והיה מדהים".
למרות היחסים החמים בין המשתתפים, נראה שלא כולם היו רצים לאכול אחד אצל השני: "לא הייתי מתקרב לארוחה אצל רולידר או ברודי", צוחק מאור שוויצר, והדר מגוונת: "למרות שיש לה בית מדהים, לא הייתי אוכלת אצל מיכל ינאי".
אגב ינאי, מתברר שהתכנית הפכה למתכון מופלא לשיפור זוגיות אצל מלכת הילדים המיתולוגית: "היום אני יותר מעריכה את זה כשבעלי מבשל לי - אני רואה את ההשקעה בבישול ואת האהבה בהכנה, וחשוב לי להגיד לו שזה טעים – היום אני מבינה באמת כמה זה חשוב". ומה אם הייתה לה מסעדה? איך הייתה קוראת לה? התשובה כנראה, די ברורה: "הקרנבל של מיכל, אין פה שאלה בכלל", היא צוחקת.
"הצילו! אני לא יודע לבשל", ארוחת הסיום החגיגית, שלישי הבא ב-21:00
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"