לרגל סיום עונת הבכורה של "הצילו! אני לא יודע לבשל" (שלישי ב-21:00), יצאנו אל מטבחי המתמודדים כדי לבדוק מה השתנה מאז נכנסו אל המטבח עם אפס ביחסי קישוא, ומינימום ידע בכל הנוגע לציר עוף, סושי וממולאים.
הראשון אצלו דפקנו על הדלת היה אחד המתמודדים הכי צבעוניים, טל ברודי, ששמח לפתוח איתנו בוקר עם חביתה מקושקשת. "המטבח הוא בד"כ שטח צבאי סגור בשבילי", צוחק ברודי, "אבל אשתי אומרת שזה בסדר עכשיו, אז אפשר להתחיל".
בזמן שחתן פרס ישראל שבר מולנו ביצים בלי לפזר חתיכות מיותרות, הוא גם מצא זמן לדבר על התהליך שעבר: " מעולם לא השתמשתי בגז לפני כן, אבל הגיע הזמן להתחיל - יצאתי שונה לחלוטין מאיך שנכנסתי, המון השתנה. למדתי לא מעט דברים, כמו זה שארון במטבח הוא למעשה מזווה. הפחד הכי גדול שלי לפני הגעתי לתכנית היה בעיקר להבין את שפת הבישול, פחדתי שלא אבין את ההוראות, אבל בסוף הסתדרתי".
מי שעוד הרוויחו מהשתתפותו של ברודי בתכנית (ולא פחות ממנו כך מתברר), הם אשתו תרצה, שנכנסה לבדוק את מהלכיו של הבעל, ובעיקר הנכדים שמגיעים בשבתות להתפנק: "הם מגיעים אלינו בסופי שבוע ואני מכין להם פרנץ' טוסט, הם אפילו אמרו לי שזה הטוסט הכי טוב שהם טעמו אי פעם", הוא אומר בגאווה.
רגע לפני שהתיישבנו לטעום את החביתה המושקעת, מצא ברודי גם זמן לקצוץ סלט במהירות שיא, ולשחרר כמה מילים חמות על חבריו לתכנית: "גיבשנו אחווה וחברות – אנחנו עדיין בקשר, יש לנו קבוצת וואטסאפ משותפת, ונשארנו חברים טובים". החביתה אגב, אם אתם שואלים, הייתה מצוינת ומילאה אותנו באנרגיות לביקור בבית הבא. מי זה יהיה? התשובה מחר ב-mako.
עורך וידאו: גדי פורטנוי
"הצילו! אני לא יודע לבשל", ארוחת הסיום החגיגית, שלישי, 21:00
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"