"כמו כל ילד או ילדה רגילים, גם אצלי בילדות המאכל האהוב היה שניצל עם קטשופ", מספרת היום יעל בר זוהר, רגע לפני הפרק המיוחד שיעסוק כל כולו בחזה העוף המטוגן והפופולארי. "בדיוק בגלל זה שמחתי כל כך שהגיע הרגע בו אלמד להיות זו שמכינה שניצל לילדים שלי".
רגע לפני שידור הפרק בשבת הקרובה, שוחחנו עם יעל כדי להבין מעט על מה שקורה איתה מאז שעם ישראל צופה בה ובכישורי המטבח הפושרים שלה. "למרות שהילדים שלי לא צופים בתכנית וישנים בשעות האלו, הסביבה מקפידה לעדכן אותם בכל הפדיחות שאמא שלהם עושה בתכנית", היא צוחקת.
יש לך זיכרונות מיוחדים מפרק השניצל?
"להבדיל מחזה עוף שאתה קונה בסופר, בפרק ההוא הם לקחו אותנו לרמה מאתגרת של איך לפרק עוף, ולאחר מכן ממש עברנו לשלב הפילוט כדי שהשניצל ייצא דק. ביום יום זה הרבה יותר פשוט, וכאן ממש לימדו אותנו איך להיות קצבים – הייתי שם בעלייה מטורפת והאדרנלין חגג, הרי בדיוק בשביל רגעים כאלה באתי לתכנית הזו – כדי ללמוד להכין אוכל לילדים שלי".
ואיך התגובות שלהם היום לשניצל של אמא?
"עכשיו אני כבר יכולה לפתוח שניצליה ואפילו רשת שניצליות", היא צוחקת, "זו הייתה התקדמות אדירה מאז פרק האומלט, והילדים שלי מבסוטים ממש. למען האמת אני הולכת היום ברחוב מלאת גאווה – נכנסתי אמא אחת לתכנית ויצאתי אחרת".
ילדת מיקרו
בתור ילדה, כך מתברר, האוכל לא היה עניין גדול בחייה של בר זוהר, והיא נחשבה לילדת מיקרו לכל דבר: "לא היו לי דרישות מיוחדות בילדות", היא נזכרת, "רוב הזמן חיממתי את האוכל שאמא שלי הכינה לי במיקרו: אורז, פסטות או שניצל, ורק בשלבים מאוחרים בחיי נחשפתי לאוכל אמיתי".
בפרק שישודר בשבת סיפר רן שריג שהוא גילה בך צדדים חדשים. מה את גילית על עצמך בתקופה הזו?
"אני חייבת לספר שלא הפסקתי לאכול את השניצל של רן ורנא, הוא היה מדהים, התנהגתי ממש כמו ילדה שמתגנבת כדי ליישר את העוגה. כל החוויה הזו של התכנית, כמו שרן אמר, הייתה מיוחדת במינה: מצד אחד הייתי הילדה חסרת הכלים ובלי מושג ממשי וכל הצד ה'קלמזי' שלי יצא החוצה, ומצד שני המקום של האמא שבי יצא וחלק ניכר ממנו היה הרצון הזה לדעת לבשל לילדים שלי ואני חושבת שהצלחתי".
"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2
עוד ב"הצילו!":
- רן שריג: "החיים לצד טל ברודי מרתקים"
- זה אפשרי: מתחם השניצל המושלם
- מזון או אסון: גם אתם הכנתם מנה שלא ממש הצליחה?