ראש השנה כבר כאן, ותלמידי "הצילו! אני לא יודע לבשל" יצאו מהמטבח של בית הספר לבשלנים מתחילים כדי להתכונן, כמו כולנו, לארוחות המשפחתיות החגיגיות. אז רגע לפני שנטבול תפוח בדבש בדקנו מה קורה במטבחים שלהם ומה הם מתכננים להניח על השולחן.
מרוקו פינת ברזיל
"אני מעדיף לא להרוס לאנשים את החג, אז אני אמנע מלהפגין את הכישורים שלי", מספר מאור, "אבל הפעם אם יצטרכו אותי אני אולי אהיה אחלה סו שף", הוא צוחק. אם תהיתם מה התכניות שלו לחג, תוכלו למצוא אותו אצל דודה של יובל, בת הזוג, ביחד עם המשפחה מצד אמא שלה: "יהיו שם האחים, האחיות, בני הדודים והילדים, יהיה שמח". אם אתם מחפשים טעם שירענן את הגפילטע פיש המסורתי, על השולחן של מאור תמצאו שילוב של אוכל מרוקאי וברזילאי כמו דגים, ופיג׳ואדה (תבשיל שעועית שחורה).
מעבר לים
גם שני כבר לא יכולה לחכות לארוחת החג, למרות שהיא תחגוג קצת אחרינו, לפי שעון ארה"ב: "ראש השנה הוא אחד החגים האהובים עלי, הוא מסמל התחלה חדשה שמלווה בלמידה וגדילה מהשנה שקדמה לה. אני חוגגת בלוס אנג'לס, עם הדודים שלי ובני הדודים שלי, אחותי היקרה וחברים טובים". למרות המרחק, היא לא מוותרת על האוכל המסורתי: "על השולחן יהיה המון אוכל- סלטים, מנות עיקריות וכמובן ראש של דג, רימונים, תפוח בדבש, יין והרבה אהבה". בניגוד למאור, היא מתכננת לאזור אומץ ולנסות להשתמש בכישורים שלמדה בבית הספר לבשלנים מתחילים של "הצילו!" כדי לקחת חלק בהכנות: "אני אנסה להכין אולי משהו מתוק שיסיים לנו את הארוחה בטעם טוב לשנה החדשה שתבוא עלינו לטובה. אמן".
מתכננת להפתיע
במטבח של מיכל ההכנות כבר בעיצומן - אחרי ששנים היא לא ממש הייתה חלק מהבישולים שלפני, הפעם היא מתכננת הפתעה: "אני לא אחשוף אותה מראש אבל מבטיחה לשתף אם זה ייצא אכיל". על הארוחה אחראיות אמא וסבתא של בעלה בן, כשעל הקינוחים הופקדה אמא שלה. אבל מעבר לצד הקולינרי היא אוהבת בעיקר את הבשורה שמביאה התקופה הזאת של השנה: "זה החג האהוב עלי, ממש מריחים באוויר שהוא מגיע. תמיד מרגיש לי שזה חג מואר והוא נותן תחושות של אנרגיה מחודשת".
קורטוב הונגרי וניחוח כורדי
גם במשפחת רולידר ההתרגשות גדולה, כנראה בגלל שההכנות הפעם נרחבות במיוחד: "ראש השנה זה סמל להתחדשות, התחלה, תקוות חדשות, סיכום, התכנסות משפחתית וימים יפים, בעיקר אחרי החתונה של נועל'ה הבת. השנה נחגוג כל המשפחה יחד, כ-21 אנשים. זה לא קרה כבר הרבה זמן וזה כיף אמיתי", הוא מספר. ואם זה לא מספיק, השנה הוא מתכוון להיות שותף פעיל במטבח ולא רק צופה מהצד, ולעזור בהכנות עם הדגים, החצילים ומה שביניהם: "נכין את כל מאכלי החג עם קורטוב הונגרי, יקי , כורדי, הודי, בקיצור - כל טוב".
ברוח החג
נאור, לעומת זאת, מתרגש בעיקר מרוח החג, תרתי משמע: "אחד מהרגעים האהובים עלי הוא ללכת בשכונה הקטנה בה אני גר, ליד הים, להרגיש את האויר הקריר שסוף ספטמבר מביא איתו, להריח את ריחות התבשילים מהחלונות ולהרגיש את החג והברכה שמגיעה איתו". השנה הוא יחגוג עם המשפחה אצל הדודה לבנה, עם כל הבני דודים, הנכדים והנינים, עם סבא בראש השולחן: "כשהוא מברך זו תחושה מדהימה", הוא מספר. למרות שהוא כמעט ויתר על התענוג כדי לעלות לקבר של הרבי נחמן מברסלב באומן שבאוקראינה, בסופו של דבר החליט שהארוחה עם המשפחה שווה קצת יותר - למרות שהוא כנראה יישאר רחוק מהמטבח: "בכל שנה מגישים את המאכלים המסורתיים. מכיוון שאני בא ממשפחה של אנשים שאוהבים לבשל אני לא אקפוץ ישר למים העמוקים, הרמה של הדודות שלי גבוהה מדי. אני צריך להתאמן קצת".
בין שני מוקדי גפילטע
השנה החליט רן לחלק את עצמו בין שני שולחנות והוא כבר מתכונן לערב הארוך שלפניו: "אני אהיה הדניס רוס של ארוחות החג ואדלג בין שני מוקדי גפילטע. הבמה המרכזית תיערך אצל אימא שלי בגבעתיים ומשם אני או דנה נחתוך לארוחת החג המקבילה של אחד מאיתנו, תלוי מי יישבר ראשון". כמו נאור, גם רן אוהב את השינויים במזג האוויר שמביאה איתה השנה החדשה: "כשמגיע ראש השנה מגיע הסתיו, זו העונה האהובה עלי. הים הכי טוב, האוויר נותן תחושה של התחדשות בריח קל וצהבהב של עלים נושרים, מושלם. האוכל קצת מאכזב כי הוא כמו של פסח: אותו מרק, אותו בשר, אותם קיינדלך. גם הוא החליט לשמור על פרופיל נמוך עם כישורי הבישול החדשים אבל לא יבוא בידיים ריקות: "מאז התכנית התחלתי לבשל יותר. אבל כשאמא שלי ביקשה שאביא משהו הרגשתי שהיא מסתלבטת עלי אז אמרתי שאני אכין את התפוח בדבש ושיש לי אחלה מתכון".
"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:10, ערוץ 2