כבר מספר שבועות שתלמידי "הצילו!" לומדים באקדמיה הגבוהה לבישול, והופכים משבוע לשבוע למקצוענים של ממש. אבל אם ניזכר לרגע בהתחלה שלהם כבשלנים כושלים, נמצא שם לא מעט פאדיחות. אז מי התחיל כבשלן הכי גרוע ועשה את המהפך הכי גדול?
הפאדיחה של נאור
"יום אחד חברה שלי רצתה לעשות לי ולחברים ארוחה. מכל הטוב שהיא הכינה, התפקיד שלי היה בסך הכל לשמור על הצ'יפס. כמובן שנכשלתי, הוא נהיה חום, מר ונזרק לפח, ומאז היא למדה לקח והיא לא נותנת לי תפקידים באזור הזה של הבית".
הפאדיחה של מיכל
"כל פעם שמשהו לא היה מצליח לי הייתי נותנת לכלבה שלי לאכול אותו ואפילו היא לא הייתה מוכנה לגעת בזה והסתכלה עלי במבט של "אני מעדיפה בונזו". אם זה לא מספיק אז פעם שרפתי את המטבח - לא זוכרת איך זה קרה אבל נשפך שמן שנדלק והיו להבות. הסתערתי עליהן עם מגבת ויצאתי בשלום - לשרוף סירים זה באמת קטן עלי".
הפאדיחה של מאור
"כשהייתי בן 15 ניסיתי לעבוד קצת בפיצרייה, בתקופה של שידור משחקי המונדיאל. אפשר להגיד שבסופו של דבר כמות הפיצות שנשרפו הייתה גבוהה בהרבה מכמות הגולים שהובקעו בכל המשחקים יחד".
הפאדיחה של הדר
"הסיוט שלי זה פסטה - אני פשוט לא מבינה איך עושים את זה, זה תמיד יוצא לא מבושל או מבושל מדי. בגלל זה המציאו את המושג 'אל דנטה'-.נשמע טוב אבל בפועל זה פשוט לא מבושל. פעם לימדו אותי שכדי לבדוק אם אטריה מוכנה צריך לזרוק על הקיר, אם זה נדבק, זה מוכן. בדקתי, הקיר במטבח שלי מלא אטריות. אתם מוזמנים".
הפאדיחה של רולידר
"כמעט גרמתי לשריפה בבית כששכחתי לחם בטוסטר".
הפאדיחה של יב"ז
"כשגיא ואני היינו בתחילת הקשר שלנו יצאנו לאכול במסעדת דגים שמגישים בה המון סלטים עד שהמנות מגיעות. העניין הוא שכשאני רואה אוכל, אני ישר מסתערת, לא חושבת שאולי צריך להשאיר למי שמולי. יום אחד הוא אמר לי 'את יודעת שאת יכולה גם להשאיר קצת לאחרים', והייתי בהלם, עד אותו הרגע פשוט לא שמתי לב לזה, אם הוא לא היה אומר לי הייתי נשארת ככה לנצח".
הפאדיחה של שני אטיאס
"פעם הכנתי ביצה קשה, לכאורה הדבר הפשוט ביותר לביצוע. השארתי את הפינג'אן על הגז באש חזקה מדי והידית פשוט נמסה לתוך הסיר. פה הבנתי שהמצב קשה מאוד".
הפאדיחה של רנא
"שרפתי ביצת עין. מי שורף ביצת עין?! פעם גם ניסיתי לטגן עוף בבית של חברה שלי בלונדון, הוא נשרף מבחוץ ומבפנים נשאר לגמרי אדום, זה לא היה אכיל בלשון המעטה".
הפאדיחה של טל ברודי
"תרצה ואני היינו בירושלים והלכנו לשבת בבית הקפה של מלון מאוד נחשב ומכובד. על השולחן הייתה סלסלת לחם עם קוויאר שחור ליד, ככה לפחות חשבתי. אבל כשטעמתי גיליתי שזה ממרח זיתים וזה היה נורא כי אני לא מתקרב אליהם, זה הוציא ממני תגובה מאוד מביכה".
הפאדיחה של רן
"כשהייתי ילד שיחקתי כדורגל עם החברים בשכונה, פתאום הייתי ממש ממש צמא, רצתי הביתה בטירוף כדי לשתות. פתחתי את המקרר וראיתי לימונדה, בלי לחשוב פעמיים הורדתי את כל מה שהיה בבקבוק בשלוק אחד. בדיעבד התברר לי ששתיתי שמן. זה היה דוחה".
"הצילו! אני לא יודע לבשל", ארוחת הסיום החגיגית, שלישי, 21:00
>> ספר המתכונים הצבעוני של הצילו!
>> ביקור בית: איך נראה המטבח של ברודי מבפנים?
>> ביקור בית: המלכה הקטנה של הדר לוי
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"