בורקס טורקי
רכיבים לבצק:
- שלוש כוסות מים
- קילו קמח
- כף מלח
אופן ההכנה:
את הבצק יש לעבד במיקסר "טוב-טוב" לפחות חמש דקות, ולאחר מכן לתת לו לנוח במשך שעה. בהמשך יש לפרוס את הבצק לעיגולים קטנים ולהניח אותם בתבנית מלאה בשמן, לעטוף בניילון ולהניח בתנור קר (לא להדליק את התנור), במשך 3-5 שעות.
לאחר שספח את השמן, כל אחד מהעיגולים ייפתח ואותו ניתן למלא במה שרוצים, ולסגור בכל צורה שבוחרים. מפזרים שומשום מעל, בלי ביצה, ומכניסים לאפייה עד שמוכן.
אופציות למילוי:
תרד עם גבינה צפתית מגורדת, חצילים, טחינה, תפוח אדמה או גבינה.
הצעת הגשה:
להגיש בתוספת ביצים קשות וסלטים, למשל סלט מטבוחה חריפה.
מטבוחה חריפה אש | צילום: CooknBake סלט מטבוחה חריפה
רכיבים:
- עגבניות שלמות
- פלפל חריף
- שום
אופן ההכנה:
את העגבניות יש לקלף ולבשל באידוי כשהן שלמות, להוסיף פלפל חריף ושום, ולהשאיר על האש במשך שעתיים.
הדיירים נהנים מהבורקסים של אמא הדסה | תמונת AVI: אורטל דהןהכנתם? ספרו לנו איך יצא!
דברים שנשארים בחדר האח - ימי שישי ב-21:30
"האח הגדול" - משדר הדחה: הערב ב-21:00